Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten Breda

8 en 9 maart 2003

Dodelijk ongeval Rijsbergen RIJSBERGEN: Zondagochtend vroeg is bij een eenzijdig ongeval op de Antwerpseweg, tussen Zundert en Rijsbergen, een 22-jarige man uit Rijsbergen om het leven gekomen. De 18-jarige bestuurder van de auto raakte licht gewond.
De twee mannen kwamen terug van een discotheek in Wuustwezel en reden in de richting van Rijsbergen, hun beider woonplaats. Vermoedelijk heeft de auto met zn wielen de berm geraakt waarna hij tegen enkele bomen is aangebotst en uiteindelijk tegen een lichtmast tot stilstand is gekomen. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk. De bestuurder van de auto kon na behandeling het ziekenhuis verlaten. Een bloedtest moet uitwijzen of er alcohol in het spel is geweest.

Auto botst tegen gevel woonhuis CHAAM: Zaterdagavond 8 maart rond 23.00 uur, raakte op de Baarleseweg een 21-jarige bestuurder de linkerachterkant van een hem tegemoetrijdende auto met daarin een 37-jarige man. Hierna schoof hij door over de linkerweghelft en kwam tot stilstand tegen de gevel van een woonhuis. De twee bestuurders, beiden afkomstig uit Chaam, kwamen met de schrik vrij. De brandweer kwam ter plaatse om de gevel te stutten omdat er gevaar dreigde voor instorting. De twee voertuigen werden weggetakeld, het voertuig dat tegen de gevel botste raakte total-loss. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

Inbreker op heterdaad betrapt BREDA: Zaterdagochtend ging de politie ter plaatse naar de Cimburgalaan te Breda waar mogelijk de verdachte van een inbraak in een woning nog zou rondlopen. De politie trof een 23-jarige man uit Breda aan, die aan het opgegeven signalement voldeed. Bij een kort onderzoek in de omgeving bleek dat er naast een gebroken ruit van een woning, ook bij een aantal autos die in de straat geparkeerd stonden de ruit was ingeslagen en mogelijk de radio was ontvreemd. De aangetroffen man bleek in het bezit te zijn van een autoradio. Hij werd ter plaatse aangehouden. Bij zijn aanhouding, die onder verzet plaatsvond, sneuvelde een ruitje van een woning. De aangehouden man is een bekende van de politie. Hij is inverzekering gesteld voor nader onderzoek.

Inbraak in schuurtjes
BREDA: Bij twee inbraken in schuurtjes aan de Noordschotenstraat en de Zelzatestraat werden zaterdag 8 maart twee scooters gestolen. Bij een inbraak in een schuur aan de Geraadsbergenstraat werden vrijdag 7 maart een scooter, twee kinderfietsen een ATB fiets en diverse gereedschappen gestolen. Bij een inbraak in een schuur aan de Temsestraat, werden een scooter en twee ATB fietsen gestolen. Eén van de buren had de avond ervoor rond 21.30 uur drie buitenlandse jongens zien weglopen. Eén van die jongens droeg een grijs joggingpak met witte capuchon.

Aanhoudingen voor verstoren de openbare orde BREDA: Twee jongemannen van 22 en 20 jaar oud zijn zaterdagnacht in het centrum van Breda aangehouden omdat zij herhaaldelijk passanten lastig vielen. Na een waarschuwing te hebben gekregen van de politie vonden zij toch dat ze hun activiteiten voort moesten zetten. Hierop werden zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor, en voorzien van een bekeuring, werden zij later in de nacht in vrijheid gesteld.

Team Etten Leur

(Pogingen tot) inbraak autos ETTEN LEUR: In de nacht van 6 op 7 maart 2003 werden, aan de Wissel en de Marathon, de sloten van twee autos vernield, maar de dader(s) wist(en) niet in het voertuig te komen. In dezelfde nacht werd aan de Sportparkstraat in een auto ingebroken door een ruitje in te slaan. Hierbij werd er een CD-speler en 17 CD`s weggenomen.
Ook aan de Kruisberg werd in een auto ingebroken door het linker portierslot te verwijderen. Hierbij werd een CD-speler weggenomen. In de De Genestetstraat werd ingebroken in een auto waarbij het frontje van de CD-speler werd weggenomen. Het lukte de dader(s) niet om de radio weg te nemen, maar deze raakte wel beschadigd.

Diefstal schoenen met steunzolen en sokken ETTEN LEUR: Op donderdag 6 maart 2003 werd uit de kleedkamer van het zwembad een paar damesschoenen met steunzolen en een paar sokken ontvreemd.

Team Moerdijk

Handgranaat in Franse auto HAZELDONK: Op zaterdag 8 maart 2003, omstreeks 01.40 uur, reed een Franse Fiat over de A16 net voor de grensovergang Hazeldonk. Een eenheid van het A-team heeft deze auto gecontroleerd op de aanwezigheid van drugs. Deze waren niet aanwezig, al vertelden de twee inzittenden dat zij deze wel gekocht en gebruikt hadden in Rotterdam. Bij verdere controle van de auto werd een handgranaat aangetroffen in de kofferruimte. De twee mannen van 25 en 24 jaar zijn hiervoor aangehouden. De handgranaat werd inbeslaggenomen. Bij verder onderzoek door het team Moerdijk bleek dat de handgranaat afkomstig is uit het Franse leger. Het Explosieven Opruimings Commando uit Culemborg stelde vast dat het een oefenhandgranaat betrof, waarin geen explosieve lading aanwezig was, maar een soort wit poeder waarmee de valplaats e.d. gemarkeerd kan worden. Eén van de aangehouden mannen verklaarde dat de handgranaat al zes maanden in de auto lag en dat hij deze vergeten was uit de auto te halen. Hij kreeg bij zijn invrijheidstelling een proces-verbaal en een dagvaarding mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Schoorsteenbrand zelf geblust NOORDHOEK: Op vrijdag 6 maart 2003, omstreeks 12.20 uur, werd door de bewoner van een woning aan de Noordhoeksedijk in Noordhoek een schoorsteenbrandje ontdekt. De bewoner heeft het brandje zelf geblust. De brandweer kwam terplaatse maar had niets meer te blussen en adviseerde de schoorsteen goed te laten vegen. Er is hoofdzakelijk rookschade ontstaan aan de woning.

Illegaal verbranden carnavalsafval ZEVENBERGSCHEHOEK: Op zaterdag 8 maart 2003, omstreeks 13.15 uur, kwamen er klachten bij de politie binnen dat er illegaal afval verbrand werd aan de Achterdijk te Zevenbergschenhoek. Bij controle bleek dat een bewoonster van deze dijk inderdaad wat overblijfselen van carnaval verbrand had, zonder de vereiste stookvergunning. Zij had al eerder voor een zelfde feit een waarschuwing gekregen, zodat zij dit keer wel een proces-verbaal kreeg.

Bron: Manon Erkens-Brouwers

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 09-03-2003 '
Lees ook