Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 4 juli 2002, district Oosterhout

Datum: 4/7/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkdam Woudrichem:
Auto in sloot.
WAARDHUIZEN: Op woensdag 03 juli 2002 omstreeks 11.00 uur reed een 72 jarige inwoner uit Herwijnen, als bestuurder van zijn personenauto over het Eendenveld te Waardhuizen. Op de kruising van het Eendenveld met de Lage Oldersdijk wilde deze bestuurder rechtsaf de Lage Oldersdijk oprijden. Hierbij kwam hij in botsing met een personenauto die over de Lage Oldersdijk reed en die bestuurd werd door een 25 jarige inwoner uit Wijk en Aalburg . De bestuurder uit Wijk en Aalburg schrok en begon te remmen. Helaas kwam de auto van de bestuurder uit Wijk en Aalburg hierbij met zijn rechter wielen in de berm terecht waardoor hij zijn auto niet meer onder controle kon houden. Hij geraakte in een sloot naast de weg. Gelukkig raakte hierbij niemand gewond. De auto is getakeld.

Vermeende inbrekers blijken eerlijke vinders !!! WIJK EN AALBURG: Op woensdag 03 juli 2002 omstreeks 20.20 uur werd er melding gemaakt van een mogelijke inbraak door een aantal verdacht rond lopende types op de Grote Kerkstraat te Wijk en Aalburg. Deze types waren zelfs bij een woning naar binnen geweest. Uit onderzoek bleek echter dat het hier twee mannen van Armeense afkomst betrof die een gevonden portemonnee hadden teruggebracht bij de vrouw des huizes. De vrouw was ,de portemonnee even tevoren, verloren. Dus blijk niet altijd alles te zijn wat het lijkt. Het is natuurlijk wel attent van de buurtbewoners om melding te maken van zo'n verdachte situatie. Want samen zien en horen we meer.

Gewond bij eenzijdige ongeval
HANK: Op woensdag 03 juli 2002, omstreeks 11.30 uur vond er op de Rijksweg A-27 onder Hank, een eenzijdig ongeval plaats met een personenauto. De auto werd bestuurd door een 29 jarige inwoner uit Capelle-aan de IJssel. De bestuurder is door onbekende oorzaak tegen de vangrail aan de rechterzijde van de weg gereden en werd met nekklachten is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Diefstal zadels en tuigage uit manege
Tussen woensdag 03 en donderdag 04 juli 2002, is werd er ingebroken in een manege aan de Oudendijk te Oudendijk. Vermoedelijk is men met een terreinwagen via een langs het pand gelegen weiland naar achteren gereden. Daar is men via een niet afgesloten staldeur, de stallen in gelopen. Uit de stallen werd een grote partij rij-zadels en hoofdstellen gestolen.

Team Loon op Zand:
Dronken bromfietser aangehouden
LOON OP ZAND: Op 4 juli omstreeks 03.00 uur hield de politie een 24 jarige bewoner uit Tilburg aan omdat hij dronken op een bromfiets reed. De man werd betrapt toen hij op de Horst in Loon op Zand reed. De man Weigerde zijn medewerking aan de blaastest en gedroeg zich zeer recalcitrant. Er is wel een bloedproef bij de man afgenomen.

Team Gilze en Rijen:
Speurhond ingezet na inbraak
GILZE: In de nacht van donderdag 04 juli 2002 zette de politie een speurhond in nadat er was ingebroken in een winkel aan de Raadhuisstraat te Gilze. De ruit aan de voorzijde werd vernield en uit de winkel werd een grote partij sigaretten meegenomen. Ter plaatse werd een spoor van op de grond gevallen pakjes sigaretten aangetroffen waarop met een speurhond een zoektocht werd ingezet. Helaas eindigde deze speurtocht bij een parkeerplaats waar vermoedelijk een auto heeft gestaan van de daders.

Auto over de kop.
MOLENSCHOT: Op woensdag 03 juli 2002 omstreeks 21.00 uur reed een 21 jarige inwoner van Gilze met zijn personenauto over de Heideweg te Molenschot. In een scherpe bocht schrok de bestuurder van een tegenligger en stuurde naar rechts. Hierbij kwamen de wielen van de auto in de berm waarop de bestuurder de macht over het stuur verloor. De auto raakte in de slip, sloeg vervolgens over de kop en kwam tegen een langs de weg staand hek tot stilstand. In de auto zaten de bestuurder en een 19 -jarige inwoner van Gilze. Beide personen konden gelukkig alleen met wat lichte schaafwonden op eigen kracht uit de auto kruipen. De auto is door een takelbedrijf afgevoerd.

Motorrijder bots op bestelauto.
RIJEN: Op woensdag 03 juli 2002, omstreeks 17.00 uur ontstond er op de kruising Oosterhoutseweg / Rijksweg / Sportparkweg te Rijen een aanrijding tussen een motorfiets en een bestelbus. De motorrijder betrof een 40 jarige inwoner uit Baarle-Nassau. De bestelbus werd bestuurd door een 24 jarige inwoner uit Den Helder. De bestuurder van de motorfiets haalde rijdende over de Oosterhoutseweg, voor de kruising een voor het verkeerslicht staande rij stilstaande auto's in terwijl de bestuurder van de bestelauto vanaf de Rijksweg linksaf de Oosterhoutseweg opreed. De bestuurder van de bestelbus had daarbij de motorrijder totaal niet zien aankomen en een aanrijding tussen beide was het gevolg. De bestuurder van de motorfiets is met vermoedelijk een gebroken pols per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Snelheidscontroles
GEMEENTE DRIMMELEN: Op woensdag 3 juli zijn er tussen 09.00 uur en 17.00 uur diverse snelheidscontroles gehouden in de gemeente Drimmelen. In totaal werden 980 passanten gecontroleerd en werden er 97 overtredingen vastgesteld. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 kilometer per uur.

Fietser gewond bij aanrijding in Made
MADE: Op donderdag 4 juli omstreeks 06.40 uur vond er een aanrijding plaats ter hoogte van de rotonde aan de Godfried Schalckenstraat, Crullaan en Acaciastraat te Made waarbij een 16 jarige fietser uit Made werd gewond. Hij werd met beenletsel per ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis te Breda. Hij reed met zijn fiets op de rotonde en bij het maken van een bocht naar rechts richting Rijksweg A 59 gleed hij uit en kwam toen met zijn linkerbeen onder de wielen van een vrachtauto terecht. De vrachtauto werd bestuurd door een 38 jarige man uit Made.

Team Oosterhout:
Auto in brand
Op donderdag 4 juli omstreeks 04.20 uur stond er op de Hildebrandlaan in Oosterhout een personenauto in brand. Deze auto brandde geheel uit en is weggetakeld. Ook de auto die naast de brandende auto stond liep schade op. Volgens de Oosterhoutse brandweer is de brand zeer waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting.

Inbraak in bedrijf
OOSTERHOUT: In de nacht van donderdag 4 juli werd er ingebroken in een bedrijf aan de Beneluxweg in Oosterhout. Om in het bedrijf te komen werd een grote ruit vernield. Uit het pand werd een computerkast meegenomen.

Dronken brokkenmaker aangehouden
OOSTERHOUT: Op donderdag 4 juli omstreeks 01.50 uur werd op de Markt te Oosterhout een 50 jarige Oosterhouter aangehouden. De man was even tevoren met zijn auto tegen een paaltje gereden en bleek te veel te hebben gedronken. Bij hem werd een bloedproef afgenomen. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij is na verhoor in vrijheidgesteld.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 04-07-2002 '
Lees ook