Politie Midden- en West Brabant

PERSBERICHTEN DISTRICT BREDA

Datum: 9/7/2002
Auteur: R.v.Kuik

Niet groot genoeg en niet sterk genoeg

Breda: De politie van het district Breda heeft vanmorgen een moeder in de wijk Heusdenhout geholpen, die zich zelf had buitengesloten. Omdat haar 2-jarig zoontje nog in huis was raakte ze in lichte paniek en waarschuwde de politie.

De politie sprak de 2 jarige via de brievenbus toe en vroeg hem zijn stoeltje bij het slot te zetten. De kleine kwam trouw met zijn stoeltje aandragen, klom erop, maar bleek niet genoeg spierballen te hebben om de sleutel om te draaien. Uiteindelijk moest de politieman met behulp van en ladder via een open raam op de eerste etage naar binnenklimmen. Even later waren moeder en kind weer bij elkaar en werd de politie bedankt.

Bredanaar verdacht van heling

Breda: De politie heeft vandaag een 29 jarige Bredanaar aangehouden, die ervan wordt verdacht gestolen spullen te hebben geheeld die bij diefstal zijn buitgemaakt. Het gaat om mobieletelefoons, computers en computeronderdelen. De Bredanaar zegt van niks te weten, maar heeft er geen verklaring voor waarom er in zijn woning divserse hoesjes van autoradios, mobiele telefoontjes en autoradioboxen werden aangetroffen. De politie probeert de achterhalen van wie deze spullen zijn en of ze ook van diefstal afkomstig zijn. De verdachte is in verzekering gesteld.

Steiger niet geheeld maar wel goedkoop gekocht

Breda: Een 18 jarige Bredanaar is vanmorgen door de politie aangehouden, omdat hij ervan wordt verdacht dat hij enige tijd geleden een steiger heeft gekocht die van diefstal afkomstig was. De Bredanaar gaf wel toe dat de prijs van 200 gulden voor de bouwsteiger niet echt duur was, maar dat hij daarmee had kunnen vermoeden dat het gestolen was, dat wist hij niet. Voor 300 gulden was het ding enkele weken later weer van de hand gegaan naar de grote onbekende. Achteraf geeft de Bredanaar toch wel toe dat de het niet duur was, maar aan heling had hij zich niet schuldig gemaakt. De politie heeft de verdachte na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Persberichten Team Etten-Leur

Dief maakt tijden vlucht val van 4 meter

Etten-Leur: Vanochtend, omstreeks 10.45 uur, werden inbrekers betrapt terwijl zij aan het inbreken waren in de oude glasfabriek aan de Oude Kerkstraat in Etten-Leur. Een inbreker sprong door een raam op de bovenste verdieping en wist na een val van 4 meter te ontkomen. Ook de andere inbrekers wisten te ontkomen. Een door de inbrekers op het dak achtergelaten tas met inbrekersgereedschap en een door hen achtergelaten aanhangwagen werden door de politie in beslag genomen. Voor zover na te gaan is er niets ontvreemd. Van de daders ontbreekt tot nu toe elk spoor. De politie probeert met de gegevens van de aanhangwagen achter de eigenaar te komen.

Fietser krijgt klap

Etten-Leur: Op de Waldhoornlaan vond gisteravond omstreeks 20.15 uur een geweldpleging plaats. Een 52 jarige man uit Etten-Leur fietste samen met zijn vrouw over de Walhoornlaan. Toen zij werden gepasseerd door een zwarte BMW ontstond er zonder directe aanleiding een woordenwisseling. De de bestuurder van de BMW stopte even verderop en stapte samen met de passagier uit en liep op de man af. Hij gaf de 52 jarige fietser een klap op zijn oog, dreigde met een krik en stapte daarna in de BMW waarna zij wegreden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Door de klap liep hij een snee onder zijn oog op. De politie stelt een onderzoek in.

Slapend op de bank bestolen

Etten-Leur: Een inwoner van het Markenland is in de nacht van maandag op dinsdag bestolen toen er bij haar werd ingebroken terwijl ze op de bank lag te slapen. De vrouw mist een tas met daarin geld, bankpasjes, rijbewijs en een paspoort gestolen.

Jongen (15) slaat leeftijdgenoot een gebroken neus

Etten-Leur: Vandaag is een 15 jarige jongen uit Etten-Leur aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 15 juni een andere jongen uit Etten-Leur te hebben mishandeld. Deze jongen liep bij de mishandeling onder andere een gebroken neus op. De verdachte bekende zijn aandeel in de vechtpartij. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Bij de vechtpartij waren meerdere jongeren betrokken, zodat meer aanhoudingen niet worden uitgesloten. Een scheldpartij zou aanleiding geweest zijn voor de mishandeling.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 09-07-2002 '
Lees ook