Politie Midden- en West Brabant

Persberichten van 4 juli 2002, district Bergen op Zoom

Datum: 4/7/2002
Auteur: Nicolette Bovenhorst

Team STEENBERGEN

Inbraak auto

In de nacht van 3 op 4 juli werd er ingebroken in een witte Ford Escort die geparkeerd stond op de Anjerstraat in Steenbergen. De auto werd opengebroken en de radio werd uit de auto gestolen.

Inbraak auto 2

Een nacht eerder, van 2 op 3 juli, werd er in een blauwe Volkswagen Golf ingebroken die geparkeerd stond op de parkeerplaats van het Elzeplein in Steenbergen.
Uit deze auto werden een radio/CD-speler, twee game boys en een GSM gestolen.

Eenzijdig ongeval met gewonde

Op woensdag 3 juli om ongeveer 17.00 uur vond er op de Steenbergseweg te Dinteloord een eenzijdig ongeval met een bestelauto plaats. Hierbij raakte de 28-jarige bestuurder uit Tholen gewond. De man reed over de Steenbergseweg, komende vanuit de richting Dinteloord, en moest afremmen voor filevorming. Tijdens het afremmen raakte hij de controle over het voertuig kwijt, waarna de bestelauto tegen een boom belandde. De bestuurder, die op eigen kracht uit het voertuig kon komen, is met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID
Inbraken
Woensdagavond, rond middernacht, bleek men ingebroken te hebben in een aantal bergingen van de flats aan de Augustalaan in Bergen op Zoom. Een aantal goederen werd daarbij weggenomen.

Woensdagavond werd in een woning aan de Guido Gezellelaan in Bergen op Zoom ingebroken, terwijl de bewoonster even bij de buren was. Geld en sieraden werden daarbij weggenomen.

Onverzekerd rijden zonder rijbewijs
Donderdagmorgen werd een 20- jarige man uit Bergen op Zoom aangetroffen op het Lourdesplein als bestuurder van een personenauto. De politie was bekend met het feit, dat hij bij herhaling zonder rijbewijs reed, terwijl ook zijn auto niet was verzekerd. Derhalve werd niet alleen voor die feiten proces-verbaal opgemaakt, maar werd ook zijn auto in beslag genomen.

TEAM WOENSDRECHT

Minderjarige aangehouden wegens afpersing, stalking, belediging en bedreiging

Op dinsdagochtend 2 juli 2002 is een 14-jarig meisje uit Hoogerheide door de politie aangehouden naar aanleiding van een aantal aangiftes van bedreiging, afpersing, belediging en stalking. Het meisje wordt ervan verdacht deze feiten te hebben gepleegd over een periode van 4 maanden tijd. De slachtoffers waren veelal minderjarigen. Het meisje is al eens eerder met de politie in aanraking geweest voor soortgelijke zaken.
Zij is na aanhouding in verzekering gesteld en zal, zoals het zich nu laat aanzien, zich moeten verantwoorden voor de rechter. Het meisje heeft gedeeltelijk bekend. Het onderzoek is in handen bij de politie team Woensdrecht. Er is tevens een jeugdhulpverleningstraject opgestart.

TEAM RUCPHEN

Snelkraak brom/fietshandel
Op 4 juli omstreeks 03.00 uur vond bij een brom/fietshandel aan de Dorpsstraat te St. Willebrord een snelkraak plaats. Met een steen werd een etalageruit van de winkel ingegooid. Uit de etalage werd een motorscooter ontvreemd welke door de kapotte ruit naar buiten werd gedragen. Het betrof een motorscooter met kenteken: MB-NX-13 van het merk: Gilera type; Runner.
Door de politie werd onder andere een buurtonderzoek ingesteld.

Diefstal autoradio/CD-speler
Uit een auto die geparkeerd stond op het Binnenhof te Sprundel, werd in de nacht van 3 op 4 juli een autoradio/CD-speler ontvreemd. Van de auto werd het portier op grove wijze geforceerd.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Aanrijding met doorijding
Een 15-jarige fietser werd maandag 1 juli ter hoogte van de kruising Kalsdonksestraat-Hoogstraat aangereden door een auto. De fietser werd van achteren aangereden.
De bestuurder van de auto is na de aanrijding doorgereden zonder zich bekend te maken. De fietser moest zich met schaaf- en kneuswonden onder doktersbehandeling laten stellen.

Inbraak bedrijf
Bij een poging tot inbraak in een bedrijf aan de Rembrandtgalerij in Roosendaal in de vroege morgen van 3 juli, werd de automatische glazen schuifdeur vernield. De daders hebben zich de toegang tot het bedrijf verschaft, maar vertrokken vermoedelijk door toedoen van het luid alarm, in de haast met lege handen.Tijdens de inbraak raakte een aantal televisies en dvd spelers beschadigd.

Diefstal uit winkel
Uit een winkel aan het Roselaarplein werd zaterdag op klaarlichte dag een aantal telefoons uit een vitrine weggenomen. De vitrinekast werd geforceerd, zonder dat het personeel het heeft opgemerkt.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK
Aangifte van mishandeling
Op 3 juli 2002 werd de 18 jarige D.B. uit Roosendaal mishandeld. Hij werd op de Bovendonk te Roosendaal omstreeks 0.15 uur door 3 onbekende jongenmannen aangesproken en daarna mishandeld. Mede door tussenkomst van leraren van de in de nabijheid gelegen school kon erger worden voorkomen. De daders refereerden aan een onenigheid die enige maanden geleden heeft plaatsgevonden met een bekende van het slachtoffer. De politie heeft naar aanleiding van zijn aangifte een onderzoek ingesteld.

Diefstal kentekenplaat
Op een parkeerterrein aan de Kennedylaan te Roosendaal werd van een personenauto een kentekenplaat
ontvreemd. Het betreft het kenteken TL-ZP-24.

Inbraak auto
Op het parkeerterrein van De Stok te Roosendaal werd het slot van een auto geforceerd. Ontvreemd werden een autoradio/cassetterecorder, aansteker, 20 CDs en een hoedenplank met boxen.

Poging inbraak bedrijf
In de nacht van dinsdag op woensdag werd er getracht in te breken in een bedrijf aan de Vijfhuizenberg te Roosendaal. Het raam werd vermoedelijk d.m.v. een schroevendraaier geforceerd, waarbij de ruit vernield werd. Men is niet binnen geweest.

Inbraak woningen
In de namiddag van dinsdag 2 juli werd in 2 woningen aan de Saskiadonk te Roosendaal ingebroken. In beide gevallen werd de schuifpui geforceerd. De woningen werden doorzocht, maar zover nu bekend wordt er niets vermist.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 04-07-2002 '
Lees ook