Politie Midden- en West Brabant

Berichten van het politiedistrict Breda

Datum: 2/7/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

1000ste bekeuring door Scooterteam

Breda: Het Scooterteam van het district Breda heeft vandaag op de Zomergemstraat te Breda haar 1000ste bekeuring gegeven aan een 17-jarige bestuurder uit de wijk Hoge Vucht te Breda. De jongeman kreeg een bekeuring vanwege het niet dragen van een helm.

Het politiedistrict Breda - waaronder ook de teams Moerdijk, Etten-Leur en Zundert vallen - heeft sinds enkele maanden een scooterteam dat de overlast door jeugd op bromfietsen en scooters aanpakt. In samenwerking met de wijkagenten worden in dit kader controles georganiseerd. Op deze manier wordt bewerkstelligd dat juist de plekken aangepakt waar overlast wordt veroorzaakt. Het officiële startsein voor dit project werd op maandag 8 april jl. door de burgemeester van Breda, de heer mr. C.G.J. Rutten en districtschef Paul Martens gegeven. Tijdens controles door het scooterteam worden controles uitgevoerd op verboden veranderingen aan de constructie van bromfietsen en scooters. Hierbij bekeurt het scooterteam voor opgevoerde en teveel lawaai producerende scooters. Daarnaast worden de jongeren bekeurd voor overtredingen met betrekking tot onveilig rijgedrag.

Top 5

1. niet dragen van de helm

2. geen certificaat

3. gele of oranje plaatje ontbreekt of onjuist
4. teveel vermogen

5. gladde banden

Preventie
Het scooterproject werkt hard om de overlast te verminderen door veel te controleren en te bekeuren. Echter, het scooterteam wil de scooterbestuurders ook de kans geven om hun scooters te laten controleren op de genoemde mankementen. Vandaar dat zij op woensdag 10 juli tussen 14.00 en 16.00 uur aan het bureau Centrum op het Chasséveld 3 te Breda de mogelijkheid biedt aan scooterbezitters om hun scooters te laten controleren. Zij zullen hierbij zonder te bekeuren de scooters controleren en de bezitters van de scooters voorzien van adviezen.

Vast project: Verdachte herkend door videobeelden station

Breda: Een 42-jarige Bredanaar (L.O) is gisteravond op de Oude Terheijdensweg te Breda aangehouden ter zake de diefstal van een boekentas aan de achterzijde van het station. Hij werd herkend van opgenomen videobeelden.

Een 51-jarige man uit Hoogstraten(B) deed op zondag 30 juni jl. aangifte van de diefstal van zijn boekentas. De diefstal gebeurde aan de achterzijde van het station. Bij het bekijken van de videobeelden herkende een spoorwegpolitieman de verdachte. Deze is daarop gisteravond aangehouden op de Oude Terheijdenseweg te Breda. Hij is ingesloten. De Bredase politie en de Spoorwegpolitie surveilleren frequent in de omgeving van het station en het stadspark Valkenberg om de overlast van dealers, alcoholisten en zwervers terug te dringen.

Gewapende overval

Breda: Vanmiddag, dinsdag 2 juli 2002, vond omstreeks 13.55 uur een gewapende overval plaats bij een drogisterij aan de Epelenberg te Breda. Door de dader werd een winkelmeisje bedreigd met een mes waarna zij de kassa heeft geopend en hem een geldbedrag van enkele tientallen euro's gaf. Hierna is hij direct de winkel uitgegaan.

Betreft mogelijk een drugsgebruiker. Hij droeg een groen-wit T-shirt en een blauwe spijkerbroek. Hij is ongeveer 18 jaar, 1.80 m lang, Nederlands uiterlijk, wit blond stekeltjes haar. Hij droeg een bril waarvan een glas donker gekleurd was. Het zichtbare oog was blauw van kleur. Er is met verschillende politievoertuigen een onderzoek ingesteld naar de verdachte.

Verdachte aangehouden voor mishandeling

Breda: Een 20-jarige Bredanaar is gisteren in zijn woning in de wijk Belcrum te Breda aangehouden op de verdenking van het mishandelen van een 48-jarige vriendin eveneens woonachtig in Breda.

In de woning van de verdachte hadden beiden ruzie gekregen. Hierna had de verdachte volgens de vrouw haar tegen haar gezicht geslagen en met een stuk van een gebroken glas een stekende beweging gemaakt die zij afweerde met haar linkerhand. Hierdoor is een pees van haar middelvinger doorgesneden. Ook had zij verwondingen aan haar oor. De verdachte is gisteravond rond 21.00 uur in zijn woning aangehouden. Hij verklaarde dat de vrouw de verwonding aan haar hand zichzelf had toegebracht toen zij een glas kapot kneep. De politie heeft een aangifte opgenomen en de verdachte verhoord. Vanmiddag is hij in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Vechtpartij tijdens kermis

Etten-Leur: Afgelopen nacht werd er op het kermisterrein gevochten tussen een Etten-Leurse familie en een groep jongens. Hierbij werd volgens omstanders o.a. een fietsketting geslagen. De aanleiding voor de vechtpartij, die omstreeks 21.50 uur plaatsvond, is onbekend gebleven. De vechtenden werden door de politie gescheiden en naar huis gestuurd.

Diefstal mobiele telefoon

Etten-Leur Zondagochtend omstreeks 10.30 uur werd op de Oranjelaan een 21-jarige man uit die plaats beroofd van zijn GSM. Hij liep telefonerend met het toestel aan zijn oor over straat toen hem een knaap op een scooter tegemoet kwam die de telefoon uit zijn handen griste. Het betrof hier een rode Nokia 8210.

Verkeersongeval met letsel

Fijnaart: Vond op maandagavond 1 juli 2002 een verkeersongeval plaats tussen een bromfietser en een personenauto, bestuurd door een 22-jarige vrouw uit Zevenbergen, op de Voorstraat te Fijnaart. Aldaar reed een bestuurder van een auto achteruit weg vanuit een parkeervak toen een bromfietsbestuurder niet werd opgemerkt. Hierdoor reed deze tegen de zijkant van de auto en kwam ten val.

De 47-jarige bromfietsbestuurder uit Fijnaart werd gewond en per ambulance overgebracht naar het Franciscusziekenhuis te Roosendaal met vermoedelijk een hersenschudding en spierpijn.

Verkeersongeval met letsel

Zevenbergen: Vond vandaag dinsdag 2 juli 2002 een verkeersongeval plaats tussen een bestelauto en een bromfietser op de kruising Kerkhofweg / Dr. Arienslaan te Zevenbergen. Een bromfietsbestuurder haalde net voor de kruising een andere bromfietser in en zag toen te laat de bestelauto van rechts komen. De bromfietser wilde nog uitwijken, maar kwam met zijn stuur in aanraking met de bromfiets, die hij juist inhaalde. Daarop kwam de bromfietsbestuurder tegen de bestelauto, bestuurd door een 21-jarige man uit Zevenbergen, tot stilstand en werd gewond. Hij is met lichte verwondingen vervoerd naar het Amphiaziekenhuis aan de Langendijk te Breda. Het betreft een 16-jarige jongen uit Zevenbergen. De andere bromfietsbestuurder, een 16-jarige jongen uit Klundert die werd ingehaald, werd licht gewond en kon ter plaatse worden geholpen.

Aanrijding met doorrijding en mogelijke dader

Klundert: Vond op maandagavond 1 juli een aanrijding met doorrijding plaats op de Molenberglaan te Klundert. Aldaar was tegen een geparkeerd staande auto gereden, waarna werd weggereden zonder de identiteit bekend te maken.
Gelukkig had een getuige dit gezien en zich ook gemeld. Hierop stelde de politie een onderzoek in en trof de auto met warme motor aan in de van Vlaanderenstraat te Klundert. Er werd op dat moment niet bekend, wie de bestuurder van de auto is geweest en daartoe zal een vordering gedaan worden aan de tenaamgestelde uit Den Bosch. Indien deze daar niet aan voldoet, zal deze als verdachte van de aanrijding worden gehoord. Materiele schade aan beide voertuigen was het gevolg.

Aanhouding verdachte voor openlijke geweldpleging:

Zevenbergen: In oktober 2001 vond er een openlijke geweldpleging plaats aan de Kerkstraat te Zevenbergen. Door de politie werd een onderzoek ingesteld en een verdachte, zijnde een 22-jarige man uit Zevenbergen kon hiervoor afgelopen weekend voor worden aangehouden. Hij is afgelopen maandag voorgeleid bij de RC en moet blijven tot de snelrechtprocedure in juli 2002.

Inbraak winkel

Breda: Vannacht werd omstreeks 06.30 uur ontdekt dat in een elektronicawinkel aan de Tolbrugstraat was ingebroken. Door de inbreker(s) was het rolluik omhoog getrokken waarna men de glazen toegangsdeuren had geforceerd. Uit de winkel zijn vier camera's gestolen. Door medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek is een sporenonderzoek ingesteld.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 02-07-2002 '
Lees ook