Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 9 maart 2003.

Tilburger valt publiek lastig

TILBURG -Een 24-jarige Tilburger is vrijdagmiddag rond halfvier door de politie aangehouden De man heeft een winkelverbod voor een supermarkt aan het Bart van Peltplein. Daar viel hij winkelend publiek lastig. De agenten hebben de man aangehouden en de overlast was verdwenen.

Tilburg rijdt ondanks ontzegging

TILBURG - Vrijdagavond rond kwart voor zeven hebben agenten op de Beneluxlaan de auto van eren 40-jarige Tilburger in beslag genomen. Hij werd rijdend in zijn auto aangetroffen terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd. Deze ontzegging loopt tot 15 april van dit jaar.

Inbrekers aangehouden

TILBURG - Aan de Hoofdstraat in Rijen hebben agenten vrijdagavond rond tien voor halfelf twee mannen uit deze plaats aangehouden. Het duo wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Mozartlaan in Tilburg. Bij thuiskomst van de bewoner overliep hij de twee inbrekers. verder zag de man een auto op de oprit van zijn woning staan en de gewaarschuwde politie treft in de tuin van deze woning een kluis aan. Aan de hand van het kenteken van de auto konden de verdachte vrijdagavond worden aangehouden. De beide mannen zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Inbrekers gaan met digitale camera`s aan de haal

TILBURG - Vrijdagnacht werd er in het centrum van de stad ingebroken bij een fotozaak. De inbrekers hebben aan de achterkant van het bedrijf een deur geforceerd. Zij kwamen toen in het magazijn terecht en daar hebben de inbrekers digitale- en gewone fototoestellen weggehaald. Zij namen ook videocamera`s mee.

Lastige stappers

TILBURG - Vrijdagnacht om kwart voor één hebben agenten aan de veemarktstraat een 22-jarige man uit Deventer aangehouden. Portiers van Popcentrum o13 hadden de man buiten gezet omdat hij zich vervelend gedroeg. De Deventenaar, die flink aan Bachus had geofferd, bleef bij de deur van 013 etteren waarop gewaarschuwde agenten van de man vorderde om te vertrekken. Toen hij dat niet deed kon hij mee naar het politiebureau. Met een dagvaarding op zak is de man weer in vrijheid gesteld.

OISTERWIJK - Tijdens het horecatoezicht hebben agenten vrijdagnacht rond halfdrie aan de Dorpsstraat een 16-jarige jongen uit Oisterwijk aangehouden. De jongen was zo dronken dat er geen land mee te bezeilen was. Hij maakte deel uit van een groep die zich nogal luidruchtig gedroeg. En als hij niet wenst te vetrekken, ook niet na vordering, wordt hij door de agenten aangehouden.

Glaasje op

MOERGESTEL - Surveillerende agenten zagen vrijdagnacht om tien voor halftwee een 19-jarige inwoner van Moergestel met zijn auto slippen. Als de agenten een onderzoekje instellen ruiken ze snel dat de man onder invloed van drank is, waarop hij wordt aangehouden. De man kreeg een rijverbod van twee uren.

OISTERWIJK - Aan de Tilburgseweg hebben agenten zaterdagmiddag om vijf over vijf een 27-jarige man uit deze plaats aangehouden. De man betrokken bij een verkeersongeval en had de plaats van het ongeval te voet verlaten. Aan het politiebureau blies de man een alcoholpromillage van 1.45. Het rijbewijs van de man hebben de agenten ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van zeven uren mee naar huis en de politie maakt van het voorval proces-verbaal op.

TILBURG - Zaterdagavond 8 maart om tien voor halfzeven hebben agenten aan de Nijverstraat een 38-jarige Tilburger aangehouden. De man was met zijn bromfiets betrokken bij een aanrijding en als de politie ter plaatse komt blijkt er sprake van alcoholgebruik. De Tilburger had net iets meer dan de toegestane wettelijke hoeveelheid van 0.5 promille gedronken, namelijk 0.7. De man werd met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.

TILBURG - Zaterdagavond om vijf voor halfelf hebben agenten aan de Van Hessen Kasselstraat een 34-jarige Tilburger aangehouden. Na de melding dat de man op een parkeerterrein aan de Groenstraat met zijn auto brokken had gemaakt treffen agenten hem rijdend aan in de Van Hessen Kasselstraat. Aan het bureau blijkt de man flink gedronken te hebben want hij blaast een alcoholpromillage van bijna 1.30. In november van het vorig jaar was de man ook al gepakt voor rijden onder invloed, waarbij zijn rijbewijs was ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van 10 uren.

TILBURG - Aan de Heuvelring hebben agenten zaterdagavond om tien voor twaalf een 27-jarige man uit Tilburg aangehouden. Bij een routinecontrole bleek de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto te zitten. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van bijna 1.40. De man kreeg een rijverbod van zes uren. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Tilburgers opgepakt voor vernieling

TILBURG - Vrijdagnacht rond de klok van vier uur hebben agenten aan het Smidspad drie Tilburgers aangehouden. het drietal is 27 en 28 jaar oud. Zij werden op heterdaad betrapt bij de vernieling van een alarmflitser en verder hebben ze geprobeerd om de ruit van een telefooncel aan het Wilhelminapark te vernielen. Maar ja, als je dat doet onder het toeziend oog van de politie dan weet je wat je te wachten staat.

64 bekeuringen

TILBURG - Tijdens de wedstrijd Willem II - FC Twente, die zaterdagavond in het Willem II - stadion werd gespeeld hebben agenten 58 bekeuringen uitgedeeld voor fout parkeren. Deze parkeerovertredingen vielen allemaal aan de Generaal Smutslaan. Daar stonden auto`s op het trottoir, op groenstroken, voor uitritten en buiten de vakken parkeren. Verder bekeurde de politie vijf weggebruikers die door een rood licht reden en één kreeg een bekeuring voor het niet goed voorsorteren aan de Ringbaan Zuid.

Ruzie om jongen levert klap met glas op

TILBURG - Zaterdagnacht om tien voor halftwee hebben agenten aan het Piusplein een 16-jarig meisje uit Tilburg aangehouden. Zij had in een horecazaak ruzie gekregen om een jongen met een even oud meisje uit Veghel. Deze laatste werd door de Tilburgse met een glas tegen het hoofd geslagen. Portiers van de horecaonderneming scheidden de vechtende en droegen de verdachte over aan de agenten.

Vluchten voor de politie is vaak uitstel van executie

TILBURG - Wist een 35-jarige Tilburger, die vorige week uit de gevangenis in Den Bosch ontsnapte, vrijdagmiddag nog uit handen van de politie te blijven, zaterdagavond om tien voor halfnegen werd hij aan de Ardennenlaan toch weer in de boeien geslagen. Vrijdagmiddag zat de politie nog ruim een halfuur achter de Tilburger aan. Dat gebeurde in de wijken Goirle en Hasselt toen men de man daar met in Goirle gestolen auto zag rijden. Die liet de Tilburger onbeheerd achter in de Marengostraat. Zaterdagavond kreeg de politie via collega`s de informatie binnen dat de gezochte Tilburger in een woning aan de Dolomietenlaan zou zitten. Dat bleek ook te kloppen maar de man in kwestie zag nog eerst kans om via het balkon op de eerste verdieping de benen te nemen ma na een onderzoek van ruim een kwartier in de omgeving werd de man aan de Ardennenlaan aangetroffen en aangehouden. De hoofdbewoner van de Dolomietenlaan, een 36-jarige Tilburger werd ook in de boeien geslagen omdat het in Nederland nu eenmaal verboden is om mensen die door politie of justitie worden verzocht, verborgen te houden. Een gestolen auto die bij de flatwoning geparkeerd stond en vermoedelijk door de ontsnapte Tilburger werd gebruikt, is door de politie in beslag genomen.

Overval in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - Zaterdagavond tussen halfnegen en tien over halfnegen heeft een nog onbekende man een overval gepleegd op een bedrijf aan de Paardenstraat. De overvaller kwam het bedrijf binnen, liep linea recta door naar de balie. Hier staat de kassa van dat bedrijf. De overvaller draaide de sleutel van de kassa om, opende de kassalade en deed daar een greep in. Hij is er met een nog onbekend bedrag vandoor gegaan.

Tilburgse vrouw door ex bedreigd

TILBURG - Aan de Dessinateurstraat hebben agenten gisteravond rond de klok van kwart over negen een 33-jarige man uit Tilburg aangehouden. Even voor negen uur kreeg de politie van de 34-jarige ex-vriendin van de aangehouden Tilburger de melding dat haar ex enkele ruiten van haar woning had vernield en haar met een mes bedreigde. Als de toegesnelde politie ter plaatse komt zien ze dat de ruiten van de woonkamer en de voordeur vernield zijn. Voor de woning vindt de politie een kaasmes met een lemmet van 10 centimeter lang. De verdachte lag stomdronken op een bed in een slaapkamer op de eerste verdieping. Daar werd hij door agenten aangehouden. het mes heeft de politie in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld. Toen de politie in de woning was werd ook duidelijk dat er een hennepkwekerij met 120 planten aanwezig was en kwam de 34-jarige vrouw dus ook in de verdachtenhoek terecht. De politie heeft de kwekerij ontmanteld. vermoedelijk werd de stroom voor de kwekerij illegaal afgetapt.

Acht computers gestolen

TILBURG - Tussen vrijdagavond elf uur en zaterdagavond tien over tien zijn inbrekers bij een bedrijf aan de Zeusstraat met acht computers en acht flatscreens aan de haal gegaan. De inbrekers forceerden de ruit naast de hoofdingang en het daar achter gemonteerde rolluik. De computers werden uit de kantoorruimte van het bedrijf weggehaald.

Jongen uit Berkel-Enschot beroofd

TILBURG - Zaterdagnacht tussen kwart voor drie en drie uur is op de Spoordijk een 16-jarige jongen uit Berkel-Enschot beroofd van zijn portemonnee en telefoon. Het slachtoffer fietste over de Spoordijk in de richting Berkel-Enschot en tussen het viaduct en de Ringbaan Oost werd hij door twee nog onbekende mannen tot stoppen gedwongen. Onder bedreiging met vermoedelijk een stroomstoot wapen moest de jongen zijn portemonnee met 10 euro en zijn telefoon afgeven.

TILBURG - Aan het Koningsplein is zaterdagnacht rond drie uur een Tilburgse vrouw, waarvan op dit moment geen leeftijd bekend is, van haar mobiele telefoon beroofd. De beroving is gepleegd door twee nog onbekende jongens waarvan er één een petje droeg. Surveillerende agenten hebben met de vriend van het slachtoffer nog een onderzoek naar de daders ingesteld maar die werden niet meer gevonden.

Inbreker blijkt kraker

TILBURG - Een 25-jarige Bredanaar is zaterdagnacht om kwart over drie aangehouden, nadat de politie een melding kreeg dat er werd ingebroken in een bedrijf aan de Perosistraat. Als agenten ter plaatse gaan treffen ze in de omgeving de Bredanaar aan en na confrontatie met de melder werd hij herkend als één van de drie inbrekers. Aan het bureau verklaarde de Bredanaar dat hij samen met twee vrienden het pand wilde kraken.

Vandaal aangehouden

TILBURG - Zaterdagnacht om tien voor vijf hebben agenten aan de Jan Heijnsstraat een 22-jarige Tilburger aangehouden. Hij werd betrapt bij de vernieling van een verkeersbord. De Tilburger was onder invloed van drank.

Horecatoezicht

TILBURG - Tijdens het horecatoezicht van zaterdag op zondag bekeurden agenten twee wildplassers, twee foutparkeerders en vier scooterrijders gingen op de bon omdat ze geen helm droegen of certificaat bij zich hadden.

Bron: Carel Bouman

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 09-03-2003 '
Lees ook