Politie Midden- en West Brabant

persberichten dinsdag 2 juli 2002, district Bergen op Zoom

Datum: 2/7/2002
Auteur: Nicolette Bovenhorst

TEAM STEENBERGEN

Inbraak auto
In de nacht van maandag 1 juli op dinsdag 2 juli werd er in een zwarte Volkswagen Passat die geparkeerd stond op de Koudenberg te Steenbergen ingebroken. Omstreeks 03.00 uur hebben omwonenden gestommel gehoord. De volgende ochtend bleek dat het portier van de auto verbogen was ter hoogte van het slot. Uit de auto werd een autoradio cd-speler gestolen, alsmede 10 cd's, een carkit en een zonnebril.

Inbraak auto 2
Een nacht eerder, van zondag op maandag, werd er ook al ingebroken in een auto die op de Koudenberg in Steenbergen geparkeerd stond. Ditmaal betrof het een grijze Ford Escort. Er werd een andere modus operandi gebruikt, want van deze auto werd een ruitje uit de rubbers gehaald, waarna de autoradio uit de auto werd gestolen.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Inbraakpreventie
Door omwonenden van de Noordsingel in Bergen op Zoom is bij de politie aandacht gevraagd voor het feit dat onverlaten op de voordeursloten stickers plakken. Men vreest dat dit is gedaan om te kunnen zien wie er met vakantie is en is bang dat hierdoor veel inbraken plaats kunnen vinden. De politie geeft buurtbewoners de tip om eventueel geplakte stickers op voordeuren te verwijderen. Dit geldt helemaal voor buren die op vakantie zijn!

Poging inbraak woning
In de Steenbergsestraat te Bergen op Zoom heeft men maandagavond omstreeks 23.30 uur getracht in te breken in een woning. De inbreker moest hiervoor over een aantal daken klimmen om bij de woning uit te komen. De bewoonster van de woning hoorde geluid aan haar slaapkamerraam. Toen zij het rolgordijn opendeed keek zij in het gezicht van een ongeveer 20- jarige man die hierop direct de benen nam. Door een aantal politieenheden is de omgeving afgezocht. Helaas heeft dit niet tot resultaat geleid.

Politie overhandigt bloemetje aan behulpzame burgers Op dinsdag 2 juli heeft de politie van het team Bergen op Zoom Zuid twee burgers in het zonnetje gezet, ondanks de regen. Zij kregen een bloemetje en een cadeaubon voor hun behulpzaamheid, waardoor de politie op heterdaad twee personen voor twee verschillende zaken kon aanhouden.
Door de hulp van de heer Koopman uit Bergen op Zoom kon de politie op 23 juni een man aanhouden die op een terras in het centrum van Bergen op Zoom met een stoel aan het gooien was. Een andere inwoner uit Bergen op Zoom, de heer De Jong, werd vandaag beloond omdat hij zeer alert de politie had gebeld toen een inbreker op zaterdag 29 juni zijn slag sloeg in een bloemenzaak aan het Piusplein in Bergen op Zoom. De attente buurtbewoner had glasgerinkel gehoord en dit gemeld aan de politie. De politie was snel terplaatse en kon zodoende de verdachte inrekenen. Bij verhoor bekende de verdachte de inbraak en een diefstal van een telefoon uit een telecomwinkel in Bergen op Zoom, eerder die dag.

TEAM WOENSDRECHT

Diefstal 6 fietsen vanaf zomerkamp
In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 juli werden vanaf een schoolzomerkamp van een school uit Fijnaart, 6 fietsen gestolen. Het kamp wordt gehouden op een kampeerboerderij aan de Schoeliebergseweg te Huijbergen. De fietsen waren eigendom van kinderen van die school.

TEAM RUCPHEN

Aanrijding zonder letsel
Vandaag omstreeks 12.15 uur vond in een bocht op de Dahliastraat te St. Willebrord een aanrijding plaats tussen twee personenautos. De bestuurster M.H. (38) uit St Willebrord reed vanuit de richting van de Poppestraat. Zij kwam met haar voertuig op de weghelft voor het tegemoet komende verkeer en raakte met de linkervoorzijde van de auto de linkerzijde van de tegemoet komende auto bestuurd door M.L. uit Essen (B.)

Diefstal uit auto
Op dinsdagmorgen bleek dat er was ingebroken in een Opel Kadett, welke geparkeerd stond in de Singelstraat te St. Willebrord. Door het forceren van een portier werd toegang verkregen tot het interieur. Ontvreemd werden de radio/CD-speler, een hoeveelheid CD's, een trainingsjack en een lederen blazer. Waarde van de goederen omstreeks 1800,-

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
Inbraak bedrijf
De politie heeft aangifte opgenomen van de inbraak In een bedrijf aan de Belder in Roosendaal, die heeft plaatsgevonden in de nacht van maandag op dinsdag 2 juli ingebroken. Via het dak werd het pand betreden. Geld werd weggenomen door de cola-automaat open te breken. De politie heeft een technisch onderzoek aangevraagd.

Inbraak bedrijf
Afgelopen weekeinde werd ingebroken in een bedrijf aan de Gastelseweg in Roosendaal. Door middel van het breken van een ruit konden de daders het pand betreden. Men heeft getracht om de kluis open te slijpen, maar is daar niet in geslaagd.

Winkeldief
De 32-jarige R.H. uit Roosendaal werd aangehouden in verband met het plegen van verschillende winkeldiefstallen van levensmiddelen in Roosendaal en Steenbergen. Hij bekende de diefstallen en komt in aanmerking voor snelrecht.

Inbraak auto
Op de parkeerplaats bij het station Roosendaal C.S. werd ingebroken in een aldaar geparkeerd bestelbusje. Een getuige zag dat er een ruit van de auto werd ingeslagen en meldde dit onmiddellijk bij de politie. Deze kwam snel ter plaatse, maar kon de dader niet meer achterhalen. Ze heeft er, met het oog op mogelijke diefstal van de auto, zorg voor gedragen dat de auto werd veilig gesteld door een takelbedrijf. Niet bekend is wat er werd weggenomen.

Diefstal
De 47-jarige mevrouw A.S. uit Roosendaal werd aangehouden wegens het plegen van diefstal. De vrouw had eerder uit een fietstas een pas gekochte broek gestolen. Met deze broek was zij naar de modezaak gegaan, waar de broek enige dagen geleden was aangeschaft, om te proberen de kleding te ruilen. De kersverse eigenaar van de kleding had echter inmiddels de filiaalhouder gewaarschuwd. Een attente verkoopster waarschuwde vervolgens de politie toen A.S. in de winkel verscheen.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 02-07-2002 '
Lees ook