Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg persberichten weekend 2 juni 2002

Datum: 2/6/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Dronken bestuurder aangehouden
Op 1 zaterdag 1 juni 02 omstreeks 23.45 uur is op Rijksweg A 65 onder Tilburg een 45 jarige Tilburger aangehouden. Uit zijn rijgedrag maakte surveillerende politieagenten op dat hij zijn voertuig niet geheel onder controle had. Na zijn aanhouding werd hem gevorderd mee te werken aan een ademanalyse. Hij weigerde, wat hem een proces-verbaal opleverde en een invordering van het rijbewijs. Na een dagvaarding in ontvangst te hebben genomen is hij weer in vrijheid gesteld.

Man aangehouden in horecagelegenheid te Oisterwijk. Een 55 jarige man uit Eindhoven ontvreemdde op zaterdag 1 juni 02 omstreeks 13.00 uur een portemonnee uit een horeca gelegenheid te Oisterwijk. De portemonnee lag achter de bar met een flink geldbedrag. Hij werd op heterdaad bij het wegnemen daarvan betrapt. Politieagenten hielden hem onmiddellijk aan leidde hem voor de hulpofficier van justitie. Na een bekentenis te hebben afgelegd mocht hij met een dagvaarding op zak het politiebureau verlaten.

Man aangehouden ter zake winkeldiefstal
Op zaterdag 1 juni omstreeks 16.35 uur is een 47 jarige Tilburger aangehouden na een pakje shag te hebben gestolen uit een supermarkt aan het Bernardusplein te Tilburg. Na te zijn voorgeleid aan de hulpofficier van justitie is hij met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.

Man aangehouden te Oisterwijk
Op het Opvang Centrum te Oisterwijk voor asielzoekers is op zaterdag 1 juni omstreeks 18.30 uur een medewerker door een 21 jarige Zaïrees bezoeker bedreigd. Hem werd een bezoekersverbod opgelegd omdat hij weigerde een bezoekerspasje aan te vragen. Overigens was de man al eerder een verbod opgelegd om het centrum te bezoeken. Hij maakte nu veel amok, reden voor de politie om in te grijpen en aan te houden. Na te zijn voorgeleid en verhoord, mocht hij met een dagvaarding het bureau verlaten.

Tiener aangehouden wegens doorrijden na aanrijding Op zaterdag 1 juni omstreeks 21.10 uur is te Tilburg een 17 jarige Tilburgse jongen aangehouden nadat hij in de wijk Reeshof een aanrijding tegen een geparkeerd staande auto had veroorzaakt en daarbij was doorgereden. Hij had toestemming van zijn vriend om in diens auto te rijden. De jongen kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en het doorrijden na een ongeval.

Noodlokaal school vat vlam.
Op zaterdag 1 juni 02 omstreeks 07.15 uur vatte aan de Tatraweg te Tilburg een noodlokaal van de Willen II school vlam tijdens het wegbranden van onkruid. De brandweer had het vuur snel onder controle en voorkwam erger. Het tapijt liep brandschade en waterschade op.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 02-06-2002 '
Lees ook