Politie Midden- en West Brabant

Berichten van het district Breda

Datum: 6/6/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Politie Breda-Centrum zoekt getuigen overval juwelier Haagdijk te Breda

Naar aanleiding van een gewapende overval, gepleegd op vrijdag 31 mei 2002 omstreeks 17.45 uur, bij een juwelierszaak op de Haagdijk te Breda, is de politie op zoek naar mogelijke getuigen. De eigenaar van de zaak raakte bij de overval gewond door een schot uit een vuurwapen.

Deze overval is gepleegd door een drietal mannen van vermoedelijk Surinaamse of Antilliaanse afkomst. De daders hebben al rennend de juwelierszaak verlaten richting de Fellenoordstraat en zijn linksaf de Nieuwe Huizen ingegaan. Hier zijn de daders een aldaar gelegen brandgang ingelopen richting de Fellenoordstraat. De drie daders zijn tussen de 20 en de 30 jaar oud en droegen donkere kleding. Ze zijn tussen de 1.60 en 1.75 lang. Een van de daders droeg een donkerkleurige pet of muts en had vermoedelijk een beige trui of blouse aan.

De politie verzoekt getuigen van deze overval of mensen die de bewuste dag, vrijdag 31 mei 2002, omstreeks 17.45 uur een drietal personen gezien hebben in de omgeving van de Haagdijk te Breda zich te melden bij de politie Breda, team Centrum, afdeling recherche onder telefoonnummer 0900-8844.

Team Zuid-Oost
Breda: Aanrijding met letsel

Vannacht heeft omstreeks 03.00 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats gevonden op de Generaal Maczekstraat te Breda. De twee inzittenden, een 32-jarige man uit Breda (bestuurder) en een 38-jarige man uit Breda (inzittende) raakten gewond. De bestuurder werd met een hoofdwond overgebracht naar een ziekenhuis. De bijrijder is in het ziekenhuis aan zijn (gebroken) neus behandeld. Hij kon daarna het ziekenhuis verlaten.

Uit het eerste onderzoek is gebleken dat de beide mannen in een blauwe Seat Ibiza vanaf de Fatimastraat in de richting van de Generaal Maczekstraat reden. Ter hoogte van de kruising met de Korte Ploegstraat reed de auto tegen een lichtmast, waarna de auto tegen een muur van een flatgebouw tot stilstand kwam. Door de unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant is ter plaatse een sporen onderzoek ingesteld. De oorzaak van de aanrijding wordt nader onderzocht.

Chaam: Inbraak winkel

Vannacht heeft omstreeks 05.00 uur een snelkraak plaats gevonden in een winkel op de Baarleseweg te Chaam. De daders waren volgens een getuige twee mannen die wegreden in een donkere VW Golf GT. De daders hadden zich de toegang tot de zaak verschaft door een grote ruit in te slaan. De buit bestaat uit tabakswaren. De politie heeft met verschillende surveillanceauto's vannacht naar de bedoelde auto uitgekeken doch deze niet aangetroffen.

Bavel: inbraak postagentschap

Vannacht is omstreeks 03.30 uur ingebroken in een postagentschap aan de Kerkstraat in Bavel. De voorpui was geheel ontzet. De deur is op grove wijze opengebroken. Uit het pand zijn tabakswaren weggehaald en zijn enkele stellingen vernield.

Team Breda-Centrum
Politie stoort inbrekers

Vannacht is omstreeks 04.00 uur ingebroken in een winkel op de Haagdijk te Breda. Hierbij bleek dat de daders via het plat dak een lichtkoepel hadden geforceerd. Vervolgens zijn de inbrekers met een touw in het pand geklommen.
De politie vond met de sleutelhouder op het dak diverse goederen die de inbreker(s) kennelijk had(den) klaargezet. Bij de inbraak is voor zover nu bekend alleen een paar honderd euro uit een geldkistje meegenomen.

Twee winkeldievegges aangehouden

Gisteren zijn in de Bredase binnenstad twee winkeldieven aangehouden. Een 21-jarige vrouw (J.K.) zonder vaste woon- of verblijfplaats werd omstreeks 12.15 uur betrapt in een warenhuis aan de Ginnekenstraat. Zij had voor bijna 300 Euro aan kleding gestolen. De dievegge had al een winkelverbod dat ze dus ook overtreden heeft. Zij verklaarde de diefstal gepleegd te hebben om in haar drugsbehoefte te kunnen voorzien. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een andere dievegge werd omstreeks 14.00 uur betrapt bij de diefstal van een jas in een winkel op de Ginnekenstraat. De verkoopster die de diefstal zag gebeuren rende samen met een collega de dievegge achterna. Zij spraken de vrouw aan die vertelde dat ze de jas niet had afgerekend omdat de rij bij de kassa te lang was. Ze deed daarna alsof ze mee liep met de verkoopsters om plotseling 'daag' te roepen en er vandoor te gaan. De verkoopsters renden de dievegge achterna en slaagden erin de vrouw vast te pakken. Hierbij schopte de verdachte tegen het scheenbeen van één van de verkoopsters. Een attente voorbijganger die het incident zag gebeuren belde de politie. Op de parking 'Achter de Lange Stallen' hebben agenten de agressieve winkeldievegge overgenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Team Vlaanderenstraat
Diefstal van scootmobiels
Uit de toegangshal van een flat aan de Lelystraat in Breda zijn de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 juni jl. twee scootmobiels (invalidenwagentjes) ontvreemd. Men heeft het elektrische slot van de toegangsdeur doorverbonden waarna men in de hal van de flat kwam. Hierna heeft men de twee afgesloten invalidenvoertuigen weggenomen. Gegevens van de voertuigen:

1. Merk Giant type NLX-12, verzekeringsplaatje SQQ244, kleur blauw
2. Merk Giant type NLX-15, verzekeringsplaatje onbekend, kleur groen
Team Etten-Leur
Auto's in brand gestoken

De brandweer van Etten-Leur moest vannacht twee keer uitrukken voor in brand gestoken auto's. Omstreeks 01.50 uur werd er aan de Wipakker een Fiat Panda in brand gestoken. Deze auto brandde geheel uit. Door de hitte werd ook een achter deze auto staande Mitsubishi Colt beschadigd. Aan de Waterhoen werden omstreeks 02.05 uur drie auto's in brand gestoken. Een Daihatsu en een Renault brandden geheel uit. Ook een Opel Kadett liep brandschade op. De politie gaat uit van brandstichting, een onderzoek in de omgeving naar mogelijke daders leverde echter niets op.

Woningbrand

Vannacht heeft omstreeks 02.30 uur brand gewoed in een woning aan de Marterhof te Etten-Leur. De bewoonster werd wakker van het uitspringen van de wekker. Ook de verlichting werkte niet meer. Tijdens haar onderzoek door de woning zag zij dat er in de woonkamer een brand woedde. Ondanks het rookgordijn kon zij het pand verlaten. De brandweer bluste het vuur. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Bedrijfsinbraak

Er werd vannacht ingebroken in een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg te Etten-Leur. Van het kantoorgedeelte werd een raam opengebroken. Er werden drie computers weggenomen.

Breda: Aanhouding drugstoeristen door A-team

Een 21-jarige Fransman uit Mons is gisteravond omstreeks 19.00 uur op de Rijksweg A-16 door medewerkers van het A-team aangehouden Bij de controle vertelde hij de agenten dat alleen een blokje van circa 0,5 gram bij zich had. Onder de voorstoel bleek echter een pakket met 350 gram Hennep (nederwiet) te liggen. De verdachte is aangehouden. Hij kreeg een boete van 720 Euro die later op de avond door vrienden is betaald. Een 36-jarige Belg uit Antwerpen liep gisteravond op rijksweg A-16 eveneens omstreeks 17.30 uur tegen de lamp. Op zijn uitreis bleek hij 10 gram hennep bij zich te hebben. Hij kwam er vanaf met een boete van 100 Euro die direct door hem betaald werd. Een 24-jarige Belg uit Lier bleek bij controle 7 gram hasj en een wapenstok bij zich te hebben. Dit leverde een boete van 140 Euro op die ook direct betaald werd.

Het A-team is een samenwerkingsverband van verschillende politieregio's om het drugstoerisme en het drugsrunnen tegen te gaan.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 06-06-2002 '
Lees ook