Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 4/7/2002
Auteur: Carel Bouman

Automobilist rijdt weg na letselaanrijding

OISTERWIJK De politie van team Oisterwijk is op zoek naar de bestuurder van een personenauto die vanmiddag rond twee uur betrokken was bij een aanrijding met letsel op het parkeerterrein terhoogte van de Edah aan de Spoorlaan. Het slachtoffer, waarvan de gegevens op dit moment niet bekend zijn, liep over deze parkeerplaats en glijdt vervolgens uit over een kapotte plastic beker. Als de vrouw op het parkeerterrein ligt komt er een auto het terrein oprijden en is de bestuurder van deze auto kennelijk zo bezig om een parkeerplaats te vinden dat hij de vrouw die op de grond ligt niet ziet en tegen de op de grond liggende vrouw rijdt. Omstanders helpen deze automobilist door de auto wat op te tillen zodat hij zonder het slachtoffer te raken weg kan. De auto rijdt vervolgens weg en de ongeveer veertig omstanders die van e.e.a. getuige zijn weet niemand het merk of kenteken van de weggereden auto te melden. De vrouw is door de GGD naar het St. Elisabethziekenhuis vervoerd. Over de aard van het letsel is op dit moment niets bekend. De politie is op zoek naar de bestuurder van de personenauto. Het gaat om een forse man van ongeveer
1.90 meter lengte, 30 jaar oud, die in een groenblauwe personenauto reed. Eventuele getuigen kunnen zich bij de politie melden via het Landelijke Toegangsnummer Politie (LTP) 0900 88 44. Alle verstrekte informatie zal vertrouwelijk worden behandeld.

Net iets te veel op

TILBURG Gisteravond rond halfzes hebben gisteren aan de Baden Powelllaan een 38-jarige bromfietser gecontroleerd. Bij deze controle bleek dat de man gedronken had en als de politie van hem een ademanalyse afneemt blijkt de man net iets te veel gedronken te hebben. Hij kreeg 75 euro boete en een rijverbod van één uur.

36 bekeuringen bij bromfietscontrole

TILBURG Het politieteam Tilburg West heeft gisteravond bij haar bureau aan de Karel Boddenweg een bromfietscontrole gehouden. Bij deze controle werden 19 bromfietsen gecontroleerd en vielen er 36 bekeuringen.
7 x omdat men geen verzekeringspapieren bij zich had 9 x omdat de bestuurder of passagier geen helm droegen 11 x omdat de constructiesnelheid werd overtreden (controle via rollerbank)
8 x omdat men geen bromfietscertificaat bij zich had
1 x omdat de verlichting van de bromfiets niet deugde. Bij deze controle heeft de politie vier bromfietsen uit het verkeer genomen. Een maal in verband met verzekeringsmankementen en drie maal omdat er vermoedelijk aan het framenummer van de bromfiets werd geknoeid.

Tilburger flink gedupeerd door inbraak

TILBURG Een 31-jarige Tilburger die aan de Da Costastraat woont werd gisteravond ernstig gedupeerd toen hij bij thuiskomst ontdekte dat er in zijn huis was ingebroken. De inbrekers zijn aan de haal gegaan met een kleurentelevisie, een videorecorder, een stereotoren, tachtig cds, een koffiezetapparaat, drieduizend euro, een computer en een horloge De waarde van de gestolen goederen bedraagt enkele duizenden euros. De inbrekers kwamen via de achterkant het huis binnen en braken de achterdeur van het huis open.

Man haalt fiets uit winkel

OISTERWIJK Vanmiddag rond kwart over twaalf hebben agenten aan de Hoogstraat een 27-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, aangehouden. Hij had een fiets uit een rijwielzaak aan de Dorpsstraat gehaald, maar personeel van deze zaak achtervolgde de fietsendief en wisten hem op de Hoogstraat bij de kraag te pakken en aan de politie over te leveren.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 04-07-2002 '
Lees ook