Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 8 juli 2002, district Oosterhout

Datum: 8/7/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Team Gilze en Rijen
Beveiligingsmaatregelen voorkomen inbraak
RIJEN: Dat een goede beveiliging werkt werd weer duidelijk bij een winkel in foto artikelen aan het Wilhelminaplein te Rijen. Aldaar braken inbrekers zondagnacht een voordeur open doch verslikten zich in de extra beveiligde roldeur achter deze voordeur. Zij konden niet anders als dan het bij een poging laten.

Team Geertruidenberg-Drimmelen
Diefstal bromfiets
RAAMSDONKSVEER: In de nacht van maandag 8 juli 2002 is er vanaf de Hoofdstraat te Raamsdonksveer een bromfiets, merk Puch, type Maxi, voorzien van het verzekeringsplaatje ZGJ-432, gestolen. De politie heeft de bromfiets landelijk gesignaleerd als gestolen bromfiets.

Team Waalwijk
Inbraak in woning
WAALWIJK: Op zondag werd op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Poolsestraat te Sprang-Capelle. De onbekende dader heeft een raampje welke op een kier stond, open- gebroken en is hierdoor de woning ingeklommen. In de woning werd een groot deel van de inboedel overhoop gehaald. Er wordt in ieder geval een mobiele telefoon vermist uit het pand.

Politie pakt inbreker
WAALWIJK: De politie werd door een getuige er op gewezen dat er een gat aanwezig was in het hekwerk rond een leegstaand bedrijfspand aan de Eerste Ziene in Waalwijk. Ter plaatse bleek dat er ook in de achtermuur van het pand die onder andere bestaat uit gipsplaten, een gat zat wat was afgedekt met plastik. In het pand trof de politie een 39 jarige bekende man aan die op heterdaad werd aangehouden op verdenking van inbraak en vernieling. Of de man ook iets heeft te maken met een brandje dat een uurtje eerder woedde in een slooppand verderop in de straat, is nog niet duidelijk.

Poging diefstal inbraak uit vrachtauto's
WASPIK Bij een transportbedrijf aan de Ruytenbergweg te Waspik werden afgelopen weekend van 13 vrachtauto's het dekzeil kapot gesneden. Waarschijnlijk is door de ontstane opening gekeken wat voor handel er in de opleggers zat. Er wordt vooralsnog niets vermist.

Inbrekers hebben lastige klus
WASPIK: Aan de Wilhelminastraat te Waspik werd afgelopen weekend ingebroken in een sportcentrum. Nadat de onbekende daders de voordeur hadden geforceerd zijn ze naar boven gelopen. Daar hebben ze een raam geopend en zijn ze op het dak geklommen. Vervolgens heeft men van een lichtkoepel de plastik bovenzijde verwijderd. De daders wilden waarschijnlijk op deze manier hun weg naar beneden vervolgen. Door getroffen preventiemaatregelen moesten zij hier hun poging staken. Er wordt vooralsnog niets vermist.

Poging diefstal uit bedrijf
WAALWIJK: Aan de Industrieweg te Waalwijk is afgelopen weekend gepoogd in te breken in een opslagloods op een bedrijfsterrein. Zowel het slot van de poort als van de opslagloods werden doorgeknipt. Uit de loods is echter niets ontvreemd.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 08-07-2002 '
Lees ook