Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda

maandag 3 maart 2003

Vier aanhouding na vechtpartij in Etten-leur

ETTEN-LEUR - De politie heeft vannacht vier inwoners uit die plaats aangehouden, nadat ze betrokken zouden zijn geweest bij een vechtpartij met diverse andere carnavalsvierders Op het Van Bergenplein trof de politie vannacht rond 02.21 uur twee gewonde carnavalsvierders en een vernielde auto aan. Volgens de slachtoffers zouden de vier nu aangehouden verdachten hierbij betrokken zijn geweest. De vier mannen variërend in de leeftijd van 19 tot en met 22 jaar zijn aangehouden. De aanleiding voor de vechtpartij is nog steeds onduidelijk. De verdachten zijn aangehouden ter zake openlijke geweldpleging cq mishandeling. De slachtoffers liepen bloedende hoofdwonden op. De politie stelt een nader onderzoek in en sluit niet uit dat uit de andere groep carnavalsvierder, die bij de vechtpartij was betrokken ook nog aanhoudingen zullen volgen. De vernielde auto is eigendom van een van de nu aangehouden verdachten.

Man probeert vrouw seksueel te misbruiken

BREDA - Een 27 jarige vrouw die vannacht rond 03.40 uur met haar fiets thuis kwam bij haar flat in de wijk Brabantpark werd bij de ingang naar de kelder vastgepakt door een nog onbekend blanke man. De dader trok de vrouw naar de grond en probeerde haar seksueel te misbruiken. De vrouw die zich hevig verzette en hard gilde wist hiermee te voorkomen dat de dader overwicht kreeg op de vrouw. Met een deels ontkleed onderlichaam vluchtte de ongeveer 30 tot 40 jarige man de flat uit. De vrouw wist de politie te vertellen, dat de dader een wat onnatuurlijk kapsel had van blond stekelhaar. Hij droeg een sweater met capuchon Tot nu toe ontbreekt van de dader elk spoor.

Berovingen

BREDA - Twee 17 jarige jongens zijn kort na middernacht nabij de Meidoornstraat en de Lunetstraat door drie jongens van hun portemonnee beroofd. De twee jongens die met de fiets waren werden tot stoppen gedwongen. Een van de overvallers gaf een van zijn slachtoffers een klap in het gezicht. De andere jongen raakte zijn portemonnee met 40 Euro kwijt. Na de beroving vluchtten de drie daders de wijk Tuinzigt in.

Een bewoner van de wijk Belcrum werd gisteravond verrast toen hij met zijn fiets door de brandgang reed en werd vastgepakt door twee jongens die hem van zijn portemonnee met enkele euro`s beroofden.

Politieauto klankbord voor gebroken liefde

BREDA- Een 20 jarige Bredase jongen is vannacht door de politie aangehouden, omdat hij uit boosheid tegen een politieauto schopte. De politie snapte niet waarom de auto het moest ontgelden, maar op het bureau vertelde de dronken carnavalsvierder dat zijn `liefde` vanavond stuk was gelopen. Uit boosheid had hij de politieauto maar als klankbord gebruikt om zijn boosheid te uiten. Gelukkig kon de politie geen schade aan de auto ontdekken dus bleef de bekeuring beperkt tot een `klein` proces-verbaal.

Rijden onder invloed

FIJNAART- Op zondagavond is er op de Oudemolensedijk te Fijnaart een 38 jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij is meegenomen naar het bureau voor de ademanalyse, alwaar hij 495 ugl, ofwel 1,14 promille blies. Buiten een proces-verbaal heeft hij ook een rijverbod gekregen.

Bron: R. van Kuik

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 03-03-2003 '
Lees ook