Politie Midden- en West Brabant

Persberichten vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni 2002 district Bergen op Zoom

Datum: 2/6/2002
Auteur: Manon Ostendorf

DISTRICT BERGEN OP ZOOM

In de avond en nacht van 1 op 2 juni 2002 werd door alle teams van het district meegewerkt aan een landelijke alcoholcontrole. De resultaten van deze controle zijn hieronder vermeld bij de onderscheidene teams. In totaal zijn ingezet 36 basispolitiefunctionarissen ingezet. Zij hebben op verschillende lokaties in de betrokken teamgebieden in totaal bij 1313 bestuurders een blaasproef afgenomen. Er werden 12 bestuurders betrapt met te veel alcohol op. Aan hen werden, afhankelijk van de mate van overtreding, transacties aangeboden of een dagvaarding uitgereikt. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Het hoogste percentage alcohol dat werd geconstateerd bleek 775 ug/l te zijn (vergelijkbaar met 1.8 promille)

STEENBERGEN
Tijdens een districtelijke alcoholcontrole, werden er controles uitgevoerd op de Rijksweg onder Nieuw-Vossemeer, de Zeelandweg Oost onder Steenbergen, de Steenbergseweg onder Dinteloord en de Halsterseweg onder Steenbergen. In totaal werden 186 bestuurders aan een blaasproef onderworpen. Drie bestuurders werden aangehouden omdat zij teveel alcohol hadden genuttigd. Twee bestuurders kregen een transactie van 190 Euro aangeboden en de derde bestuurder kreeg een dagvaarding en moet zich later voor de rechter verantwoorden.

De 27-jarige C.M. uit Dinteloord werd zondagochtend vroeg omstreeks 05.30 uur aangehouden terzake belediging. Op de Grote Kerkstraat in Steenbergen schold hij een paar politiemensen uit toen die te voet langs een horeca bedrijf liepen. De man werd in de loop van de dag met een dagvaarding heengezonden.

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD
Er is in de loop van de avond van 31 mei 2002, brand geweest in het rieten dak van een tandartsenpraktijk aan de Moerkens. De brandweer heeft de brand geblust. Onbekend hoe hoog de materiele schade is. Vermoedelijk is de brand aangestoken.

Tijdens een districtelijk alcoholcontrole op de Burgemeester Wittelaan te Halsteren werden in totaal 50 bestuurders aan een blaasproef onderworpen. Geen van de bestuurders had teveel gedronken. Wel werden vier bestuurders bekeurd ter zake andere verkeersovertredingen.

BERGEN OP ZOOM ZUID
De 34-jarige A.L. uit Bergen op Zoom is in de nacht van 31 mei op 1 juni aangehouden ter zake vernieling van een ruit van een woning aan het Sint Catharinaplein. Bovendien had hij vermoedelijk teveel alcohol genuttigd terwijl hij in zijn auto reed. Hij weigerde ook de blaasproef en tevens bleek zijn rijbewijs ongeldig te zijn verklaard. Voor nader onderzoek en verhoor werd hij vervolgens ingesloten. In de loop van de zaterdagmorgen is hij na onderzoek en verhoor met een dagvaarding heengezonden. De man zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Werd de 41-jarige S.B. in de avond van 31 mei 2002 aangehouden in Roosendaal. Deze persoon werd vanaf mei 2000 gezocht voor poging tot doodslag in Bergen op Zoom gepleegd.

Werd in de avond van 31 mei op Schiphol aangehouden de 22-jarige S.P. uit Amsterdam. Zij wilde met het vliegtuig vertrekken naar Curacao. Zij stond echter sinds juli 2000 gesignaleerd ter zake valsheid in geschrifte/oplichting in Bergen op Zoom gepleegd. Zij is zaterdag in de loop van de ochtend na onderzoek en verhoor heengezonden.

Werden in de nacht van 31 mei op 1 juni twee Polen aangehouden omdat zij zich verdacht ophielden in de wijk van ziekenhuis Lievensberg. In hun Poolse voertuig werd een viertal wielen aangetroffen, die bij nader onderzoek afkomstig waren van een geparkeerd staand voertuig in die wijk. Dat voertuig stond nu op stenen. De Polen, de 38-jarige M.P. en zijn 18-jarige zoon M.P, werden beiden ingesloten in het politiebureau te Bergen op Zoom. Na onderzoek en verhoor zijn beide verdachten na betaling van een geldboete van ieder Euro 150,-- in vrijheid gesteld en heengezonden.

Aan de Burg. De Roocklaan te Bergen op Zoom vond in de ochtend van 1 juni een insluiping plaats in een woning. Uit de woning werd een portemonnee met daarin geld en bankpassen weggenomen. Deze portemonnee werd elders in Bergen op Zoom gevonden. De passen zaten er nog in maar het geld was verdwenen.

Tijdens de districtelijke alcoholcontrole werden in totaal vier bestuurders aangehouden die teveel alcohol hadden genuttigd. Twee bestuurders kregen een transactie aangeboden van 190 Euro en twee bestuurders kregen een dagvaarding uitgereikt. Van de laatste twee bestuurders werd ook het rijbewijs ingevorderd.

Tijdens het project Veilig Uitgaan, werden in de binnenstad van Bergen op Zoom in totaal zes personen aangehouden ter zake mishandeling, Opiumwet, Openbare dronkenschap en baldadigheid, verzet en belediging.

In de Teunisbloemstraat werd de 30-jarige B.A. aangehouden in verband met belediging van een vrouwelijke politiefunctionaris. De politie was op genoemd adres in verband met een melding geluidsoverlast.

WOENSDRECHT
Tijdens de districtelijke alcoholcontrole werden in totaal 116 bestuurders aan een blaasproef onderworpen. Geen van de bestuurders had teveel alcohol genuttigd.

In de Molenstraat te Ossendrecht werden onder een auto twee brandende flessen met spiritus gegooid. Door voorbijgangers werd de brand geblust. Of er schade aan het voertuig is ontstaan, is nog niet bekend.

HALDERBERGE
Werd in de nacht van 31 mei op 1 juni melding gemaakt van een brand in de Willeke Joostenstraat te Bosschenhoofd. In een garage stond een auto in brand. Aanvankelijk leek er gevaar voor de verspreiding van asbest, doch deze vrees bleek ongegrond. De brandweer had de brand snel onder controle. Het voertuig is echter totaal uitgebrand. Ook ontstond schade aan een in de garage staande personenauto en een motorfiets.

In de non-alcoholzone van de gemeente Oudenbosch werden op 1 juni 2002 in de middag twee minderjarigen uit Steenbergen en Oudenbosch aangehouden wegens het nuttigen van bier. De beide betrokkenen zijn aangehouden en verhoord op het bureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Een en ander vond plaats in het kader van de aanpak van hangjeugd en de daarmee samenhangende problematiek.

Tijdens de districtelijke alcoholcontrole op de Bosschendijk te Oudenbosch en de Kruislandseweg te Oud-Gastel, werden in totaal 174 bestuurders aan een blaasproef onderworpen. Geen van de bestuurders bleek teveel alcohol te hebben genuttigd.

RUCPHEN
Tijdens de districtelijke alcoholcontrole op de Rijksweg A58 te Zegge en de Zundertseweg te Rucphen werden in totaal 85 bestuurders aan een blaasproef onderworpen. Vier bestuurders werden aangehouden omdat zij teveel alcohol hadden genuttigd. Twee van de bestuurders kregen een transactie aangeboden van 190 Euro en de andere twee bestuurder kregen een dagvaarding uitgereikt om zich op een later tijdstip bij de rechtbank te komen verantwoorden.

ROOSENDAAL CENTRUM
In de late middaguren van vrijdag 31 mei 2002 werd van een 54-jarige mevrouw haar portemonneegerold. Dit is gebeurd op het Roselaarplein te Roosendaal.

Bij een speelgoedzaak aan de Biggelaar te Roosendaal werd zaterdagmiddag de 14-jarige G.L. uit Bergen op Zoom betrapt toen hij een speelgoedlocomotief uit de winkel wegnam. Nadat de verdachte op het buro is uitgelegd dat voor het vervolg de zaak wordt doorverwezen naar het buro HALT, werd hij opgehaald door zijn ouders.

Aangehouden werd de 19-jarige D.M. uit Roosendaal. Hij werd aangehouden omdat hij op de Burgemeester Freijterslaan een fietser een vuistslag in het gelaat had gegeven. Verder had de verdachte een kleine hoeveelheid verdovende middelen in zijn bezit.

Op de Bredaseweg in Roosendaal werd op 1 juni 2002 in de middag de bestuurder van een auto, H.B. uit Bergen op Zoom, gecontroleerd wegens een snelheidsovertreding. Bleek dat hij geen rijbewijs had. Omdat de man zich niet kon legitimeren en hij van buitenlandse afkomst was, is hij voor vaststelling van de identiteit overgedragen aan de vreemdelingendienst. Voor het rijden zonder rijbewijs en de snelheidsovertreding kreeg de man proces-verbaal.

Bij een snelheidscontrole op de Bredaseweg te Roosendaal werd in de vroege morgen van 2 juni omstreeks 2.15 uur door de bestuurder van een personenauto tot twee keer een stopteken genegeerd. De snelheidsovertreding werd door de politie geconstateerd met gebruikmaking van een zogenaamde laser gun. De bestuurder van de personenauto is tijdens een korte achtervolging vooralsnog kunnen ontkomen. Een onderzoek wordt ingesteld en proces-verbaal wordt opgemaakt.

ROOSENDAAL BOVENDONK
In samenwerking met team Roosendaal Centrum werden alcolholcontroles gehouden op de Burgemeester Freijterslaan, de Bredaseweg, de Strausslaan, de Wouwbaan, de Antwerpseweg en de Burgemeester Schneiderlaan. In totaal werden 702 bestuurders aan een blaasproef onderworpen. Vier bestuurders bleken teveel alcohol te hebben genuttigd. Twee van de bestuurders kregen een transactie aangeboden van 190 Euro en twee bestuurders kregen een dagvaarding uitgereikt. Tijdens de controles werd op diverse locaties ook gecontroleerd met de laserpatrol. In totaal werden 30 snelheidsovertredingen geconstateerd.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 02-06-2002 '
Lees ook