Politie Midden- en West Brabant

Grote ring brengt politie bij verdachte

Datum: 8/7/2002
Auteur: Rv.Kuik

Man aangehouden voor poging beroving

Breda: De politie van het team Zuid/Oost heeft vanmorgen een 32 jarige Portugees aangehouden, die op heterdaad bij een winkeldiefstal op het Brabantplein werd betrapt. Een opvallend grote ring aan zijn hand en het signalement van de man kwam overeen met de dader, die gisteren een Bredase vrouw op het Brabantplein bij een pinautomaat probeerde te beroven. De verdachte is in verzekering gesteld en heeft inmiddels de beroving bekend.

De politie denkt met de aanhouding van een 32 jarige Portugees een poging tot beroving op een 58 jarige Bredase te hebben opgelost. De vrouw wilde gistermiddag op het Brabantplein pinnen toen er een man naast haar kwam staan, die een groot mes trok en tegen haar zei: Gif me your money, I mean it. Volgens de vrouw maakte de dader stekende bewegingen in haar richting, maar werd ze gelukkig niet geraakt. De vrouw wist de aandacht van een voorbijganger te trekken en terug naar haar auto te vluchten. De dader maakte van deze verwarring gebruik en verdween uit beeld.

Vanmorgen meldde een supermarkt op het Brabantplein, dat ze een verdachte hadden aangehouden voor winkeldiefstal. De man had etenswaren weggenomen en was hierbij op heterdaad betrapt. Toen de politiemannen de verdachte naar het bureau brachten viel hun een opvallend grote ring op, die de man aan een van zijn handen droeg. Een ring die ook door de dader van de poging tot beroving een dag eerder zou hebben gedragen. De combinatie van het signalement en de ring deed de politie al snel vermoeden dat het hier om een en dezelfde verdachte ging. Tijdens verhoor bekende de man de beroving. De politie verdenkt de man er ook van dat hij vorige week goederen uit een tankstation in Heusdenhout heeft gestolen. De polite bekijkt of de man zonder vaste woon- of verblijfplaats nog meer feiten op zijn kerfstok heeft.

Graafmachine gestolen

Breda: Van een bedrijfsterrein aan de Nieuwe Bredasebaan in Breda is dit weekend een graafmachine gestolen ter waarde van zon 30.000 Euro. De graafmachine stond op het niet afgesloten bedrijfsterrein en is door nog onbekenden gestolen.

Trilplaat en aggregaat gestolen

Zevenbergschen Hoek: In Zevenbergschen Hoek verdween dit weekend een aggregaat en een trilplaat van een bouwterrein. De dader(s) moesten er zelfs een hijskraan voor openbreken om er vervolgens de enorm zware trilplaat mee over de omheining van het bouwwerk te kunnen tillen. Hoe groot de totale schade is is nog niet bekend. Het bedrijf heeft aangifte gedaan bij de politie.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 08-07-2002 '
Lees ook