Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-10-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 13.45 u) Maandag, 15 oktober 2001

District Maastricht

Maastricht; vernieler aangehouden
Personeel van het NS-station aan het Stationsplein in Maastricht betrapte vanmorgenvroeg omstreeks 06.00 uur 36-jarige Maastrichtenaar die zonder enige aanleiding met een steen de ruit van een bij het laad/losstation aldaar geparkeerde auto insloeg/vernielde. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte in het station aangetroffen en aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; vrachtauto in talud
Vanmorgen omstreeks 05.45 uur is op de Klipperweg in Maastricht (voor de brug richting Itteren) een vrachtauto van een bedrijf uit Milsbeek van de weg geraakt en zon vijf meter lager in het talud beland. De 34-jarige vrachtwagenchauffeur uit Cuijk raakte daarbij gewond aan zijn handen (enkele snijwonden). Ambulancepersoneel heeft hem terplaatse medisch aan zijn handen verzorgd. Vermoedelijk dat de vrachtwagen met de banden rechts een wegrand raakte en bij een stuurcorrectie links van de weg is geraakt waarna het voertuig vervolgens in het talud is beland. Daarbij raakte de vrachtauto aan de voorzijde geheel vernield. In verband met de berging van de vrachtauto moest vanmorgen de Klipperweg voor het verkeer in de richting van Itteren een tijd worden afgesloten en was Itteren alleen nog bereikbaar via Borgharen. Vanmiddag omstreeks 13.30 uur werd de weg weer voor het verkeer vrijgegeven.

Eijsden; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Kloppenbergweg in Eijsden van een 23-jarige automobilist uit Mazurskie (Polen) bleek dat de Pool onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat de man ruim viermaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 2,1 promille) dan maximaal / wettelijk is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Valkenburg; geslagen en geschopt
Een 22-jarige vrouw uit Valkenburg heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Het slachtoffer liep afgelopen zondagmiddag omstreeks 15.00 uur op het Theodoor Dorrenplein in haar woonplaats toen zij zag dat een onbekende vrouw zonder enige aanleiding een klein loslopend en kennelijk bij niemand behorend hondje trapte. Toen de Valkenburgse vrouw daar iets van zei werd zij door de agressieve vrouw en enkele vermoedelijk bij haar behorende andere vrouwen geslagen en getrapt. Omstanders ontzetten het slachtoffer waarna de agressieve vrouwen zijn weggegaan. De politie stelt een nader onderzoek in waarbij ze op zoek is naar getuigen. Die kunnen met de Valkenburgse politie contact opnemen via telefoonnummer 0900 8844.

Deel: ' Politieberichten Limburg-Zuid district Maastricht '
Lees ook