Politie Midden- en West Brabant

persberichten maandag 1 juli 2002, district Bergen op Zoom

Datum: 1/7/2002
Auteur: Nicolette Bovenhorst

TEAM STEENBERGEN

De politie van het team Steenbergen nam maandagmorgen aangifte op van een viertal auto-inbraken. In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 juni 2002 werd er ingebroken in een bestelbus die geparkeerd stond in de David van Orliensstraat te Steenbergen. Een drietal tegelsnijders en een lijmmixer werden ontvreemd.

In de nacht van zondag 30 juni op maandag 1 juli 2002 werd ingebroken in een drietal autos. Twee van deze voertuigen stonden geparkeerd in de Westberg en de derde in de Koudenberg te Steenbergen. De buit bestond uit twee CD spelers, CDs, een autoradio, een versterker, een luidspreker, een carkit en twee zonnebrillen.

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

Afgelopen vrijdagnacht werd aan de Overakker in Bergen op Zoom een conifeer van ca. 4 meter hoog in brand gestoken. Het vuur sloeg over naar een berkenboom. Door snel optreden van omstanders werd voorkomen dat het vuur nog verder om zich heen sloeg. De politie onderzoekt of de brand door dezelfde daders is gesticht als de brand in de boom aan de Schiethoek in Bergen op Zoom.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

In een personenauto die geparkeerd stond aan de Groeshof in Bergen op Zoom werd afgelopen weekeinde ingebroken. Uit de auto werden gereedschappen en auto-onderdelen weggenomen.

In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een café aan de Kastanjelaan in Bergen op Zoom. Na een ruit te hebben vernield, verkreeg men toegang tot het café. Uit de geldlade van de kassa werd een geldbedrag ontvreemd.

Bij de controle van een auto met een buitenlands kenteken bleek dat de bestuurder in Bergen op Zoom woonachtig was doch niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Bij nader onderzoek bleek de bestuurder bovendien een valse naam te hebben opgegeven. Zijn medepassagier bleek hier in Nederland illegaal te verblijven. De eerstgenoemde persoon is met een proces-verbaal na onderzoek heengezonden; de tweede persoon is overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners werd door de politie op maandag 1 juli een onderzoek ingesteld naar de aanwezigheid van een hennepkwekerij aan de Guido Gezellelaan in Bergen op Zoom. Toen politiemensen bij het pand verschenen, bleek dit vrij toegankelijk te zijn. Bij onderzoek bleek deze op de 3e verdieping gelegen woning leeg te zijn. Wel werden er nog sporen aangetroffen die erop zouden kunnen wijzen dat de huurder bezig was geweest met het inrichten van een hennepkwekerij.Van een aan de Blokstallen in Bergen op Zoom geparkeerde auto werden in de nacht van maandag op dinsdag onderdelen gedemonteerd en ontvreemd.

TEAM RUCPHEN

Jonge bromfietser maakt het al te bont

Zondagavond zagen de collega´s van politie de bestuurder van een bromfiets allerlei verkeersgevaarlijke capriolen uithalen op de Dorpsstraat te St. Willebrord. Hij haalde een auto in, hinderde vervolgens die automobilist bij het weer naar rechts gaan, reed afwisselend op het fietspad en op de rijbaan etc.: verkeersgevaarlijk rijgedrag dus. De bestuurder, een 16-jarige jongen, werd niet achtervolgd maar tactisch opgewacht en vervolgens na korte tijd staande gehouden nabij zijn ouderlijke woning te St. Willebrord.Zijn bromfiets bleek te zijn opgevoerd. Hij kreeg bekeuringen voor de opgevoerde bromfiets - ruim 2 x het toegestane vermogen - voor het niet tonen van een bromfietscertificaat en voor het niet volgen van het verplichte fietspad.Dit kost hem 114 euro boete. Bovendien volgt nog een boete van justitie voor overtreding van artikel 5 van de Wegenverkeerswet (algemeen gevaarsartikel).

Inbraak school

Afgelopen weekend werd er ingebroken in het Munnikenheide College aan de Bosheidestraat te Rucphen.Men heeft aan de achterzijde van de school een raam ingeslagen en is vervolgens een kantoorruimte binnengeklommen. Er werd een drietal kasten opengebroken en ook trachtte men de kluis te openen. Uiteindelijk wordt er niets vermist, de materiële schade is aanzienlijk, doch de hoogte is nog niet precies bekend.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Inbraak auto

In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond aan de Boulevard te Roosendaal. Een ruit van het portier werd ingeslagen waarna de radio/CD-speler werd buitgemaakt.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK

Inbraak uit auto's

Aan de Blomakker in Wouw werd vrijdagnacht een portier van een personenauto geopend. Ontvreemd werden o.a. een zonnebril, 2 geluidboxen en een hoedenplank.
Aan de Molensingel in Wouw werd zondagnacht het linker voorportier van een tweetal personenauto's geforceerd. Vanuit een van de autos werden een autoradiocassette recorder, 30 cds en een scheerapparaat ontvreemd; uit de andere auto werden een autoradiocassette recorder, 15 CDs en 2 zonnebrillen meegenomen.

Aan de Landeweel in Wouw werd eveneens zondagnacht in een personenauto ingebroken. Een ruit van het portier werd vernield. Ontvreemd werd een mobiele telefoon.Op het Dijkcentrum te Roosendaal werd vrijdagnacht het portierslot van een personenbusje geforceerd, waarna het motorkapslot werd doorgeknipt. Daders hebben vervolgens de motorkap gedemonteerd en meegenomen.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 01-07-2002 '
Lees ook