Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 9 maart 2003.

Man raakt gewond bij aanrijding op A-59

WASPIK - Op 07 maart 2003 omstreeks 23.30 uur is een 50 jarige inwoner van Raamsdonksveer gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Rijksweg A-59 onder Waspik. De auto van de man raakte van de weg en kwam in een sloot naast de weg tot stilstand. De man raakte hierbij behoorlijk gewond en is door ambulancepersoneel overgebracht naar een ziekenhuis te Oosterhout. De auto van de man is zwaar beschadigd. Naar de oorzaak van dit ongeval wordt door de politie een onderzoek ingesteld.

Dronken bestuurder met
rijbevoegdheid ontzegging gepakt

WASPIK - Op 07 maart 2003 omstreeks 23.50 uur werd op de Rijksweg A-59 onder Waspik een bestuurder staande gehouden. Tijdens controle bleek dat de man de rijbevoegdheid was ontzegd, zodat hij geen auto mocht besturen. Tevens bleek de man te veel te hebben gedronken. De auto van de man is ter plaatse door de politie meegenomen en de man is met een proces-verbaal heengezonden.

Tasjesroof

WAALWIJK - Op 07 maart 2003, omstreeks 20.50 uur werd op de Prof. Zeemanweg te Waalwijk een 32 jarige inwoonster van Drunen beroofd van haar tas met inhoud. De dader reed na het plegen weg op een zwarte bromscooter in de richting van de Mozartlaan.

Overval op garagehouder

SPRANG-CAPELLE - Op 07 maart 2003, omstreeks 20.00 uur werd er op de Nies van der Schansstraat te Sprang-Capelle een garagehouder overvallen door 2 mannen met honkbalknuppels. De beide daders kwamen plots tevoorschijn toen de garagehouder zijn bedrijf aan het afsluiten was en bedreigde de garagehouder met de honkbalknuppels. Ze hebben gepoogd de armen van de garagehouder met een handboei vast te maken wat maar deels is gelukt. De garagehouder werd zo gedwongen een zwarte aktetas met geld en papieren af te geven waarna de daders al lopend verdwenen in de richting van de rotonde op de Dick Flemingstraat

Diefstal zeldzame mountainbike

WAALWIJK - Op 08 maart 2003 omstreeks 02.10 uur hoorde de eigenaar van een fietsenzaak aan het Westeinde te Waalwijk glasgerinkel bij zijn winkel. Door een onbekende man bleek de ruit van de etalage te zijn vernield waarna een bijzondere mountainbike zwart van kleur met een geel merk CORRONA en dikke GELE STREEP van Waalwijk 700, werd meegenomen. De fiets is voorzien van een speciaal framenummer wat bij de politie bekend is. Daar de fiets zo speciaal is zal hij door velen direct herkend kunnen worden.

Woninginbrekers aangehouden

RIJEN - In Tilburg vond op de avond van 7 maart een woninginbraak plaats. De bewoner kwam thuis toen de inbrekers in de woning waren. De inbrekers kozen het hazenpad. De politie werd onmiddellijk gealarmeerd. Een surveillance-eenheid van de politie zag de daders rijden over de Oude Rijksweg te Rijen. Het gelukte de politie om de auto te laten stoppen op de Hoofdstraat te Rijen. De verdachten konden ter plaatse worden aangehouden. Een deel van de buit lag nog in de auto van de inbrekers.

Inbraak in winkel

RIJEN - In een winkel aan de Stationsstraat werd in de nacht van 7 op 8 maart ingebroken. De inbrekers braken een deur van de winkel open. Het is nog onbekend wat er uit de winkel werd gestolen.

Verkeerscontrole

GILZE - RIJEN - Bij een verkeerscontrole op de Oude Rijksweg en de Langenbergseweg tussen vrijdagmorgen 09.30 en -middag 15.00 uur zijn in totaal 50 weggebruikers bekeurd voor het niet dragen van de autogordel of het onjuist gebruiken van een kinder beveiligingsmiddel. Een weggebruikers kreeg een bon omdat zijn auto niet meer APK gekeurd was.

Glaasje op

DONGEN - In de nacht van 8 op 9 maart controleerde de politie op de Ruysdaelstraat een automobilist Bij controle bleek de auto niet verzekerd te zijn. De bestuurder had te veel gedronken. Op de ademanalyse blies de man een alcoholpromillage van iets meer dan 1.05. De bestuurder krijgt voor beide overtredingen een proces-verbaal. De auto is tijdelijk uit het verkeer genomen totdat hij weer verzekerd is.

Schuurtje uitgebrand

DONGEN - Aan de Triangellaan in Dongen is zaterdagmiddag rond halfvijf door nog onbekende oorzaak een schuurtje in brand geraakt. In de schuur lagen ongeveer 80 pakken hooi. De brandweer kwam met twee voertuigen ter plaatse. De schuur brandde helemaal uit. Op het dak van de schuur lagen asbestplaten. Een klein gedeelte van het terrein werd hierdoor afgezet in verband met asbestgevaar.

Vernielingen

ALMKERK - In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 maart hebben tot nu toe onbekenden een spoor van vernielingen aangericht in meerdere straten van deze gemeente. De vandalen vernielden tuinen, namen goederen weg om die vervolgens weer elders weg te gooien. Volgens getuigen zijn de vernielingen gepleegd door twee jongemannen op een brommer en een fiets. De politie stelt een onderzoek in.

Haast

RAAMSONKSVEER - Tijdens surveillance op donderdagmiddag zagen agenten, ter hoogte van het knooppunt Hooipolder een blauwe personenauto rijden ober de A27. De bestuurder bleef constant links rijden en haalden snelheden van 160 waar 120 kilometer per uur is toegestaan. De politie achtervolgde de bestuurder. Door de rijstijl van deze automobilist lukte het de politie pas om hem ter hoogte van Noordeloos aan de kant van de weg te zetten. Het rijbewijs van de man werd in verband met de geconstateerde snelheidsovertredingen ingevorderd. De bestuurder verklaarde haast te hebben. Hij was opgehouden in Breda en moest op tijd in Amsterdam zijn.

Verkeerscontrole

OOSTERHOUT - Bij een verkeerscontrole op de Abdis van Thornstraat, vrijdagmiddag, kregen 22 automobilisten een bekeuring omdat ze geen gordel droegen. Tijdens de controle besteedde de politie ook extra aandacht aan het juist gebruik van kinderzitjes.

Alcoholcontrole

OOSTERHOUT - Vrijdagavond tussen negen- en elf uur heeft de politie een zogenaamde rijdende alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 25 bestuurders blazen. Ze bliezen allemaal de P van Prima en de B.O.B.`s mochten hun we weer vervolgen.

Inbrekers aangehouden

OOSTERHOUT - Zaterdagavond, even voor middernacht zag een politiesurveillance drie mannen met dozen en plastic zakken onder hun armen een parkeerterrein aan de Mathildestraat oplopen. Op het moment dat de drie mannen werden aangesproken door de politie namen ze de benen. Tijdens hun vlucht ontdeed het drietal zich van de buit die ze bij zich hadden. Na een korte achtervolging werden twee van de drie mannen, die zich hadden opgesplitst, aangehouden op de Schapendries. De derde verdachte vluchtte weg in de richting van de Kloosterstraat. Achter een bushokje aan de Mathildestraat werden de weggegooide goederen teruggevonden. Na onderzoek bleek uiteindelijk dat de mannen, die zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn, via het dak bij een elektronicazaak aan het Arendshof hadden ingebroken. De buit bestond uit een groot aantal mobiele telefoons, oplaadsnoeren en andere accessoires voor GSM`s. Verder werden er een aantal Playstation en spelcomputers buitgemaakt. Alle gestolen spullen zijn weer teruggevonden.

Aanrijding

OOSTERHOUT - Zaterdagavond kreeg een surveillance-eenheid aanvankelijk de melding van een aanrijding met materiele schade aan de Van Reesstraat. Als de agenten ter plaatse komen blijkt dat de bestuurder gedronken heeft. De bestuurder, 16 jaar oud, had de auto van zijn ouders even `geleend`. De jongeman kan verschillende bekeuringen tegemoet zien.

Bron: Carel Bouman

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 09-03-2003 '
Lees ook