Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 10-09-2001 Politieberichten district Kerkrade (15.25 uur / JK) Maandag 10 september 2001

Kerkrade; kapitale diefstallen
Tussen zaterdag 8 september en zondag 9 september werden binnen de gemeente Kerkrade één trekker en twee opleggers gestolen. De diefstal van een andere trekker mislukte.
De totale schade bedraagt vele honderdduizenden guldens.

Vanaf de Langheckweg werd de trekker buit gemaakt. Om deze te kunnen stelen, werd eerst de daarachter gekoppelde oplegger losgekoppeld. Deze oplegger was beladen met papier. Kennelijk was deze lading niet interessant genoeg voor de dieven en lieten hem daarom staan. In diezelfde straat werd nog een geparkeerde trekker opengebroken aangetroffen. Het contactslot van deze vrachtauto bleek helemaal geforceerd te zijn doch tot een diefstal was het niet gekomen. Vanaf de Strijthagenweg werd een oplegger gestolen. Om deze te stelen, werd eerst de oplegger van de trekker losgekoppeld en toen kennelijk gekoppeld achter een andere trekker die de dieven bij zich hadden. De oplegger was beladen met tientallen pallets met koffieautomaten en andere toebehoren. De waarde van de lading wordt op ongeveer fl. 250.000,- geschat terwijl de oplegger een waarde heeft van ruim fl. 80.000,-.
De Langheckweg en de Strijthagenweg liggen binnen het industrieterrein Dentgenbach in Kerkrade.

De tweede oplegger werd vanaf aan de Bart Slobbestraat in Eygelshoven gestolen. Ook deze straat ligt binnen een industrieterrein. Typisch is dat ook hier de trekker van de daarachter gekoppelde oplegger losgekoppeld werd en met een vermoedelijk door de dieven meegebrachte andere trekker vervoerd werd. De gestolen oplegger was beladen met bijna 900 magnetrons. Wat hiervan de waarde is, is niet bekend.

Gezien de manier waarop een en ander gestolen is, sluit de politie het niet uit dat sprake is van dezelfde dadergroep. Er wordt een onderzoek ingesteld. Getuigen die mogelijk verdachte gedragingen met vrachtautocombinaties gezien hebben, worden verzocht dit bij de politie te melden.

Landgraaf; radarcontrole
Zondag 9 september werd tussen 13.00 uur en 14.30 uur de snelheid gecontroleerd op de Pasweg in Landgraaf. Er werden 1071 voertuigen gecontroleerd waarvan 201 bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur terwijl 50 is toegestaan.

(Bureau Communicatie district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

Deel: ' Politieberichten limburg-Zuid district Kerkrade '
Lees ook