Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 5 juni district Oosterhout

Datum: 5/6/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Team Werkendam Woudrichem
Diefstal gereedschap uit schuur te Genderen
In de nacht van dinsdag 4 juni werd er gereedschap gestolen uit een schuurtje aan de Hoofdstraat te Genderen. Uit het schuurtje, dat niet was afgesloten, werden een grasmaaier, een compressor met toebehoren, een slijptol, twee heggenscharen en een verlengsnoer ontvreemd.

Team Dongen
Snelheidscontroles
Door de politie van het team Dongen is op dinsdag 4 juni een snelheidscontrole gehouden in de gemeente Dongen. De locaties waren:
s-Gravenmoer aan de Wilhelminalaan aantal passanten 435 overtredingen 30 hoogste snelheid 92 km/uur
Klein Dongen aan de Klein Dongenseweg aantal passanten 375 overtredingen 45 hoogste snelheid 77 km/uur
Dongen aan de Eindsestraaat aantal passanten 525. Overtredingen 30 hoogste snelheid 72 km/uur

Team Geertruidenberg Drimmelen
Dodelijk ongeval op Rijksweg A27
Vannacht omstreeks 00.50 uur vond op de westelijke rijbaan van Rijksweg A 27 (Gorichem Breda) op de grens van de gemeenten Werkendam en Geertruidenberg, een eenzijdig verkeersongeval plaats waarbij een vrouw uit Tilburg om het leven kwam.

Een personenauto, bestuurd door een 32 jarige man uit Tilburg reed met hoge snelheid over de brug. Vermoedelijk vanwege aquaplaning raakte het voertuig in een slip en botste met de achterzijde tegen de vangrail. De auto raakte in onbalans, ging over de kop en kwam tientallen meters verder op het wegdek tot stilstand. Zowel de bestuurder als zijn 31 jarige vrouwelijke partner werden uit de auto geslingerd. De vrouw moet hierbij op slag het leven hebben gelaten.

Bij aankomst op de plaats van het ongeval trof de politie de bestuurder niet aan. Later vernam de politie dat hij telefonisch contact had gezocht met zijn familie aan wie hij het verkeersongeval had verteld. Familie en politie hebben vannacht vergeefs naar hem gezocht.

Vanmorgen omstreeks 06.30 uur trof zijn vader hem in Dongen aan. Hij meldde hij zich vrijwillig bij de politie in Tilburg. De man is direct aangehouden en mocht na verhoor om 10.20 uur huiswaarts keren. Hij had in verwarde toestand lopend de plaats van het ongeval verlaten.

Team Gilze en Rijen
Verkeersongeval mat.
Op dinsdagmiddag 4 juni, omstreeks 14.40, heeft er op de kruising van de Broekakkerweg en Den Bulk te Gilze een aanrijding tussen 2 personenauto's plaatsgevonden. De bestuurder die met zijn auto de Broekakkerseweg naderde verzuimde voorrang te verlenen aan de auto die over Den Bulk de kruising opreed. Beide auto's moesten worden weggetakeld.

Verkeersongeval mat.
Op dinsdagmiddag 4 juni, omstreeks 16.50 uur, heeft er op de Dongenseweg te Rijen een kop/staart aanrijding plaatsgevonden waarbij 3 personenauto's waren betrokken. De bestuurder van de personenauto 1 kon zijn auto niet meer tijdig tot stilstand brengen met het gevolg dat zijn auto tegen personenauto 2 botste, welke vervolgens doorschoot tegen personenauto 3. Personenauto 1 moest worden weggetakeld.

Verkeersongeval met letsel
Op dinsdagmiddag 4 juni, omstreeks 18.00 uur, werd op de Doornbos te Rijen een 11-jarig fietsertje aangereden door een personenauto. Het slachtoffertje reed vanaf een woonerf de Doornbos op. De bestuurder van de personenauto kon niet meer op tijd zijn voertuig tot stilstand brengen met het gevolg een aanrijding. Het slachtoffertje is met lichte verwondingen voor controle overgebracht naar het ziekenhuis en hierna weer naar huis.

Inbraak bij tankstation aan de Stationsstraat te Rijen Op woensdagmorgen 5 juni, omstreeks 04.50 uur, heeft er een inbraak plaatsgevonden bij het benzinestation te Rijen. De buit bestond uit sloffen sigaretten.

Team Loon op Zand
Geen bijzonderheden

Team Oosterhout
Rijden onder invloed in auto
In de nacht van woensdag 5 juni werd omstreeks 03.00 uur op de Klappeijstraat te Oosterhout, een 28 jarige man uit Frankrijk aangehouden omdat hij tegen een aldaar geparkeerde personenauto was gereden. Bij controle bleek dat hij te veel had gedronken. Op het bureau blies de man 465 ug/l. Hij is na verhoor invrijheidgesteld. Hij kreeg een transactie aangeboden van 298,95. Hem werd een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Diefstal motor
Tussen dinsdag 4 juni 11:30 uur en woensdag 5 juni 06:30 uur werd vanaf de openbare weg, Nieuwe Bouwlingstraat te Oosterhout een zwarte BMW motor, type R 1100 S, vvhk MD-XV-09, ontvreemd.

Zakkenrollerij
Op dinsdagmiddag 4 juni omstreeks 15.40 uur werd bij een 63 jarige vrouw uit Oosterhout, terwijl zij aan het winkelen was in het winkelcentrum Arkendonk, haar portemonnee met inhoud uit haar tas gerold. De portemonnee werd later door een getuige teruggevonden.

Team Waalwijk
Inbraak woning
In de nacht van 4 op 5 juni is er ingebroken in een woning aan de Cortembergsraat te Waalwijk. De onbekende dader heeft tuinmeubelen gebruikt om op het balkon te klimmen. Via een openstaande balkondeur heeft hij zich de toegang verschaft tot de woning. Van de slaapkamer, waar de bewoonster lag te slapen, verdween een tas met onder andere geld. Ook werd er een radio weggenomen.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 05-06-2002 '
Lees ook