Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-08-2001 Politieberichten district Sittard (H.P. 13.40 uur) Maandag 20 augustus

Beek, bedrijfsinbraken:
Zondag 19 augustus 2001 heeft in een bedrijf gevestigd aan de Wethouder Sangersstraat te Beek een inbraak plaatsgevonden. De inbraak werd vastgesteld nadat het alarm van de inbraakbeveiliging zondagmiddag omstreeks 13.30 uur inwerking trad. De gewaarschuwde eigenaar en de politie stelden daarna vast dat er een onbraak had plaatsgevonden. Inbrekers werden niet meer aangetroffen. Bij onderzoek bleek dat de inbreker via het dak na het forceren van een ontluchting kanaal de toegang tot het bedrijf gekregen had. Uit het bedrijf werden slechts enkele tientjes aan wisselgeld en fooiengeld ontvreemd. De eigenaar heeft van de inbraak aangifte gedaan.

In een bedrijf gevestigd aan de Europalaan in Beek vond in het afgelopen weekeinde een inbraak plaats. De inbrekers verschaften zich de toegang na het doorknippen van de omheining van het bedrijfsterrein en het inslaan van een ruit van het kantoor. Uit de kantoorruimten werden vier laptops ontvreemd. De schade wordt geraamd op een kleine fl. 80.000,-. (computerapparatuur en software). De eigenaar van het bedrijf heeft van de inbraak aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Oirsbeek, ongelukje op fietspad:
Maandagmorgen 20 augustus 2001 kort voor 06.00 uur heeft op een fietspad gelegen langs de Provincialeweg Noord te Oirsbeek een aanrijding plaatsgevonden tussen een 77 jarige voetganger uit Brunssum en een fietser. De 32 jarige fietser uit Heerlen zag ruim voor zich uit een voetganger langs het voetpad lopen en wilde deze voorbij rijden. Op het moment dat de fietser dit deed week de voetganger naar links uit en kwam in aanraking met de fietser. Beiden tuimelden op de grond en werden gewond. Beide gewonden werden door ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Sittard waar zij aan hun letsel werden geholpen. Gelukkig bleek het zich alleen te handelen over een hoofdwond (voetganger) wat schaafwonden en pijnlijke plekken (fietser). Na behandelingen konden beiden huiswaarts.

Deel: ' Politieberichten Limburg-Zuid district Sittard '
Lees ook