Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

maandag 3 maart 2003

Carnaval Bergen op Zoom
De carnavalzondag en zondagnacht is redelijk rustig verlopen. Buiten wat opstootjes in het centrum van Bergen op Zoom bleef het rustig.

Betrapt tijdens rijontzegging Oudenbosch: De politie heeft zondagnacht een bestuurder van een auto gecontroleerd nadat hij een verkeersovertreding had gepleegd. De man, een 32-jarige inwoner uit Bergen op Zoom, reed met zijn auto tegen het verkeer in op de Fenkelstraat. Bij nader onderzoek bleek dat de man een rijontzegging had. De rijontzegging had de man gekregen na het veelvuldig besturen van een auto onder invloed van alcoholhoudende drank. Deze keer bleek daar geen sprake van te zijn. De man krijgt een proces-verbaal.

Rijden onder invloed 2x
Oudenbosch: In verband met de carnaval is door de politie dit weekend regelmatig gecontroleerd op alcoholgebruik. Een bestuurder van een auto, een 29-jarige inwoner uit Oudenbosch, bleek teveel gedronken te hebben. De man werd gecontroleerd op de Molenstraat, aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat de man behoorlijk diep in het glaasje had gekeken. Op grond van de uitslag van de blaastest moest de man zijn rijbewijs inlevere. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. Op de Bosschendijk werd zondagnacht een 27-jarige inwoner uit Oudenbosch aangehouden voor het rijden onder invloed. Deze man bleek ook teveel gedronken te hebben en kreeg een boete opgelegd van 190 Euro en een rijverbod van 2 uur.

Vernieling auto
Stampersgat: Op de Dennis Leestraat is zondagnacht een auto vernield. De auto reed stapvoets ter hoogte van de kerk toen een nog onbekende jongen tegen de spiegel trapte. De jongen maakte deel uit van een groepje van 4 jongeren en was gekleed in een donkere broek en een blauw/wit gestreept shirt. Op het moment van de vernieling, 20.00 uur, was er veel volk op de been in verband met de carnavalsviering.

Diefstal jassen tijdens Carnaval St. Willebrord: De carnavalsviering van zondagnacht is in de gemeente Rucphen rustig verlopen. Het enige minpuntje betrof een diefstal van een tweetal jassen. Zondagavond werd tussen 21.00 en 22.00 uur de diefstal gepleegd uit een horecagelegenheid aan de Pastoor Bastiaansensingel. Het betrof hier een beige lammycoat damesjas en een zwarte wollen damesjas. De dames hebben inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Rustige carnavalsnacht in Roosendaal Geen bijzonderheden

Bron: Nicolette Bovenhorst

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 03-03-2003 '
Lees ook