Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 6 maart 2003

Team Loon op Zand:
Stoffelijke resten gevonden LOON OP ZAND Op 5 maart vond de politie in de Kloosterstraat de stoffelijke resten van minstens één persoon. Vermoedelijk gaat het om een Duitse soldaat. Bij de resten werden ook twee helmen, één granaat en twee kistjes munitie aangetroffen. Politie en gemeente waren gewaarschuwd door een 78-jarige man uit Loon op Zand die de lichamen tijdens de Tweede Wereldoorlog zag liggen. Op zijn verzoek zochten twee amateurs, de heren Van Beek en Van Selst uit Kaatsheuvel, naar de resten. Bij hun zoektocht met een metaaldetector vonden ze een helm en menselijke botten. Daarna zijn politie en gemeente ingelicht. Bij de zoekactie werkte de politie samen met de gemeente en de Bergings en Identificatie Dienst. Deze laatste dienst heeft de resten ter identificatie meegenomen. De gevonden munitie wordt door de Explosieven Opruimingsdienst onschadelijk gemaakt.

Team Gilze en Rijen:
Dronken vrouw rijdt met auto tegen lantarenpaal GILZE - Op woensdag 5 maart omstreeks 19.30 uur reed een 43-jarige inwoonster van Gilze op de Strijp met haar personenauto tegen een langs de weg staande lantarenpaal. Hierbij raakte niemand gewond. De bestuurster werd door een passerende getuige opgevangen. Uit politieonderzoek bleek dat de vrouw te veel alcoholhoudende drank had gedronken. De auto van de bestuurster raakte bij de aanrijding total loss en werd afgevoerd. De bestuurster kreeg een bekeuring voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van een aanrijding.

Team Geertruidenberg Drimmelen: Diefstal personenauto
LAGE ZWALUWE: In de nacht van 5 op 6 maart is vanaf de Groningenlaan een rode Opel Corsa met kenteken TF-94-PS gestolen. De politie onderzoekt de zaak en heeft het voertuig landelijk als gestolen gesignaleerd.

Team Waalwijk:
Politie ontmantelt hennepkwekerij SPRANG-CAPELLE De politie trof op woensdagmiddag 5 maart een hennepkwekerij aan in een woning aan de Emmastraat. De in werking zijnde hennepkwekerij werd op zolder aangetroffen en bestond uit 120 planten. De planten zijn direct vernietigd door de politie. In de kwekerij hingen 12 assimilatielampen, 1 koolstoffilter en 1 schakelpaneel. Alle apparatuur is door de politie in beslag genomen. De verdachte kreeg een bekeuring van 1200 euro.

Team Oosterhout:
Politie arresteert verdachte van overvallen in Oosterhout en Breda OOSTERHOUT De politie arresteerde op zondag 16 februari in Bavel een 19-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats. De jongeman wordt verdacht van een overval op een slijterij in winkelcentrum Arkendonk in Oosterhout. Die overval vond plaats op 10 februari. De man kwam rond 16.45 uur de winkel binnen, bedreigde het winkelpersoneel met een vuurwapen en eiste geld. Toen het openen van de kassa te lang op zich liet wachten, verliet de man de winkel. Tijdens zijn vlucht naar buiten beroofde hij een van de aanwezige klanten van haar portemonnee. De dader verdween op een gereedstaande scooter, die werd bestuurd door een andere man. De politie is de man op het spoor gekomen omdat getuigen hadden gezien dat hij tijdens zijn vlucht een jas weggooide. In die jas vond de politie documenten waaruit bleek om wie het ging. Tevens zat het wapen waarmee de overval was gepleegd nog in de jas.

Tijdens het verhoor door de politie bekende de man nog drie andere overvallen. De eerste vond plaats op dinsdag 24 december 2002. De man pleegde toen een overval op een benzinestation aan de Fazantstraat in Oosterhout. Hij maakte daarbij 1200 euro buit. Vervolgens pleegde hij op vrijdag 31 januari een overval op een opticien aan het Brabantplein in Breda. Hier nam de verdachte een klein geldbedrag weg. Tot slot heeft hij op zaterdag 8 februari een benzinestation aan de Doornboslaan in Breda overvallen. De verdachte verliet het benzinestation toen zonder buit. De verdachte moet voorkomen en blijft tot die tijd in hechtenis.

Inbraak schuurtje
OOSTERHOUT - In een schuurtje van een woning aan de Van Gistelstraat is in de nacht van 5 maart op 6 maart ingebroken. Men forceerde een ruit en ging er vandoor met diverse gereedschappen.

Keukenbrandje
OOSTERHOUT: In een woning aan de Oudenhove heeft in de nacht van 5 maart op 6 maart een keukenbrandje gewoed. De bewoonster, een 80-jarige vrouw, was op dat moment thuis. Een buurman werd wakker van een brandmelder. Toen hij op onderzoek uitging ontdekte hij de brand. Het vuur is door hem gedoofd. De brand is vermoedelijk ontstaan bij het warm maken van melk, waarbij servetjes vlam hebben gevat. De brandweer is nog ter plaatse geweest. Mede door het optreden van de buurman is erger voorkomen. De schade bleef hierdoor beperkt tot materiële schade.

Bron: Connie Polak

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 06-03-2003 '
Lees ook