Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 3 augustus 2002, district Oosterhout

Datum: 3/8/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkdam Woudrichem:

Man beschoten met luchtbuks
HANK: Op vrijdagmiddag 2 augustus 2002 werd een 56 jarige inwoner van Hank op het Rietwerfplantsoen beschoten met een luchtbuks. Het kogeltje trof hem in de rug. De man raakte hierbij niet gewond. De politie stelde na het incident een onderzoek in naar de mogelijke dader. Deze werd vooralsnog niet aangetroffen. Het onderzoek wordt voorgezet.

Team Loon op Zand:

Verkeerscontrole
KAATSHEUVEL: De politie hield op vrijdagmiddag 2 augustus 2002 een controle op de Horst in Kaatsheuvel. Het ter plaatse geldende verbod om linksaf te slaan wordt er regelmaat genegeerd. Dit keer kregen 18 automobilisten een bekeuring omdat ze toch linksaf sloegen.

Winkeldiefstal
LOON OP ZAND: Op vrijdagavond 2 augustus 2002 omstreeks 20.30 uur vond aan het Oranjeplein in Loon op Zand een winkeldiefstal plaats. De politie hield voor deze diefstal een 22-jarige vrouw aan. De vrouw heeft geen vast- woon of verblijfplaats in Nederland. De vrouw had voor circa 35,- euro aan luxe cosmetica-artikelen gestolen in een supermarkt . De vrouw is ingesloten omdat zij nog verhoord moet worden over andere winkeldiefstallen die zij vermoedelijk heeft gepleegd de afgelopen dagen.

Team Dongen:

Politie grijpt in ter voorkoming van geweld
DONGEN: De politie greep zaterdagnacht 3 augustus 2002 in om geweld te voorkomen. Bij een horecagelegenheid aan de Wilhelminastraat te Dongen verzamelde zich een groep jongeren. De groep wachtte een ander groep jongeren op, met de bedoeling om onderling op de vuist te gaan. De politie kwam er aan te pas om de groep op andere gedachten te brengen en deze ter plaatse te verwijderen. Het is niet tot ongeregeldheden gekomen.

Team Gilze en Rijen:

Dronken man aangehouden
RIJEN: De politie kreeg, in de nacht van zaterdag 3 augustus 2002 de melding om te gaan naar het Schoorveken te Rijen. Daar zou een kennelijk dronken man op de motorkap van een auto in slaap zijn gevallen. De man werd door de agenten wakker gemaakt. De man begon vervolgens bewoners van genoemde straat lastig te vallen. De man, wiens identiteit nog niet achterhaald kon worden, werd hierop door de politie aangehouden. Hij mocht de rest van de nacht in een politiecel zijn roes uitslapen. De politie maakte proces-verbaal tegen de man terzake openbare
dronkenschap. Hij is zaterdag 3 augustus in de loop van de dag weer op vrije voeten gesteld.

Team Geertruidenberg Drimmelen:

Vergeefse ontsnapping aan politiecontrole
GEERTRUIDENBERG: Op zaterdag 3 augustus omstreeks 01.30 uur werd op de Sluizeweg te Made, na een wilde achtervolging een 36 jarige bewoner uit Breda aangehouden. Surveillanten zagen omstreeks 01.20 uur een personenauto over de Stadsweg te Geertruidenberg rijden. De auto voerde aan de achterzijde een mislicht. Dit was reden voor een controle en de bewuste bestuurder kreeg een stopteken. Dit stopteken werd door de bestuurder genegeerd. De bestuurder verhoogde zijn snelheid. Op de Amerweg werden snelheden van 150 km/u bereikt waar 80 km/u toegestaan. De bestuurder negeerde blauw zwaailicht en lichtsignalen. Op de Sluizeweg te Made reed hij 130 km/u (60 km/u toegestaan) In een bocht van de Sluizeweg kon men voor de auto komen en hem tot stoppen dwingen. De bestuurder stopte, sprong uit de auto en liep hard weg. De bijrijder nam plaats achter het stuur en reed met de auto weg. De wegrennende bestuurder kon worden aangehouden. Alcohol gebruik werd geconstateerd. De man weigerde alle medewerking aan het alcoholonderzoek. De man krijgt niet alleen proces-verbaal voor het weigeren van de alcoholtest. Ook zal hem verkeersgevaarlijk rijgedrag en het rijden zonder een geldig rijbewijs ten last worden gelegd.

Team Oosterhout:

Onbekende sticht brand
OOSTERHOUT: Op zaterdag 3 augustus 2002 omstreeks 06.00 uur brandmelding Chopinstraat. Ter plaatse bleek iemand iets brandend door de brievenbus te hebben gegooid. In de woning was de zoon des huizes alleen thuis. Zijn ouders waren op vakantie. De buurman heeft de jongen wakker kunnen krijgen en heeft vervolgens het alarmnummer 112 gebeld. Binnen bleek een borstel om de zolen van de schoenen schoon te maken vlam te hebben gevat. Het glas van de deur en het deurkozijn hebben hierdoor schroeischade opgelopen. Ook was er sprake van rookschade in de hal. Brandweer had het vuurtje snel onder controle. De politie stelt een nader onderzoek in.

Team Waalwijk:

Inbraak bedrijf Heistraat te Sprang-Capelle
SPRANG-CAPELLE. Op 3 augustus omstreeks 04:52 uur trad het inbraakalarm in werking bij een bedrijf aan de Heistraat. Vermoedelijk trad het alarm in werking omdat inbrekers het slot van de voordeur hadden opengebroken. Vanuit een vitrine in het bedrijf werden vervolgens een aantal camera's weggenomen.

Aanhouding op heterdaad
WAALWIJK: Een beveiligingsbeambte zag zaterdagmorgen om 08:28 uur bij nieuwbouw hotel aan de Bevrijdingsweg dat een man tegels in zijn auto laadde. De verdachte reed wegrijden in de richting van Tilburg. De beveiligingsman meldde dit aan de politie. Door de politie Tilburg is de verdachte met zijn auto en buit te Tilburg aangehouden. De 32-jarige verdachte uit Tilburg stond tevens gesignaleerd als verdachte voor het tanken zonder te betalen te Gilze Rijen. De tegels en zijn auto zijn in beslag genomen. Hij is voor nader politieonderzoek ingesloten.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 03-08-2002 '
Lees ook