Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Tilburg, 3 augustus 2002

Datum: 3/8/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Politie haalt stalker van de straat
TILBURG: Op vrijdag 2 augustus 2002 riep een bewoonster van de Vendelierstraat in Tilburg de hulp van de politie in. Zij gaf aan dat ze opnieuw werd gestalkt door haar ex-man. Dit betreft een 41-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats. De politie pakte de man op. Bij nader onderzoek bleek de man nog een openstaande gevangenisstraf tegoed te hebben van 30 dagen. Hij mocht zijn oude straf meteen gaan uitzitten.

Winkeldief aangehouden
TILBURG: De politie hield op vrijdag 2 augustus 2002 omstreeks 16.15 een 61-jarige Tilburger aan. De man wordt verdacht van winkeldiefstal. Bij een supermarkt aan de Broekhovenseweg
in Tilburg stal de man zes flesjes bier. Winkelpersoneel hield de man staande en droeg de man over aan de politie. Van de politie-parketsecretaris kreeg de man een schikkingsvoorstel van 130,- euro opgelegd. Als de man deze boete betaald, voorkomt hij strafvervolging. Als hij de boete niet betaald komt de zaak automatisch bij de rechter terecht.
Later op de avond werden bij dezelfde supermarkt twee minderjarige jongens betrapt bij het plegen van winkeldiefstal. Ook zij werden overgedragen aan de politie. Ze pikten een fles Coca Cola. De oudste knul kreeg een dagvaarding. De jongste knul is verwezen naar Bureau Halt.

Politie beledigen mag niet!
Politie beledigen mag niet. Daar kwam een 52-jarige Tilburger achter toen hij op vrijdag 02 augustus 2002 zijn middelvinger opstak naar twee geüniformeerde politieagenten.
De man was kort tevoren weggestuurd uit de Kapelstraat in Tilburg. De man was daar aan het vervelen. Omwonenden hadden geklaagd over zijn gedrag. De man had eerder op de dag ook al stennis staan maken in de Kapelstraat. Nadat hij was weggestuurd door de politie bleef hij de politie uitdagen. Na het opsteken van de middelvinger is hij aangehouden. De man is verhoord en met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Aanrijding met letsel
TILBURG: Op vrijdag 02 augustus 2002 omstreeks 17.45 uur vond er een verkeersongeval plaats op de Boscheweg in Tilburg. Een auto met daarin drie volwassen mannen en een klein kind (peuter) wilden via een parallelweg op de Boscheweg invoegen. Zij kwamen daarbij in aanrijding met een andere personenauto, bestuurd door een oma. Deze oma vervoerde twee van haar kleinkinderen in de auto. Zij reed al op de hoofdrijbaan van de Boscheweg en kwam vanuit de richting Berkel Enschot. Door de klap kwam de auto met de drie mannen en de peuter in een bosperceel tot stilstand. De brandweer kwam er aan te pas omdat verondersteld werd dat de inzittenden bekneld zaten. Dit bleek niet het geval. Wel stabiliseerde de brandweer het wrak voordat de slachtoffers eruit gehaald werden. Twee mannen waren gewond en zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Ook de oma en een van haar kleinkinderen raakten licht gewond. Ook zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. Beide autos raakten total-loss. Alle betrokkenen zijn overigens afkomstig uit Tilburg.

Arrestatie winkeldief
TILBURG: Op vrijdag 2 augustus is rond 15.15 uur in de Heuvelstraat in Tilburg een winkeldief gearresteerd. Het gaat om een 36 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij werd aangehouden omdat hij een reep chocolade van 3,75 euro stal. De man kreeg na verhoor een dagvaarding voor de terechtzitting uitgereikt.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 03-08-2002 '
Lees ook