Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-08-2001 Politieberichten district Maastricht (H.P. 13.30 uur) Maandag 20 augustus 2001

Maastricht, verkeersongeval onder invloed:
Een 56 jarige inwoner van Maastricht heeft zondagavond 19 augustus 2001 op de Dr. Bakstraat een verkeerszuil omvergereden. Na de aanrijding reed de automobilist weg zonder zijn identiteit bekend te maken.
Zondagavond omstreeks 22.30 uur reed de automobilist met zijn auto een op een vluchtheuvel van de Dr. Bakstraat staande verkeerszuil omver en reed vervolgens weg van de plaats van het verkeersongeval. De automobilist kon snel opgespoord worden omdat bij de aanrijding met de verkeerszuil de kentekenplaat van de auto achterbleef. Hij werd kort daarna door de politie van zijn bed gelicht waarbij bleek dat hij behoorlijk aan Bacchus had geofferd. Aan het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 2.1 promille, een meer dan viervoudige overschrijding van het maximaal toegestane promillage. Tegen de inwoner van Maastricht wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Valkenburg, rijden onder invloed:
Een 21 jarige inwoner van Beek is maandagmorgen 20 augustus 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist uit Beek werd omstreeks 02.15 uur op de Palankastraat in Valkenburg door de politie gecontroleerd. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar alcohol te ruiken hetgeen een alcoholblaastest nog eens bevestigde. Hij werd daarop meegnomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. Deze analyse wees een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Beek werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van fl. 410,- waarmee hij door betaling daarvan een verdere strafvervolging door Justitie kan voorkomen. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van twee uur.

Valkenburg, rijden onder invloed:
Een 55 jarige automobilist woonachtig te Maastricht is zondagavond 19 augustus 2001 door de politie geverbaliseerd wegens het rijden onder invloed.
Een automobilist waarschuwde de politie zondagavond omstreeks 19.30 uur dat hij achter een andere personenauto reed waarvan de bestuurder mogelijk onder invloed van drank reed, dit gelet op de afwijkende rijstijl. Een politiepatrouille kon snel de mogelijk dronken bestuurder achterhalen waarna op de Koningin Julianalaan in Valkenburg een controle volgde. Bij het eerste contact rook de automobilist behoorlijk naar alcohol hetgeen de alcoholblaastest nog eens bevestigde. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 2.4 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Meerssen, snelheidscontroles:
Op zondag 10 augustus 2001 werd naar aanleiding van klachten van bewoners uit Bunde over het te hard rijden van motoren op verschillende plaatsen snelheidscontroles gehouden. In het tijdsbestek tussen 10.00 en 16.30 uur stond de radarauto opgesteld op Oostbroek en de Processieweg gelegen buiten de bebouwde kom en Westbroek en de Pasweg gelegen binnen de bebouwde kom. Buiten de bebouwde kom op Oostbroek en de Processieweg werden geen overtredingen geconstateerd. Mogelijk dat de radarauto werd herkend want velen brachten hun snelheid terug bij het naderen van de in de berm staande radarauto. Op Westbroek reden van de 140 gecontroleerde motorvoertuigen 40 voertuigen te hard waaronder 25 motoren. De hoogste snelheid 78 km per uur.
Op de Pasweg werden 518 motorvoertuigen gecontroleerd waarvan 187 bestuurders, waaronder 70 motoren, harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Deel: ' Politieberichten Limburg-Zuid district Maastricht '
Lees ook