Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op zoom, 2 augustus 2002

Datum: 2/8/2002
Auteur: Nicolette Bovenhorst

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD
Snelheidscontroles
In Bergen op Zoom en Halsteren is gisteren weer snelheidscontroles gehouden. Er werd op een drietal plaatsen gecontroleerd, teweten de Zandstraat, Tholenseweg en de Burgemeester Wittelaan. In totaal passeerde 797 mensen de controle. Er werden 141 bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid was 81 km per uur waar 50 km per uur is toegestaan.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID
Beroving
Een 32-jarige inwoner van Bergen op Zoom is donderdagnacht met geweld beroofd van zijn portemonnee. Dit alles vond net buiten het centrum plaats. Het slachtoffer was na een avondje stappen op weg naar huis toen hij werd achteropgelopen door een tweetal mannen. De mannen bedreigden hem met een scherp voorwerp, en dwongen het slachtoffer zijn portemonnee af te geven. Het slachtoffer voldeed hieraan, waarna de twee onbekende mannen wegvluchtten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie.

Vermissing sierbeton
Een bewoner van de Albert Cuijpstraat in Bergen op Zoom ontdekte dat er in zijn vakantie een beeldengroep was ontvreemd uit zijn tuin. De beeldengroep, twee kinderen en twee volwassenen zittend op een bankje, hadden een hoogte van 50/60 cm. Zij zijn gemaakt van wit/grijs sierbeton.

Diefstal auto
Vanaf het Hof van Paltz werd afgelopen nacht een personenauto ontvreemd. Het betreft hier een Opel Corsa. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.

Politie houdt verdachte aan
De politie heeft naar aanleiding van de zware mishandeling van afgelopen weekend, een verdachte aangehouden. Afgelopen weekend vond er op de van Overstratenlaan een twist plaats tussen een man en een vrouw. Toen een voorbijganger de ruzie wilde sussen, vluchtte de vrouw weg. De achtergebleven man mishandelde de voorbijganger. Die liep hierbij dusdanig letsel op aan het gelaat dat hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte, een 22-jarige man uit Bergen op Zoom, kon worden aangehouden toen een getuige zich bij de politie meldde. De verdachte verklaarde dat hij onder invloed van alcohol verkeerde en het niet eens was met het feit dat het slachtoffer zich bemoeide met de ruzie. De verdachte heeft bekend. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man onwel
De politie en GGD moest gisteravond uitrukken toen een man onwel was geworden voor het postkantoor op de Jacob Obrechtlaan in Bergen op Zoom. Toen de hulpdiensten activeerden weigerde de inwoner uit Oud-Gastel hulp. De man deelde wel mede ademhalingsproblemen te hebben. Dit vermoedelijk na het gebruik van een harddrug, genaamd Speed. De man reageerde behoorlijk agressief in de richting van de hulpverleners. Nadat de man was opgestaan, een kroeg in was gelopen en hier weer uit was gezet, was het voor de hulpverleners duidelijk dat de man niet op deze manier verder kon. Hij werd dan ook aangehouden ingevolgde het een gevaar zijn voor zichzelf of voor een ander en zodoende meegenomen naar het politiebureau. Hier is de man ingesloten en is hij alsnog bezocht door een arts. Na een aantal uren is de man heengezonden.

TEAM HALDERBERGE
Fietsendieven behoorlijk actief
Tussen 31 juli en 2 augustus 2002 is er in Bosschenhoofd een drietal fietsen ontvreemd. De fietsen stonden op de Pastoor Breugelstraat en waren alle afgesloten.In Oudenbosch werd tevens een fiets weggenomen die geparkeerd stond op de Julianastraat.

Diefstal kentekenplaten misplaatste grap
Donderdagnacht werd vanaf een tweetal personenauto's, die geparkeerd stonden in t Hof in Oud Gastel, de kentekenplaten ontvreemd. Nadat de eigenaren van de autos aangifte hadden gedaan bij de politie bleek dat het hier ging om een misplaatste grap. De kentekenplaten bleken te zijn verwisseld.

TEAM RUCPHEN
Diefstal fietsen, twee tegelijk Donderdagmiddag werd een tweetal fietsen gestolen vanaf de Baanvelden in Rucphen. Een echtpaar uit Roosendaal had de fietsen daar neergezet toen zij een bezoek bracht aan de Heemtuin. Na een uur kwam het echtpaar bij de fietsen terug en bleek dat ze waren gestolen. De fietsen die met twee sloten aan elkaar vastgemaakt stonden zijn niet gemakkelijk weg te halen. Vermoedelijk is er dan ook sprake geweest van een auto die de fietsen heeft ingeladen. De afgelopen tijd zijn er al meerdere fietsen gestolen op de Baanvelden. De waarde van de fietsen betrof 1500 Euro. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstallen.

Diefstal fiets
Een inwoonster uit Rucphen heeft eveneens aangifte gedaan van diefstal van haar fiets. Deze stond donderdagavond afgesloten geparkeerd bij de tennisvereniging de Bocht in Rucphen. Ook deze fiets was afgesloten.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK
Onder invloed
Op de Antwerpseweg in Roosendaal werd een 53-jarige inwoner uit Etten-Leur aangehouden omdat hij een auto bestuurde terwijl hij onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. De man werd meengenomen naar het politiebureau en er werd een bloedproef afgenomen. De auto waarin de man reed, was voorzien van handelaarsplaten. Aangezien de man hier oneigenlijk gebruik van maakte krijgt hij ook hier proces-verbaal voor.

Autoinbraken
Vrijdagochtend werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de President Kennedylaan in Roosendaal. De dader(s) forceerde de achterklep en tevens werd de ruit vernield. Uit de auto verdween een radio-/CD-speler. Op de Enclaveberg in Roosendaal werd zaterdagnacht ingebroken in een auto. Hier werd het voorportier geforceerd en is onder andere een radio-/CD-speler weggenomen.

Inbraak in school
Donderdagnacht werd ingebroken in een school aan de Bovendonk in Roosendaal. De dader(s) vernielde een ruit. Er wordt audioapparatuur vermist.

Keukenbrand
Bij een keukenbrand, vannacht, in een woning aan de Plantagebaan in Wouwse Plantage is flinke brand- en rookschade ontstaan. Vermoedelijk is de bewoner vergeten het gas uit te doen, waardoor er brand ontstond. De bewoner zag nog kans de woning te verlaten. In verband met het inademen van nogal wat rook is hij voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer heeft de brand snel geblust.

Graffitispuiters aangehouden
Op de Hulsdonksestraat in Roosendaal is een drietal graffitispuiters aangehouden. De drie mannen in de leeftijd van 20 en 23 jaar en afkomstig uit Dordrecht, Lewedorp en Goes werd betrapt door de politie toen zij graffiti aanbrachtten in het treintunneltje. Het drietal heeft een proces-verbaal gekregen.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 02-08-2002 '
Lees ook