Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-10-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 15.00 u) Vrijdag, 5 oktober 2001

District Maastricht

Maastricht; fikse boete
De politie heeft afgelopen donderdagmiddag in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een 33-jarige man uit Maastricht bekeurd met een boete van fl. 9.500,-. Bij controle in diens woning vond de politie bijna twee kilo wiet en bijna drieduizend joints. De wiet en joints werden inbeslaggenomen. De politie ging in de woning controleren omdat zij aanwijzingen had dat er mogelijk een hennepkwekerij zou zijn (die er dus niet werd aangetroffen doch wel de verdovende middelen/softdrugs wiet en joints).

Maastricht; flessentrekkerij
De politie heeft afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht kreeg de politie van een taxichauffeur die met zijn taxi op de Statensingel in Maastricht stond een melding van moeilijkheden met een klant (wild de rit niet betalen). De politie die terplaatse ging heeft de klant, een 22-jarige man uit Valkenswaard aangehouden op verdenking van flessentrekkerij/oplichting. Zo kreeg de politie namelijk ook aanwijzingen / verdenkt hem ervan dat de verdachte gisteravond, donderdagavond in een restaurant aan de Wijcker Brugstraat heeft gegeten zonder daarvoor te hebben betaald. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; dief aangehouden
Personeel van een onderwijsinstelling aan de Universiteitssingel in Maastricht trof vanmorgen in een kantoor een onbekende man aan die, vermoedelijk in een onbewaakt ogenblik de kantoorruimte was binnengegaan. Bij nader onderzoek bleek dat die in de kantoorruimte kans had gezien een beurs van een personeelslid te stelen. De politie werd gewaarschuwd en die heeft de verdachte, een 34-jarige Maastrichtenaar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De gestolen beurs werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/personeelslid van de onderwijsinstelling. De verdachte heeft de diefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Gronsveld; bromsnor(-fiets)controle
De politie heeft vanmorgen, vrijdagmorgen op de Kampweg in Gronsveld een brom/snorfietscontrole gehouden. Totaal werden daarbij 13 bekeuringen uitgedeeld. De geconstateerde overtredingen varieerden van ondermeer een te hoog vermogen van de bromfiets, ondeugdelijke reminrichting, niet dragen van de bromfietshelm tot het ontbreken van een bel / wettelijk voorgeschreven akoestisch waarschuwingssignaal. Daarnaast bekeurde de politie ook een bestuurster van een auto met enkele bekeuringen wegens ondermeer het niet APK-gekeurd zijn van de auto en een niet werkend remlicht. De politie gaat er vaker van dergelijke controles houden.

Valkenburg; verkeerscontrole
De politie (het verkeershandhavingsteam) heeft afgelopen donderdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Hekerweg in Valkenburg a/d Geul. Totaal werden 42 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het overschrijden van de terplaatse geldende maximumsnelheid, het niet dragen van de autogordel, het niet bij zich hebben van de vereiste (voertuig)papieren en het niet het niet dragen een helm door bromfietsbestuurders.

Deel: ' Politieberichten Maastricht '
Lees ook