Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-10-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 14.00 u) Maandag, 8 oktober 2001

District Kerkrade

Simpelveld; rijbewijs ingevorderd
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht omstreeks 01.30 uur vond op de Huls in Simpelveld een aanrijding plaats. Een 28-jarige automobilist uit Kerkrade botste met zijn auto tegen een aldaar geparkeerde auto waarna hij vervolgens frontaal tegen een verderop geparkeerd bestelbusje botste. De Kerkraadse automobilist raakte bij de aanrijding gewond, ondermeer had hij daarbij een flinke snee in zijn tong opgelopen. De politie heeft hem eerst naar de EHBO van het ziekenhuis medisch laten verzorgen (hechting in zijn tong) waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau. Bleek namelijk dat hij onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse wees uit dat de Kerkradenaar ruim 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. De auto van de verdachte en de geparkeerde auto raakten bij de aanrijding zwaar beschadigd. Het bestelbusje liep bij de frontale botsing schade op aan de voorzijde. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Vaals; koffie verkeerd
Personeel van een winkelbedrijf aan de Kerkstraat in Vaals betrapte afgelopen zondag 29-jarige man uit Aken (D) bij diefstal van pakken koffie. Toen het personeel hem daarop aansprak liet hij een twaalftal pakken koffie achter en maakte zich uit de voeten. Het winkelpersoneel rende de Duitser achterna en wist hem in de kraag te vatten. Bleek dat hij in zijn rugzak nog eens dezelfde hoeveelheid pakken koffie had zitten. Deze pakken koffie werden inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. De Duitser heeft de winkeldiefstal bekend. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op en in het kader van een snelrechtprocedure kreeg hij meteen een dagvaarding mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Deel: ' Politieberichten Limburg-Zuid district Kerkrade '
Lees ook