Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 4 maart 2003

Team Altena:
Duur ritje
WIJK EN AALBURG - De politie controleerde op 04 maart 2003 omstreeks 01.45 uur een automobilist op het gebruik van alcohol. Dit gebeurde op de Bergstraat. De 22-jarige man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Een ademanalyse gaf een uitslag van 285, ug/l. hetgeen hem een geldboete van 190, - opleverde. Bij verhoor vertelde de verdachte dat hij iemand verderop in de straat wilde bezoeken, die tien huizen verderop woonde. Dat was een duur ritje dus.

Team Loon op Zand:
Auto in brand aan de Marktstraat KAATSHEUVEL: Op maandagavond 03 maart 2003 omstreeks vloog 00.30 uur een auto in brand. Dit gebeurde aan de achterzijde van de woningen van de Marktstraat. Er werden geen inbraaksporen aangetroffen of sporen van brandstichting. Vermoedelijk is kortsluiting in de auto oorzaak van de brand.

Team Gilze en Rijen:
Brand verwoest leerbedrijf RIJEN Op dinsdag 04 maart omstreeks 01.45 uur ontstond er brand in het bedrijf Jagea b.v. gevestigd aan de Vincent van Goghstraat 25 in Rijen. Het gaat om een leerbewerkingsbedrijf, bestaande uit een bedrijfspand opgebouwd uit drie bouwlagen met een aantal bijgebouwen. Het bedrijfspand moet als verloren worden beschouwd. Buurtbewoners sloegen om 01.45 uur alarm toen zij geknetter hoorden. Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen al uit het dak van de tweede verdieping. Het vuur breidde zich snel uit naar achteren en naar de onder gelegen verdiepingen. Dit was voor de brandweer reden om extra manschappen en blusmateriaal op te roepen en in te zetten. In totaal bestreden circa 45 brandweermensen het vuur. De brandweer Gilze Rijen gebruikte haar eigen blusvoertuigen, aangevuld met een hoogwerker, een commandopost, een verbindingenpost en persluchtmateriaal van de regionale brandweer Midden Brabant. Omstreeks 05.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester. De politie zette circa twaalf agenten in om de grote aantallen toeschouwers op veilige afstand te houden. Tijdens de bluswerkzaamheden is ook de regionaal officier gevaarlijke stoffen van de brandweer aanwezig geweest. Naar zijn mening zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Wel zijn omwonenden verzocht om hun ramen en deuren gesloten te houden omdat het in het algemeen niet gezond is om rook in te ademen. Het nablussen heeft tot 08.00 uur geduurd. Omstreeks 12.00 uur laaiden de smeulende resten opnieuw op. De brandweer van Gilze en Rijen keerde terug naar het fabriekspand en heeft opnieuw tot circa 14.00 uur geblust. Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets bekend. Personeel van de unit Forensisch Technisch Onderzoek van de Politie Midden & West Brabant stelt een onderzoek in zodra het vuur volledig gedoofd is.

Team Geertruidenberg Drimmelen: Dronken beller
MADE Op maandagavond 03 maart omstreeks 21.00 bekeurde de politie een automobilist om dat hij niet handsfree telefoneerde. De man reed terwijl hij aan het bellen was in zijn personenauto over de Adelstraat in Made. Bij het uitreiken van de bon rook de politie alcohol. De 29-jarige man uit Breda moest mee naar het bureau en onderging een ademanalyse. Deze test gaf een uitslag van 315 ug/l. Hij kreeg voor het rijden onder invloed van alcohol een boete van 190,- De Officier van Justitie bepaalt in een later stadium de boete voor het bellen tijdens het rijden.

Bromfietster aangereden
TERHEIJDEN- Op dinsdagochtend 04 maart 2003 rukte de politie uit naar de Moerdijkseweg in verband met een verkeersongeval. Ter plaatse bleek het te gaan om een ongeval tussen een bromfiets en een personenauto. De bestuurster van de auto was een oprit in gereden en had daarbij de bromfiets die ook over de Moerdijkseweg reed over het hoofd gezien. De auto werd bestuurd door een 70-jarige vrouw uit Terheijden. De bromfietster, een 36-jarige vrouw uit Terheijden, is per ambulance afgevoerd naar het Amphiaziekenhuis in Breda. Het letsel bestaat vermoedelijk uit een scheurtje in heupbot en verschillende kneuzingen.

Team Waalwijk:
Inbraak bedrijf
SPRANG-CAPELLE Op maandag 3 maart omstreeks 23.30 uur vond een inbraak plaats in een bedrijf aan de Heistraat. Een gedeelte van het bedrijf werd doorzocht. Er is een geldbedrag weggenomen.

Team Oosterhout:
Politie betrapt auto-inbrekers op heterdaad OOSTERHOUT De politie betrapte op 3 maart omstreeks 23.45 uur een inwoner van Oosterhout tijdens een inbraak in een personenauto in de Mathildestraat. De agenten hoorden een autoalarm afgaan. Bij de auto troffen zij een 25-jarige man (afkomstig uit Breda) aan. Hij had spullen die uit de auto gestolen waren in zijn kleding verstopt. De politie arresteerde ook twee handlangers. Inmiddels is gebleken dat het trio vermoedelijk verantwoordelijk is voor drie auto-inbraken in Oosterhout op maandagavond 3 maart. De twee andere arrestanten zijn een 24-jarige man en een 22-jarige man, beiden afkomstig uit Oosterhout. Samen met de Bredase politie onderzoekt de Oosterhoutse recherche of de verdachten verantwoordelijk zijn voor meer recente auto-inbraken in Oosterhout en Breda. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld.

Bron: Jeroen Steenmeijer

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 04-03-2003 '
Lees ook