Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

woensdag 5 maart 2003

Onrustige carnavalsdinsdag Bergen op Zoom: Dinsdagavond vond een mishandeling plaats op de Bosstraat. Een vrouw, waarvan de identiteit nog niet geheel bekend is, werd mishandeld en gewond afgevoerd naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Na behandeling kon zij weer huiswaarts keren. De politie was snel ter plaatse en kon de verdachte, een 47-jarige inwoner uit Hoek aangehouden. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en sloeg hierbij tegen het hoofd van een politieman. Deze raakte hierbij lichtgewond. Vervolgens is de man door de politie bespoten met pepperspray waarna hij rustig kon worden afgevoerd naar het politiebureau. Daar is de man ingesloten. In de loop van woensdag is de verdachte gehoord en heengezonden. Hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Tijdens deze aanhouding was er veel publiek toegestroomt wat zich bemoeide met de aanhouding. Plotseling besloot een 24-jarige inwoner uit Bergen op Zoom zich ook met het politiewerk te bemoeien. Hij belemmerde de uitvoering van de werkzaamheden dusdanig dat hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Deze verdachte is tevens ingesloten en in de loop van de woensdag heengezonden. De man krijgt proces-verbaal voor het belemmeren van werkzaamheden van de politie en het verzetten bij aanhouding.

Ook bij de aanhouding van de 24-jarige inwoner uit Bergen op Zoom vond een 20-jarige inwoonster uit Bergen op Zoom het nodig zich hiermee te bemoeien. Zij probeerde te belemmeren dat de 24-jarige kon worden aangehouden. Ook zij is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de loop van de woensdag is zij na verhoor heengezonden. Ze kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Politie houdt man aan na lokaalvredebreuk Bergen op Zoom: De politie heeft dinsdagnacht een 37-jarige inwoner uit Bergen op Zoom aangehouden. De man had zich die avond en nacht regelmatig vervelend gedragen in een café in de Kerkstraat. De eigenaar van het café had de man al een aantal keer gevorderd de kroeg te verlaten maar hier werd niet aan voldaan. De politie is vervolgens ter plaatse gekomen en heeft de man aangehouden voor lokaalvredebreuk.

Man aangehouden na mishandeling politieman Bergen op Zoom: Een hoog oplopende ruzie tussen een man en een vrouw is uitgemond in een aanhouding. Een man en een vrouw kregen dinsdagavond ruzie in de Kremerstraat. Toen twee surveillerende politieagenten het stel passeerden besloot de man zijn agressie op hen bot te vieren. Hierbij sloeg de man, een 34-jarige inwoner uit Bergen op Zoom, één politieman. Vervolgens is de man door de politieagenten aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politieman heeft aangifte gedaan van mishandeling. Woensdagochtend is de man met een dagvaarding naar huis gezonden.

Beroving handtas
Bergen op Zoom: Tijdens de carnavalsoptocht is een 26-jarige inwoonster uit Delft beroofd van haar tas. Het slachtoffer stond naar de optocht te kijken op het Bolwerk-zuid toen plotseling een man naast haar kwam staan. De man pakte vervolgens een op een vuurwapen gelijkend voorwerp uit zijn zak en dwong haar haar tas af te geven. Ook pakte de dader een portemonnaie uit haar jaszak. Hierna vluchtte hij weg.
Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie. Die stelt een onderzoek in.

Bekeuring sluitingstijd
Bergen op Zoom: De politie constateerde dinsdagnacht dat een tweetal café`s in de binnenstad van Bergen op Zoom zich niet hielden aan de sluitingstijd van 24.00 uur. Zij kunnen een bekeuring tegemoet zien.

Vernieling ruiten
Bergen op Zoom: Dinsdagnacht werd een tweetal ruiten vernield. Een ruit van de woonkamer van een woning aan het Tuinderspad werd ingegooid. Ook een woning aan de Bovengroenewoudseweg moest het ontgelden. Hier werd met een pot uit de voortuin een ruit ingegooid.

Vernieling rolluiken
Bergen op Zoom: Ook is afgelopen nacht een aantal rolluiken vernield. Een woning aan het San Marinopad moest het omstreeks 03.45 uur ontgelden. De bewoner heeft aangifte gedaan bij de politie. Die stelt een onderzoek in.
Twee woningen aan de Halsterseweg zijn dinsdagnacht beklad met zwarte en groene verf.

Alcoholcontrole
Halsteren en Bergen op Zoom: Door de de politie is dinsdagavond een alcoholcontrole gehouden. De controle vond plaats op de Halsterseweg en het Boerenverdriet. In totaal hebben 690 bestuurder geblazen. 2 bestuurders bleken teveel gedronken te hebben. Beide bestuurders zijn met een rijverbod en een dagvaarding heengezonden. Bij 1 bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Controle drugs
Oudenbosch: Een 20-jarige inwoner uit Oudenbosch is dinsdagnacht aangehouden door de politie. Bij controle bleek dat de man in het bezit was van 110 gram hennep en een wapenstok. De man is ingesloten en verhoord. In de loop van woensdag is de man heengezonden. Hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Rijden onder invloed
Hoeven: Tijdens een routinecontrole is door de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Dinsdagnacht controleerde de politie een 24-jarige inwoner uit Oudenbosch op alcholgebruik. Hij bleek te veel gedronken te hebben. De man kreeg een rijverbod en is met een dagvaarding naar huis gezonden.

Hennepkwekerij ontmantelt St. Willebrord: Vanuit het landelijke meldpunt `Meld Misdaad Anoniem` is recent bij de politie Rucphen een melding binnengekomen. Hierbij werd melding gemaakt van een hennepkwekerij in een woning aan de Dorpsstraat. De politie heeft hierop een onderzoek ingesteld. Bij controle bleek dat er sprake was van een zeer professioneel ingerichte hennepkwekerij. In een tweetal garageboxen, behorende bij de woning, werd ook een drogerij voor hennepplanten aangetroffen. In totaal zijn een 215-tal hennepplantjes en een 20-tal assimilatielampen en bijbehorende apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. De bewoner, een 32-jarige inwoner uit St. Willebrord is gehoord en met een dagvaarding naar huis gezonden. Hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Zakkenrollerij
Roosendaal: Een 17-jarige inwoonster uit Roosendaal heeft aangifte gedaan van zakkenrollerij. Bij het verlaten van een discotheek aan de Bloemenmarkt constateerde zij dat haar portemonnee en bromfietscertificaat was gestolen. De diefstal vond maandagnacht plaats.

Snelheidscontrole
Roosendaal: Met gebruik van de laser patrol is dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. De controle vond plaats op de van Beethovenlaan. 6 bestuurder kregen een bekeuring voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km per uur waar 50 km per uur is toegestaan. Ook kregen twee bestuurders van een bromfiets een bekeuring voor het niet goed dragen van de valhelm.

Diverse vernielingen aan auto`s Roosendaal: De afgelopen nachten hebben dader(s) een spoor van vernielingen aangericht aan auto`s en containers. Deze stonden geparkeerd en gestald op de Hoogstraat. Veelal werden spiegels afgebroken en containers omver getrapt. Een door de politie ingesteld buurtonderzoek wees uit dat maandagnacht 8 auto`s waren vernield. Ook dinsdagnacht belde omwonenden van de Hoogstraat de politie ivm vernielen van containers. De verdachten konden echter niet worden aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bron: Nicolette Bovenhorst

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 05-03-2003 '
Lees ook