Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-07-2001 Politieberichten districten Heerlen/Kerkrade (RKey; 15.15 u) Woensdag, 18 juli 2001

Districten Heerlen/Kerkrade

Heerlen; aangehouden
De politie zag vanmorgen, woensdagmorgen op de Saroleastraat in Heerlen een tweetal mannen staan waarbij zij vermoedens kreeg dat er drugsdeal plaatsvond. Bij controle van een van hen, een 19-jarige jongeman uit Den Haag bleek dat die totaal negen bolletjes met cocaine (totaalgewicht van ongeveer 1,5 gram) bij zich had. De verdovende middelen werden inbeslaggenomen en de verdachte werd op verdenking van handel in verdovende middelen aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en heeft bekend. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.
Op de Bongerd in Heerlen heeft de politie vanmorgen ook nog een 61-jarige man (zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Die had bij controle totaal 12 bolletjes (totaalgewicht van ruim 2,5 gram) heroine en cocaine bij zich. De verdovende middelen werden samen met het geld dat de verdachte bij zich had, inbeslaggenomen. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de politie stelt een nader onderzoek in.

Bocholtz; hennepkwekerij
Bij controle vanmorgen, woensdagmorgen in een woning aan de Elf Schoorstenen in Bocholtz trof de politie op zolder een hennepkwekerij met totaal zon 130 hennepplanten. Die werden samen met de aanwezige groeilampen (6), ventilatoren (2) en air-coolers (2) inbeslaggenomen. De politie had aanwijzingen dat in de woning hennep werd gekweekt en ging vanmorgen dan ook controleren. De politie maakt proces-verbaal op tegen een van de bewoners.

Eygelshoven; snelle postbode
Een 39-jarige postbode uit Kerkrade die vanmorgen doende was op de Mirbachstraat in Eygelshoven, zag dat een jongeman die op een fiets kwam langsgereden opeens twee pakketjes van zijn fietstas griste en daarmee vandoor fietste. De postbode bedacht zich niet lang, sprong op zijn fiets en reed de pakketjesdief achterna. Op de Spoorstraat wist hij de pakketjesdief, een 13-jarige jongen uit Kerkrade te achterhalen / in de kraag te vatten. De politie werd gewaarschuwd en die heeft de verdachte overgebracht naar het politiebureau. De gestolen pakketjes werden teruggegeven aan de postbode. De verdachte heeft bekend en de politie bekijkt of de knaap in aanmerking komt voor een alternatieve straf via het HALT-bureau.

Deel: ' Politieberichten Limburg-Zuid districten Heerlen/Kerkrade '
Lees ook