Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 3 juni 2002 district Oosterhout

Datum: 3/6/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Team Werkendam Woudrichem
Inbraak in bouwkeet te Werkendam
Tussen zaterdag 01 juni 18:00 uur en maandag 03 juni 06:45 uur werd ingebroken in een bouwkeet aan de Vierlinghstraat in Werkendam. Om in de keet te komen werd het slot doorgeslepen en werd een deur opengebroken. Uit de keet werden een 10 tal machinegereedschappen weggenomen.

Team Dongen
Diefstal aluminium
Vanaf een bedrijfsterrein aan de Lage Ham te Dongen is afgelopen weekend ongeveer 1000 kilo aluminiumafval gestolen. De stapel aluminium profielen is vermoedelijk in eerste instantie door de onbekende daders verplaatst naar een lokatie achter het bedrijf. Vandaar is het afval opgeladen en weggenomen.

Inbraak woning
Afgelopen weekend is er ingebroken in een woning aan de Fazantenweg te Dongen. De onbekende daders zijn binnengekomen via een kapot ruitje. Vanuit de woning verdween alleen geld.

Team Geertruidenberg Drimmelen
Woningbrand te Raamsdonk
Op zondag 2 juni omstreeks 16.35 uur ontstond er brand in een woning aan de Raadhuisstraat in Raamsdonk. De brand werd door de Brandweer geblust. Oorzaak 2 vuilniszakken met zaagsel, poetsdoeken en lakresten, die in de bijkeuken stonden, waren vermoedelijk vanwege het warme weer gaan broeien waardoor een brandje ontstond. Het schadebedrag is niet bekend.

Aanhouding man met inbrekerswerktuigen
In de nacht van maandag 3 juni omstreeks 02.10 uur werd door de Politie een personenauto, die over de Breetweerlaan te Raamsdonksveer reed gecontroleerd met toestemming van de bestuurder doorzocht. In de auto werden inbrekerswerktuigen aan getroffen. Deze zijn inbeslaggenomen. De bestuurder een 25 jarige man uit Breda werd aangehouden. Hij werd aangehouden ter zake vermoedelijke overtreding van artikel 2.4.4 van de APV Geertruidenberg. (Het op de openbare weg bij zich hebben van inbrekers werktuigen) Hij is na verhoor in vrijheidgesteld.

Inbraak woning te Raamsdonksveer
In de nacht van maandag 3 juni werd tussen 02.00 uur en 02.15 uur ingebroken in een woning aan de Beethovenlaan in Raamsdonksveer. Om binnen te komen werd de achterdeur geforceerd. Doordat de bewoner wakker werd, heeft de dader(s) het vermoedelijk bij een poging tot inbraak gelaten. Er wordt niets vermist.

Team Gilze en Rijen
Inbraak op camping
In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken op een camping in Molenschot. Door een raam te forceren hebben de onbekende daders zich de toegang verschaft tot het chalet. Ontvreemd werden een televisie, een horloge en autosleutels.

Team Loon op Zand
Diefstal uit bedrijf
Op zaterdagnacht is er ingebroken in een winkel aan de Van Heeswijkstraat 98 te Kaatsheuvel. De daders verschaften zich de toegang tot het pand door een lichtkoepel op het dak te verbreken. Hierna werd de winkel doorzocht en werd een klein bedrag aan geld weggenomen.

Mishandeling
Op zondagmiddag liet een 24 jarige man uit Made met een aantal vrienden een niet aangelijnde hond uit op de Wijksebaan te Kaatsheuvel. De hond viel een andere hond aangelijnde hond aan en beet hem. De 24 jarige eigenaar van de gebeten hond uit Sprang-Capelle schopte de andere hond om hem los te krijgen. Toen de man uit Made de man uit Sprang-Capelle aansprak en hem beetpakte aan zijn arm kreeg hij een klap en werd hij geschopt door de man uit Sprang-Capelle. De man uit Sprang-Capelle werd door de politie ter plaatse aangehouden. De politie stelt hem een onderzoek ingesteld.

Insluiping maisonette woningen Nieuwe Markt Kaatsheuvel Een bewoonster van een van de woningen hoorde om 05.50 uur wat rare geluiden en ging uit het raam kijken. Ze zag toen een man aan het balkon hangen bij de buren. Deze man was al op een balkon bij de buren geweest en had daar in de daar staande kastjes gekeken. De bewoonster van deze maisonette heeft in de zomerdagen de deur van haar balkon niet afgesloten en laat die op een kiertje staan in verband met de warmte. Via het balkon kon deze man daardoor zo de woning binnenlopen en een stereotoren wegnemen. Ook is de portemonnee uit keukenlade gepakt en is daar 15 Euro uit weggenomen. De man kon op de balkons klimmen door een daaronder staande container. Nadat ze op het raam had getikt vluchtte de man.

Team Oosterhout
Geen bijzonderheden

Team Waalwijk
Aanrijding met letsel
Op zondagmiddag omstreeks 14.00 uur reed een 67 jarige inwoonster uit Loon op Zand op haar snorfiets over de Torenstraat te Sprang-Capelle. Zij moest uitwijken voor een aantal jongetjes die links van haar kwamen aanfietsen. De vrouw kwam ten val en werd met een aantal snijwonden aan haar benen overgebracht naar het Tweesteden ziekenhuis te Tilburg alwaar zij na behandeling naar huis ging. De fietsende jongetjes reden na het ongeval door.

Rijden onder invloed
Op zondagavond omstreeks 23.40 uur werd de bestuurder van een bestelauto een 38 jarige man uit Waalwijk gecontroleerd. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies 675 ugli. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd en aan hem werd een dagvaarding uitgereikt. Tevens kreeg hij een rijverbod van 7 uur.

Inbraken auto's
In de Meidoornlaan te Sprang-Capelle werd, vermoedelijk in de afgelopen nacht, een ruit van het rechter voorportier ingeslagen. Ontvreemd werd een Radio-CD speler.

In de Bachlaan werd afgelopen nacht een personenauto opengebroken. Het zogenaamd Delta raampje rechtsachter werd geheel verwijderd. Ook werd het rechter portierraam vernield. Ontvreemd een Radio-CD speler.

Op een afgesloten parkeerterrein in de Grotestraat 202 te Waawlijk, is afgelopen nacht door het inslaan van de autoruit van het rechtervoorportier eveneens een Radio-CD speler ontvreemd.

Aan het St.Jansplein is eveneens een Radio-CD uit een personenauto weggehaald. De autoruit rechtsachter werd in zijn geheel een uitgenomen.

Einde bericht

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 03-06-2002 '
Lees ook