Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-10-2001 Politieberichten district Sittard (RKey; 13.45 u) Maandag, 15 oktober 2001

District Sittard

Sittard; geparkeerde autos bekrast
Op de Korenstraat en op de Marshallstraat in Sittard zijn afgelopen zaterdag op zondagnacht enkele tientallen (naar schatting een dertigtal) geparkeerde autos bekrast. De autos werden allemaal onregelmatig, vaak vermoedelijk in het voorbijlopen bekrast met vermoedelijk een scherp voorwerp. Een aantal auto-eigenaren heeft inmiddels al aangifte gedaan van deze zinloze vernieling. Het is nog niet bekend wie de vernielingen heeft gepleegd. Getuigen / mensen die mogelijk die zaterdag op zondagnacht iets hebben gezien of gehoord, kunnen met de Sittardse politie contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844.

Geleen; aanrijding
Afgelopen zondagavond omstreeks 18.15 uur vond een aanrijding plaats op de autosnelweg A-76 (noordbaan) ter hoogte van de afrit Geleen. Een 29-jarige automobilist uit Hoensbroek botste met zijn auto tegen de staart van een file die zich aldaar had gevormd. Een mede-inzittende vrouw, een 27-jarige vrouw uit Holtum raakte bij de aanrijding ernstig gewond. Zij werd met allerlei inwendige kwetsuren (ondermeer botbreuken, een klaplong etc.) middels de traumahelicopter overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht alwaar ook operatief moest worden ingegrepen (milt verwijderd). Om de traumahelicopter te kunnen laten landen werd de autosnelweg voor alle verkeer afgesloten. Het verkeer ondervond de nodige hinder van de afwikkeling van de aanrijding en ontstond er een lange file. Omstreeks 20.15 uur die zondagavond kon de autosnelweg voor het verkeer worden vrijgegeven. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Deel: ' Politieberichten Limburg-Zuid district Sittard '
Lees ook