Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 1 augustus 2002, district Oosterhout

Datum: 1/8/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Team Loon op Zand:

Inbraak in woning
KAATSHEUVEL: Er is ingebroken in een woning aan de Dreefseweg te Kaatsheuvel. De inbraak is vermoedelijk tussen 30 juli 2002, 22.00 uur en 31 juli 2002, 22.00 uur gepleegd De bewoners zijn op vakantie en de inbraak is ontdekt door de sleutelhouder. De toegang heeft men zich verschaft door aan de zijkant met een steen de ruit te vernielen. Door de ontstane opening is men naar binnen geklommen. Het gehele huis werd doorzocht. Momenteel is het niet bekend wat er allemaal ontvreemd is.

Team Oosterhout

Woninginbraak
OOSTERHOUT: Tussen 30 en 31 juli werd er ingebroken in een woning aan de Eikenlaan te Oosterhout. Via de brandgang is men in de achtertuin gekomen. De deur van een berging en de achterdeur werden geforceerd. Uit de berging werd gereedschap en vanuit de woning 2 TVs en een horloge ontvreemd.

Joyrider maakt brokken
OOSTERHOUT: Op 1 augustus omstreeks 01.50 uur werd op de Sterrenlaan te Oosterhout een 17 jarige Oosterhouter aangehouden. Hij was aan het joyriden. De aanhouding gebeurde na een wilde achtervolging vanaf de Markt. Hierbij werd met hoge snelheden gereden. Ook veel verkeersovertredingen, o.a. eenrichtingsweg nemen in tegenovergestelde richting. Op een gegeven moment nam de jeugdige brokkenpiloot een rotonde in tegenovergestelde richting en ging hij verder als spookrijder over de Burg. Elkhuizenlaan. Op de kruising Kruidenlaan / Sterrenlaan reed hij linksaf de Sterrenlaan in. Dit ging met een dusdanige snelheid dat hij sterk moest afremmen en de remmen van de auto blokkeerde. Hierop verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam hij tot stilstand tegen 2 betonnen paaltjes. Hij bleek de auto zonder toestemming van zijn broer te hebben meegenomen. Het kreeg een proces-verbaal voor o.a.. rijden zonder rijbewijs; joyriding, verkeersgevaarlijk rijgedrag en diverse verkeersovertredingen.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
OOSTERHOUT: De politie rook een sterke geur van weed op de Veerseweg in Oosterhout.
Onderzoek leidde naar een woning aan de Veerseweg. Op de zolder van de woning
trof de politie een hennepkwekerij aan. In totaal nam de politie 408 hennepplanten in beslag. Ook de gehele kweekinstallatie en bijbehorende attributen zijn door de politie meegenomen. De elektriciteit die nodig was voor de kweekinstallatie werd buiten de elektriciteitsmeter om afgetapt. Daarmee maakte de verdachte zich schuldig aan diefstal van stroom. Tegen de verdachte, een 21-jarige man uit Oosterhout, is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal bestelauto
OOSTERHOUT: Vanaf een parkeerterrein aan de Karolusstraat te Oosterhout is een bestelauto gestolen. De diefstal is gepleegd tussen 31 juli en 01 augustus. Het gaat om een Citroën Berlingo voorzien van het Nederlandse kenteken 41-VB-NS. De bestelauto was op het moment van de diefstal niet geladen.

Team Waalwijk:

Onwel geworden fietster
WAALWIJK: Op de Mozartlaan in Waalwijk werd op 31 juli 2002, omstreeks 21.15 uur, een vrouw onwel. Zij fietste op dat moment daar samen met haar man. Door deze onwel wording kwam zij ten val en viel zij met haar hoofd op de trottoirband. Door deze val kreeg zij een kleine hoofdwond en een schaafwond aan haar arm. De politie en ambulance rukten uit. Na behandeling van het ambulance-personeel kon zij weer zelfstandig huiswaarts keren.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 01-08-2002 '
Lees ook