Politie Midden- en West Brabant

Persberichten, District Bergen op zoom

Datum: 1/8/2002
Auteur: Nicolette Bovenhorst

TEAM STEENBERGEN
Teveel gedronken
Dinsdagnacht werd een 31-jarige inwoner uit Steenbergen aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Uit onderzoek op het politiebureau bleek dat de man beduidend meer had gedronken dan de toegestane hoeveelheid. Van de bestuurder werd het rijbewijs ingenomen. Tegen de bestuurder zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Eenzijdig ongeval
Woensdagavond omstreeks 19.30 uur vond er op de Noordzeedijk in Dinteloord een eenzijdig ongeval plaats. Een bestuurder uit Dinteloord raakte de macht over het stuur kwijt en reed de dijk af. Via een lager gelegen weggedeelte kwam de personenauto uiteindelijk op zijn kop in de sloot terecht. De bestuurder kon op eigen kracht uit het voertuig komen.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID
Aanrijding met loslopend wiel
Woensdagavond deed zich terhoogte van de Wouwsestraatweg in Bergen op zoom een merkwaardig ongeval voor. Een personenauto kwam in aanraking met een alleenrijdend wiel. Het wiel botste tegen de voorzijde van de personenauto. Bleek dat het wiel vermoedelijk thuishoorde op een motor. Waarschijnlijk is het wiel ergens vanaf gevallen waardoor het zijn eigen weg kon gaan. De auto liep schade op.

Te diep in het glaasje
Een inwoner uit Bergen op Zoom werd woensdagnacht door de politie gecontroleerd nadat zijn verkeersgedrag daar aanleiding voor had gegeven. Bij de controle bleek dat de bestuurder teveel had gedronken. Op het politiebureau bleek dat de 47-jarige man ver boven het maximaal toelaatbare had genuttigd. Voldoende dus voor een fiks proces-verbaal en een invordering van zijn rijbewijs. Al met al een duur avondje.

Man veroorzaakt aanrijding en rijdt door
Een 84-jarige inwoner uit Bergen op Zoom veroorzaakte gisteren een lichte aanrijding op de Koningin Julianastraat in Bergen op Zoom. De 84-jarige man reed hierbij door. De inmiddels ingeschakelde politie kon de man snel achterhalen. Hierbij bleek dat de man teveel had gedronken. Bij de man werd een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Snelkraak
Bij een snelkraak in een horecabedrijf aan de Kastanjelaan in Bergen op zoom werd vannacht een aantal sloffen sigaretten ontvreemd. De dader heeft zich de toegang tot het horecabedrijf verschaft door een ruit in te gooien. De dader heeft nog wel gepoogd een geldbedrag weg te nemen uit de kassa, maar die had de eigenaar geleegd.

Ongeval rijksweg
Bij een eenzijdig ongeval vannochtend op de rijksweg A58 rijrichting Zeeland raakte vanochtend een 24-jarige bestuurder uit Rotterdam licht gewond. De bestuurder reed met zijn personenauto in de richting van Zeeland, toen hij plotseling de macht over het stuur verloor. De personenauto raakte de vangrail en kwam tot stilstand. De bestuurder werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom. Hij kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

TEAM WOENSDRECHT
Aanrijding met gewonde
Op woensdagmiddag vond op de Putseweg ter hoogte van de Krommeweg in Putte een aanrijding plaats tussen 2 personenauto's. Een 51-jarige inwoner uit Tilburg wilde van uit de Krommeweg de Putseweg oprijden, maar verleende hierbij geen voorrang aan een 39-jarige bestuurder uit Putte. De 47-jarige inzittende van deze personenauto werd met nog onbekend letsel, per ambulance, overgebracht naar het ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom. Beide autos raakte zwaar beschadigd.

Poging diefstal caravan
Vanaf de oprit van een woning aan de OLV ter Duinenlaan in Ossendrecht werd afgelopen donderdagnacht getracht een caravan weg te nemen. De bewoner, die was geallarmeerd door geluiden van buiten, zag dat de dader de caravan achter zijn auto wilde koppelen. De bewoner riep de man aan, waarop deze schrok en er in zijn personenauto vandoor ging. De politie heeft onmiddellijk een onderzoek in de omgeving ingestelt, maar niets aangetroffen.

TEAM RUCPHEN
Brutale winkeldiefstal
Woensdagmiddag omstreeks 16.45 uur werd er vanuit een winkel aan de Raadhuisstraat in Rucphen een winkeldiefstal gepleegd. De dader(s), drie Zuid-europese vrouwen, waren de winkel ingelopen en hielden zich op bij de cosmetica. Het viel het winkelpersoneel op dat de vrouwen, ondanks het warme weer, gekleed waren in zeer lange jassen. Uiteindelijk rekende de vrouwen een aantal kleine dingen af. De bedrijfsleider van de winkel vertrouwde eea. niet en sprak de vrouwen aan toen zij hadden afgerekend. Hierop zette de vrouwen het op een lopen, waarna de bedrijfsleider de achtervolging inzette. Een straat verder werd de bedrijfsleider door twee van de vrouwen vastgepakt en tegengehouden. De derde vrouw rende verder, met in haar hand een grote tas. Toen de bedrijfsleider zich los wist te rukken zette hij opnieuw de achtervolging in. Uiteindelijk kon hij bij de vrouw met de tas geraken en haar de tas afpakken. De vrouwen lieten de bedrijfsleider met de tas achter en rende naar een gereedstaande auto. Nadat de bedrijfsleider het kenteken van de auto had genoteerd belde hij de politie, die een een onderzoek in de omgeving instelde. De bedrijfsleider had inmiddels gezien dat er in de tas een schort zat die had gediend als tas. In de schort zat namelijk een hoeveelheid scheermesjes en cosmetica ter waarde van 340 Euro. Iets later werd de weggereden auto aangetroffen, maar de drie vrouwen waren inmiddels gevlogen. Wel kon de bestuurder en de bijrijder van de auto worden aangehouden. Zij ontkende iets met de diefstal te maken te hebben, en werden na verhoor heengezonden. De politie stelt een nader onderzoek in.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
Politie pakt inbrekers
Woensdagnacht kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in het gebouw van de sociale dienst aan de Dunantstraat in Roosendaal. Een getuige had gezien dat de daders een ruit hadden ingeslagen. Achter de ruit stond een computer die de daders wegnamen. De getuige gaf vervolgens aan de politie door dat de daders wegreden in een personenauto waarvan het kenteken was genoteerd. De politie, die een onderzoek instelde in de omgeving, kon even later de daders aanhouden. De daders reden op dat moment nog in de auto. Uit onderzoek bleek dat de auto woensdagavond was gestolen vanaf de Panneboeter in Roosendaal. De eigenaar had inmiddels aangifte gedaan bij de politie. De weggenomen computer werd ook aangetroffen in de auto. Door de politie zal een nader onderzoek ingestelt worden. De twee verdachte, de 32-jarige W.J zonder vaste woon of verblijfplaats en de 25-jarige S.R uit Roosendaal worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Mannen aangehouden voor bezitten softdrugs
Door de politie is gisteren een drietal mannen afkomstig uit België aanhouden voor het in het bezit hebben van een te grote hoeveelheid hennep. De hennep is inbeslaggenomen. Zij werden alledrie voorzien van een dagvaarding en heengezonden.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 01-08-2002 '
Lees ook