Politie Midden- en West Brabant

Gewapende overvallen in Sprang-Capelle en Kaatsheuvel

Datum: 6/6/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Op woensdag 6 juni 2002 vond rond 14.30 uur een gewapende overval plaats op een winkelfiliaal aan het Raadhuisplein in Sprang-Capelle. Een nog onbekende man betrad de winkel en bedreigde drie winkel-medewerkers. Hij bedreigde hen met een mes en eiste geld. Het personeel kon echter wegvluchten en de dader verliet zonder buit de winkel. De man ging er op een damesfiets vandoor. Hij is bij zijn vlucht nog even achtervolgd door een aantal omstanders. Het lukte de dader om te ontkomen.

Enige uren later werd een supermarkt aan Peperstraat in Kaatsheuvel overvallen. De politie bevond zich op dat moment bij toeval op enkele honderden meters afstand van deze winkel. Hoewel de politie de dader even in het zicht heeft gehad, is het (nog) niet gelukt om de man te arresten. Tegen sluitingstijd kwam de onbekende man de winkel binnen en bedreigde een verkoopster van het filiaal met een mes. Onder dreiging van het mes moest het aanwezige personeel het geld uit de kassa afgeven aan de man. Hij maakte daarbij een geldbedrag buit. De man is er op een fiets vandoor gegaan.

Gezien de werkwijze en het signalement van de dader ziet de politie een verband tussen beide overvallen.
Het onderzoek naar beide overvallen wordt uitgevoerd door het Districtelijk Criminaliteits Team van het politiedistrict Oosterhout.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 06-06-2002 '
Lees ook