Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda

woensdag 5 maart 2003

Doos kinderzitje blijkt doos booschappen

BREDA - De politie heeft gisteren twee inwoners uit Veldhoven aangehouden die bij de kassa van een groothandel een doos hadden laten afrekenen waarin ogenschijnlijk een kinderzitje van enkele tientallen euro`s zat. In werkelijkheid zat er van alles in, maar geen kinderzitje. De waarde van de huishoudelijke spullen bedroeg 652 Euro. De man en de vrouw verklaarden van niets te weten. Ze zijn beiden gedagvaard.

Autoinbreker aangehouden

BREDA - Een 33 jarige Bredanaar kon gisteren de politie de aandacht van de politie nauwelijks ontlopen. Hij reed op zijn fiets met een bloedende hand in een zakdoek gewikkeld. Toen hij quasi op een bankje ging zitten om uit te rusten en ondertussen probeerde een schroevendraaier weg te moffelen had hij heel wat uit te leggen. Zeker toen hij in een tas een autoradio had zitten met wel erg korte draadjes. De bekende heeft van de politie voolopig weer overnachting gekregen in een cel. Waar hij de radio heeft gestolen is nog niet bekend.

Man in gestolen auto aangehouden

BREDA - Een 22 jarige Bredanaars is gisteren door de politie aangehouden, omdat hij in een gestolen auto reed. De Ford Escort bleek eind november 2002 in Eindhoven te zijn gestolen. Uit politiegegevens bleek, dat de auto eerder ook bij benzinediefstal was betrokken. Volgens de Bredanaar had hij de auto `gekregen` van een goede vriend. Wie die goedgeefse vriend is wist hij niet goed meer.

Moeder komt stelende meisjes te hulp

BREDA- Een 44 jarige Bredase vrouw is gistermiddag door de politie aangehouden, omdat ze haar dochter te hulp schoot die met haar twee vriendinnen betrokken was van diefstal van een paar schoenen in de Bredase binnenstad. De toegesnelde moeder probeerde met scheldwoorden als: slet en hoer een vrouwelijke politieagente uit haar evenwicht te brengen toen die de drie `dames` wilden meenemen voor diefstal van de schoenen. Moeder had geluk, ze mocht ook mee in de politieauto, maar kreeg wel een verbaal voor alle beledigende verwensingen. De meisjes in de leeftijd van 14 tot 16 jaar krijgen een Halt-verwijzing.

Man verdacht van woninginbraak

BREDA - De politie heeft gisteravond een 38 jarige Bredanaar aangehouden, die ervan wordt verdacht in een woning in de wijk Boeimeer te hebben ingebroken. De Bredanaar was met een medeverdachte betrapt bij de woninginbraak, maar ze hadden kans gezien er met de auto vandoor te gaan. Aan de hand van het signalement kon de 38 jarige kort erna thuis worden aangehouden. De man zegt niets van een diefstal te weten. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede verdachte.

Jongen verdacht van seksueel misbruik

FIJNAART - De politie heeft vannacht bij een café in Fijnaart een 20 jarige jongen uit Breda aangehouden die kort ervoor op de dansvloer een 17 jarig meisje uit Klundert seksueel had misbruikt. Na het gebeuren waarschuwde ze haar vader die de hulp van de politie in riep. Buiten het café werd de 20 jarige door de politie aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Diefstal lap-tops uit bedrijf

ZUNDERT - Bij een bedrijf in Zundert zijn afgelopen nacht 5 lap-tops gestolen. Na verwijdering van een ruit waren de daders het pand binnen kunnen komen. Juiste waarde van de goederen is nog niet bekend.

Bron: R. van Kuik

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 05-03-2003 '
Lees ook