Politie Midden- en West Brabant

persberichten 8-9 juni Tilburg

Datum: 9/6/2002
Auteur: Hans Beurskens

Bedreiging met vuurwapen
Een 40-jarige Tilburger is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden nadat hij op de Burgemeester van Voorstweg in Tilburg een 23-jarige plaatsgenoot bedreigd had met een naar later bleek alarmpistool.
De 40-jarige zat rond kwart voor een met zijn 25-jarige vriendin in de auto en beiden kregen flinke onenigheid in en buiten hun auto. De 23-jarige was hiervan als passant deels getuige en maakte zich zorgen over de vrouw.
De 40-jarige was niet gediend van deze inmenging en zwaaide met het alarmpistool dat hij buiten de auto toch al in zijn hand had, in de richting van de passant. Die voelde zich zodanig bedreigd dat de politie werd gebeld.

De politie trof de 40-jarige man en de 23-jarige vrouw met hun auto even later aan langs de Rijksweg ter hoogte van Hulten. In de auto lagen twee alarmpistolen, terwijl de 40-jarige ook nog een teveel gedronken had. Hij is in verzekering gesteld.

Beroofd van GSM
Een 20-jarige jongeman uit Goirle is vrijdagmiddag rond 18.00 uur beroofd van zijn GSM terwijl hij daarmee bellend en fietsend over de Korvelseweg reed. Twee jongemannen op een scooter benaderden hem van achteren en de passagier trok in het voorbijrijden de GSM uit de hand van de Goirlenaar. Het lukte hem niet om de GSM vast te blijven houden en doordat de scooter snelheid vermeerderde, kwam de Goirlenaar ten val.
Een half uur eerder slaagde een 24-jarige Tilburger die al bellend over de Hesperenstraat reed er wel in om een soortgelijke beroving te verijdelen. Hij kon zijn GSM zo stevig vast blijven houden dat de daders er niet mee vandoor konden gaan, doch het klepje van de GSM brak af.
De politie raadt zowel vanuit het oogpunt van diefstal als vanuit de verkeersveiligheid af om al fietsend te bellen met een GSM.

Neergestoken met mes
Tussen een 37-jarige en een 24-jarige Tilburger ontstond vrijdagavond rond half negen aan de Generaal Smutslaan in Tilburg een woordenwisseling over eerdere roddels, die uitliep in geweld. Op straat kregen beide mannen, die elkaar daar toevallig ontmoetten, ruzie waarna de 27-jarige vriendin van de 24-jarige hem een groot keukenmes aanreikte. Daarmee stak de 24-jarige Tilburger zijn opponent twee keer in de schouder. Ook hij liet zich niet onbetuigd en hanteerde het kettingslot van zijn fiets.
Uiteindelijk ging de 37-jarige Tilburger weg met twee steekwonden in de schouder. Nadat hij behandeld was in het ziekenhuis, waar de ambulance hem heen bracht, is hij door de politie aangehouden. Ook de 24-jarige Tilburger is aangehouden. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.
De 27-jarige vriendin krijgt proces-verbaal voor het tijdens de ruzie aanreiken van het mes.

Onenigheid tijdens het uitgaan
Een 27-jarige man uit Berkel-Enschot en een 28-jarige uit Tilburg zijn in de nacht van zaterdag op zondag slaags geraakt in een uitgaansgelegenheid aan de Heuvelring te Tilburg. De 28-jarige verwachtte dat de 27-jarige hem zou slaan en sloeg hem tegen het gezicht. Beide mannen vielen op de grond, waarna ze uit elkaar werden gehaald.
Afzonderlijk gingen ze naar de EHBO van het Elisabethziekenhuis: de 27-jarige werd daar behandeld voor snijwonden in het gezicht en de 28-jarige voor een snijwond aan zijn duim. Waarschijnlijk veroorzaakt door gebroken glazen. Aangezien de gemoederen ook op het ziekenhuis verhit raakten, werd de politie er in gemengd.
De 28-jarige is na behandeling aangehouden en in verzekering gesteld. Na verhoor is hij in de loop van zondag heengezonden.

Uit de bocht tegen fiets en huis: te voet er vandoor Een 25-jarige automobilist uit Geldrop is zaterdagavond met teveel drank op uit de bocht gevlogen, waarbij hij een fietsster omreed en tegen de gevel van een woning tot stilstand kwam. De automobilist reed even na 23.00 uur vanaf de Ringbaan Oost te Tilburg de St. Josephstraat in en bij het linksafslaan de Prinsenhoeven op, verloor hij de macht over het stuur. Een op de fiets via de Prinsenhoeven tegemoetkomende 46-jarige Tilburgse werd aangereden en kwam ten val. De automobilist kwam tot stilstand tegen de gevel van een aan de linkerzijde van de weg gelegen woning. Die liep schade op. De fietsster raakte licht gewond: enkele pijnlijke plekken.
De 25-jarige ging er te voet vandoor. Kort daarna kon de politie hem aan de hand van zijn signalement aanhouden op de Stevezandsestraat. Ademanalyse wees uit dat hij het dubbele van de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd.
Na verhoor is hij later in de nacht heengezonden met een proces-verbaal op zak.

Openstaande straf voor Duitsland
Tijdens een verkeerscontrole op de Piushaven te Tilburg stuitten agenten zondagmiddag op een 38-jarige Duitser uit Rotterdam. Hij bleek gezocht te worden door de Duitse autoriteiten in verband met een veroordeling aldaar tot een straf van 1 jaar en 9 maanden. Hij is aangehouden en ingesloten voor uitlevering aan Duitsland.

Openstaande boetes
Een 38-jarige Nederlandse man met een adres in Londen is zondagochtend vroeg door surveillerende agenten opgepakt in de Langestraat te Tilburg. Hij had nog 14 vonnissen openstaan van diverse bekeuringen die nog niet waren betaald.
Daarvoor in de plaats moet hij nu enige tijd achter de tralies doorbrengen.

Alcoholcontrole
Zaterdag is tussen 15.00 en 23.00 uur alcoholcontrole gehouden op de Bredaseweg en Gilzerbaan in Tilburg. Daarbij zijn 587 bestuurders gecontroleerd. Vier hadden teveel gedronken. Zij bliezen 480, 410, 260 en 240 UGL, terwijl de limiet op 220 ligt.
De twee eerste kregen een dagvaarding terwijl de twee anderen er met een transactie afkwamen.
Een 49-jarige Tilburger liep zondgochtend om 02.30 uur tegen de lamp nadat hij met zijn auto tegen een lantaarpaal was gereden in de Schubertstraat in Tilburg. Voordat hij weg kon komen greep de gewaarschuwde politie hem in de kraag. Hij bleek meer dan het dubbele van de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben en kon met een proces-verbaal en een rijverbod op zak naar huis. Het rijgedrag van een 48-jarige Tilburgse bromfietser was voor agenten zaterdagavond tegen half zeven aanleiding om hem op de Noordhoekring in Tilburg staande te houden. Hij bleek meer dan het driedubbele van het toegestane aan alcohol gedronken te hebben. Ook hij kon met rijverbod en een dagvaarding in de loop van de avond huiswaarts.

Betrapt met gestolen auto
Drie Tilburgers zijn zaterdagavond om 22.30 uur op de Goirlesedijk in Hilvarenbeek aangehouden in een gestolen bestelauto. Deze was zaterdagmiddag weggehaald vanaf het Koningsplein in Tilburg. Surveillerende agenten zagen de gestolen auto rijden, waarna die tot stoppen gedwongen werd. De drie inzittenden, een 40-jarige en een 30-jarige man en een 28-jarige vrouw, allen uit Tilburg, zijn in verzekering gesteld.
De eigenaresse van de bestelauto had zaterdagmiddag per abuis de sleutels op een van de portieren laten zitten.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 09-06-2002 '
Lees ook