Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 6 & 7 juli 2002, district Tilburg

Datum: 7/7/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Echtpaar zwaar gewond bij verkeersongeval
RIEL: De politie onderzoekt de toedracht van een verkeersongeval dat op 5 juli 2002 omstreeks 17.15 uur plaatsvond op de Alphenseweg in Riel. Een echtpaar uit Tilburg raakte bij dit ongeval zwaar gewond. Het echtpaar reed over de Alphenseweg, komende vanuit de richting Alphen, in de richting van Riel. In een flauwe bocht raakte de auto van de weg en belandde frontaal tegen een boom. De auto werd op dat moment bestuurd door de man, een 48-jarige man uit Tilburg. Zijn 44-jarige vrouw, eveneens afkomstig uit Tilburg, sloeg door de klap door de voorruit heen, waarbij zij zware verwondingen aan haar hoofd opliep. De man verkeert in een shocktoestand. Zowel de politie, brandweer en GGD gingen naar de plaats van het ongeval. De brandweer rukte uit omdat vermoed werd dat de slachtoffers bekneld zaten. Dit bleek niet echter niet het geval te zijn. De traumahelikopter was al onderweg maar is ter plaatse niet geland omdat het ambulancepersoneel het echtpaar inmiddels had gestabiliseerd. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg. De auto raakte total-loss. Omdat de bestuurder, gezien zijn shocktoestand, niet in staat was om iets te vertellen over de toedracht heeft de unit Forensisch Technisch Onderzoek op de plaats van de aanrijding een uitgebreid onderzoek ingesteld.

Diefstal boot
TILBURG: Vanaf de Oeverstraat in Tilburg verdween een boottrailer met kajuitboot.
De trailer en kajuitboot stonden vast aan een lantaarnpaal. In de kajuitboot bevonden zich de nodige uitrustingsstukken om te varen (reddingvesten, anker, touwen etc.)
De diefstal is vermoedelijk gepleegd tussen donderdagavond 4 juli en vrijdagochtend 5 juli 2002. Het gaat om een blauwkleurige kajuitboot. De boot en trailer hebben samen een geschatte waarde van circa 9300 euro.

Gewapende overval op meubelzaak
TILBURG: De politie zoekt de dader van een overval op een meubelwinkel in de Rozenstraat in Tilburg. Het bedrijf werd op vrijdag 5 juli 2002 rond 16.30 uur overvallen. Op dat tijdstip was de verkoper/filiaalhouder alleen in de winkel aanwezig. Er kwam op dat moment een
jongeman binnen die dreigde met een vuurwapen. De dader deed de verkoper vervolgens een paar handboeien om. De dader ging op zoek naar geld en ging naar verloop van enige tijd weer weg. De verkoper kon zichzelf bevrijden uit de handboeien en sloeg alarm. Voor zover nu bekend heeft de dader alleen een draagbare huistelefoon meegenomen. De politie heeft inmiddels een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld.

Dronken rijder ontkomt niet aan politie
MOERGESTEL: Een dronken automobilist probeerde op zaterdag 6 juli 2002 omstreeks 03.15 uur aan de politie te ontkomen. Dit is hem niet gelukt. De 42-jarige Tilburger reed rond 03.15 slingerend over de Ringbaan-Zuid in Tilburg en had allebei de rijstroken nodig hij kwam daarbij enkele malen bijna in aanrijding met tegenliggers. Stoptekens van de politie negeerde man. Dit was voor de politie reden om de man met zwaailicht en sirene te volgen. Op die manier werden de tegenliggers gewaarschuwd voor het naderende gevaar. De man haalde halsbrekende capriolen uit om aan de politie te ontkomen. Hij pleegde daarbij diverse verkeersovertreding en ramde enkele malen bijna de achtervolgende politievoertuigen. Even lukte het de man om te ontkomen. Een getuige tipte de politie echter dat de auto in de IJsenbrand te Moergestel in een heg tot stilstand was gekomen. Toen de politie bij de auto kwam, zat de man nog achter het stuur. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aldaar weigerde de man alle medewerking aan de ademanalyse. Gezien de alcholholgeur die de man bij zich droeg verkeerde hij stevig onder invloed van alcohol. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Uiteraard vorderde de politie het rijbewijs van de man in. Ook is het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen gevraagd om te onderzoeken of de man in staat is om zijn rijbewijs te behouden. Dit kan overigens inhouden dat de man opnieuw rij-examen moet afleggen voordat hij in de toekomst zijn rijbewijs terug krijgt.

Drie geweldplegers opgepakt
TILBURG: Op zaterdag 6 juli 2002 omstreeks 3.20 arresteerde de politie drie geweldplegers.
Politiemensen die bezig waren met het Horecatoezicht zagen dat vanuit een horecagelegenheid aan de Heuvelring een aantal mensen al vechtend buiten kwamen rollen. Om de kloppartij onder controle te krijgen zette de politie 7 surveillance-eenheden en een hondengeleider in. De politie heeft drie vechtersbazen aangehouden ter zake openlijke geweldpleging. Verder worden ze verdacht van het belemmeren van het politiewerk. Het gaat om

- de 32 jarige J.N. uit Vught

- de 25 jarige S.T. uit Alphen aan den Rijn
- de 27 jarige J.R. uit Goirle
Familieleden van de aangehouden mannen probeerden nog even vergeefs om hen te ontzetten uit handen van de politie. Voor zover bekend zijn bij de vechtpartij geen wapens gebruikt. Het letstel bestond dan ook voornamelijk uit bloedneuzen en blauwe ogen. Het opgepakte trio is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie sluit meerdere aanhoudingen van andere betrokkenen niet uit.

Woninginbreker aangehouden
TILBURG: De politie arresteerde op zondag 6 juli 2002 omstreeks 03.15 uur de
32-jarige G.D. uit Tilburg. De man was vermoedelijk kort daarvoor betrokken bij een inbraak in een woning aan de Willem Beukelstraat in Tilburg. De inbreker werd overlopen toen hij met de televisie de woning uit kwam lopen. De inbreker zag overigens kans om aan de eigenaar van de televisie te ontkomen door hem een harde klap te geven. Op dat moment kwamen er juist twee toevallig passerende politiemensen de straat in. Omdat de identiteit van de inbreker bekend was ging de politie direct naar diens1 woning. De man bleek niet thuis te zijn. Na circa een half uur kwam hij toch thuis. Bij de aanhouding verzette de man zich hevig tegen de politie en probeerde te ontvluchtten. Het lukte de inbreker echter niet om aan een politiehond te ontkomen.
Omdat de man zich ook hevig verzette tegen de politiehond, liep hij enkele stevige beetwonden op. De aangever heeft inmiddels aangifte gedaan van de inbraak en het geweld wat de inbreker toepaste om te kunnen ontkomen. Uit de woning was in ieder geval de televisie gestolen. Andere goederen had de inbreker klaar gezet om mee te nemen. De inbreker is in voorarrest genomen en de politie onderzoekt of hij mogelijk ook betrokken is geweest bij andere inbraken.

Twee dieven gearresteerd
Twee inwoners van Tilburg zijn op zondag 07 juli 2002 omstreeks 00.30 uur aangehouden op verdenking van diefstal. De politie controleerde hun auto omdat de auto niet verzekerd was. Bij deze controle zag de politie vijf tuinhekken in de auto liggen. Deze tuinhekken had het duo kort tevoren gestolen van het terrein van een bouwmarkt aan de Brakman in Tilburg. Beide mannen hebben inmiddels een bekentenis afgelegd. Het gaat om de 30 jarige T.C. uit Tilburg en de 37 jarige H.R. eveneens uit Tilburg. Er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Opgepakt wegens belediging politie
TILBURG: Een 21-jarige Tilburg meende de politie te moeten uitmaken voor homos
Hij deed dit op zaterdag 6 juli 2002 om 04.52 uur op de Tilburgse Heuvelring. Zijn beledigingen waren gericht tegen twee geüniformeerde politiemensen, die bezig waren met het horecatoezicht in de Tilburgse binnenstad. De man is opgepakt en na verhoor heengezonden. Hij mag zich voor zijn gedrag binnenkort bij de rechter verantwoorden. Eerder op die avond was al een 24 jarige Tilburger opgepakt omdat hij zijn middelvinger opstak naar de politie. Deze belediging vond plaats op de Beethovenlaan in Tilburg op zaterdagavond 06 juli 2002 rond 19.00 uur. De jongeman was kort daarvoor door de politie aangesproken wegens intimiderend gedrag naar buurtbewoners. Het moge duidelijk zijn dat de politie dit soort beledigingen niet accepteert. Zeker niet als dit soort zaken op de openbare weg tegen de politie geroepen of geuit worden.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 07-07-2002 '
Lees ook