Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-09-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 12.55 uur) Maandag, 17 september 2001

Maastricht, als de drank is in de man..!
De politie heeft maandagmorgen 17 september 2001 tegen een 49 jarige automobilist uit Maastricht proces-verbaal opgemaakt wegens het veroorzaken van een verkeersongeval onder invloed van alcohol. De inwoner van Maastricht reed omstreeks 01.00 uur op de Sluisdijk te Maastricht bij het naderen van de rotonde met de Ankerkade tegen een naast de rijbaan staande lichtmast aan. Zijn auto werd door de aanrijding zwaar beschadigd. Dit gebeurde ook met de lichtmast. Zelf liep hij ook schade op. Een gebroken neus was het gevolg. De gewaarschuwde politie stelde na het eerste contact met de automobilist vast dat er alcohol in het spel was. De automobilist rook behoorlijk naar het gebruik van alcoholische drank en stond ook niet al te vast op zijn benen. Hij stelde zich niet coöperatief op naar de politieagenten. Hij weigerde een alcoholblaastest af te leggen waarna hij aangehouden werd. Nadat hij te horen kreeg dat hij mee moest naar het politiebureau weigerde hij in de politieauto te stappen. Na het aanleggen van handboeien lukte de overbrenging naar het politiebureau zij het slechts met lichte drang. De aan het politiebureau afgelegde ademanalyse wees een alcoholpromillage aan van 0.9 promille. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt. Hij bleek al 15 jaar te rijden zonder enig rijbewijs. Bij de Officier van Justitie heeft de inwoner van Maastricht heel wat uit te leggen.

Maastricht, stevig proces-verbaal voor bromfietser: Zondagavond 16 september 2001 heeft de politie een 17 jarige inwoner van het Belgische Lanaken aangehouden na het plegen van verschillende verkeersovertredingen.
De bromfietsbestuurder reed zondagavond omstreeks 22.00 uur over de Hertogsingel te Maastricht waar een politiepatrouille hem te hard zag rijden. Een snelheid van 60 km per uur op de klok gaf alle aanleiding om de bromfietser te controleren. Echter de bromfietser gaf geen gevolg aan het stopteken van de politie en probeerde er tussenuit te knijpen. Hij verhoogde zijn snelheid en reed vervolgens voorbij het rode licht op de kruising met de Calvariestraat. Daar werd hij vervolgens klem gereden. Bij controle bleek dat niet alleen het te hard rijden de reden was om er tussenuit te knijpen. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat terwijl verder de bromfiets als gestolen te boek bleek te staan. Tegen de inwoner van Lanaken werd een uitgebreid proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht, inbraak in viswinkel:
In het voorbije weekeinde heeft een inbraak plaatsgevonden in een viswinkel gevestigd aan de Frankenstraat te Maastricht. De eigenaar sloot zijn zaak zaterdagavond 15 september 2001 goed af en ontdekte zondag rond 17.00 uur dat er in de tussen liggende tijd ongewenst bezoek was geweest. De inbreker had de toegangsdeur tot het bedrijf opengebroken. In het bedrijf werd uit de koeling voor ongeveer fl. 1000,- aan diverse vissoorten ontvreemd, terwijl uit de kassa enkele honderden guldens aan wisselgeld werd ontvreemd. De eigenaar heeft van de inbraak aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht, snelheidscontrole:
Op de Bosscherweg te Maastricht heeft vanmorgen, maandag 17 september 2001, een snelheidscontrole plaatsgevonden. De radarauto controleerde tussen 09.50 en 11.40 uur de snelheid van 642 langsrijdende motorvoertuigen waarvan 150 bestuurders de snelheid van 50 km per uur overtraden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Deel: ' Politieberichten Limburg-Zuid district Maastricht '
Lees ook