Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-07-2001 Politieberichten district Sittard (H.P. 14.25 uur) Woensdag 18 juli 2001

Sittard, gewond bij steekpartij:
Een 51 jarige inwoner van Geleen is dinsdagmiddag 17 juli 2001 op de Parallelweg te Geleen gewond geraakt bij een steekpartij. De verdachte, een 35 jarige inwoner van Geleen, kon kort bij een onderzoek in de omgeving door de politie worden aangehouden. De 51 jarige inwoner van Geleen werd dinsdagmiddag omstreeks 12,30 uur aan de achterzijde van zijn woning aan de Parallelweg te Geleen geconfronteerd met een vage bekende die achterom zijn woning wilde binnenkomen. De bewoner gaf te kennen hiervan niet gediend te zijn waarna het gesprek uit de hand liep. Er volgde een handgemeen waarbij de 35 jarige man een mes uit zijn kleding haalde en daarmee instak op het slachtoffer. Deze kon een aantal steken afweren maar werd toch getroffen in zijn gezicht waardoor hij een fiks bloedende snijwond op liep. De messtrekker ging daarop er tussenuit.
Het slachtoffer waarschuwde meteen de politie en verstrekte daarbij een goed signalement. In de omgeving trof een politiepatrouille een man aan die aan dit signalement voldeed. Deze man zette het meteen op een lopen toen deze de politiepatrouille zag. Hij kon na een korte achtervolging aangehouden worden. Het mes waarmee hij gestoken had werd bij een onderzoek in zijn kleding aangetroffen. De verdachte werd voor verder onderzoek ingesloten.
Het slachtoffer werd in het ziekenhuis meteen behandeld aan de snijwond in zijn gezicht. Nadat de verwonding gehecht was kon hij het ziekenhuis verlaten. Het slachtoffer heeft vandaag bij de politie aangifte gedaan. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Aanstaande vrijdag zal de verdachte worden voorgeleid aan de Officier van Justitie in Maastricht.

Sittard, GSM gestolen:
Een 42 jarige inwoonster van Sittard heeft maandag 17 juli 2001 bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van haar GSM die door een onbekende uit haar handen werd getrokken.
Het slachtoffer liep maandag omstreeks 17.00 uur over de Begijnenhifstraat in Sittard en was met haar GSM aan het bellen. Geheel onverwacht trok een onbekende man op een mountainbike, welke het slachtoffer van achteren had benaderd, haar de telefoon uit haar handen waarna deze hard wegfietste. Het slachtoffer liep nog even achter de fietser aan maar deze verdween. Kort daarna deed zij van de diefstal van haar telefoon aangifte bij de politie.

Roosteren, hennepkwekerij aangetroffen:
De politie heeft dinsdag 17 juli 2001 tegen een 33 jarige inwoner van Roosteren proces-verbaal opgemaakt na het aantreffen van een hennepkwekerij in zijn woning.
Het onderzoek in de woning aan de Ruitersbaan werd ingesteld na het vermoeden over de aanwezigheid van een hennepkwekerij. In de woning werden in diverse kamers hennepkwekerijen aangetroffen bestaande uit in het totaal 1000 planten die beschenen werden door 54 assimilatielampen. Verder trof de politie 60 transformatoren aan, 8 koolstoffilters, afzuiginstallaties, ventilatoren en een hygrometer. Na overleg met de Officier van Justitie en na monsterneming werd de hennepkwekerij geheel opgeruimd. Alle bij de kwekerij behorende goederen werden in beslaggenomen. Bij onderzoek in gebleken dat de stroom illegaal betrokken werd van Essent. Medewerkers van dit bedrijf hebben de stroom in de woning afgesloten. De bewoner, een 33 jarige man, zal van het elektriciteitsbedrijf een navordering krijgen. De officier van Justitie bood deze bewoner een schikkingsvoorstel aan van fl. 8000,- in het kader van snelrecht.

Limbricht, doorrijder aangehouden:
Een 19 jarige inwoner van Sittard is dinsdagavond 17 juli 2001 door de politie op heterdaad aangehouden na het plegen van een vluchtmisdrijf. Een politiepatrouille zag dinsdagavond kort voor middernacht over de Bornerweg in Limbricht een personenauto rijden die een koplamp stuk had terwijl de auto aan dezelfde kant van de kapotte koplamp aanrijdingschade vertoonde. Meteen hierop werd een onderzoek ingesteld en werd de auto langs de kant gezet. Gevraagde naar de herkomst van de schade gaf de bestuurder meteen toe betrokken te zijn geweest bij een verkeersongeval en daarna te zijn weggereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Bij onderzoek bleek dat de aangehouden verdachte bij een wegversmalling op de Bornerweg niet de vrije doorgang aan een andere automobilist had verleend waarna een aanrijding tussen beide autos was gevolgd. De veroorzaker reed hierna meteen weg van de ongevalsplek, maar had de pech geconfronteerd te worden met een oplettende politiepatrouille. De automobilist was niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen hem is een uitgebreid proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politieberichten Limburg-Zuid district Sittard '


Lees ook