Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 9 juli 2002, district Oosterhout

Datum: 9/7/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Team Loon op Zand:
Inbraak in bedrijfspand
KAATSHEUVEL: De politie is op zoek naar twee inbrekers die in de nacht van dinsdag 9 juli omstreeks 03.50 uur inbraken bij een benzinestation aan de Midden Brabantweg te Kaatsheuvel. Door een ruit van de toegangsdeur te vernielen verschafte men zich de toegang tot het pand. Men probeerde om de toegangsdeur naar de kassa te forceren. Dat is echter niet gelukt. Vooralsnog is het onbekend was er is weggenomen.

Team Dongen:
Rood licht: Veertien bekeuringen
DONGEN: Bij een controle op maandag 8 juli 2002 op het Europaplein, Duiventorenbaan en de Middellaan te Dongen zijn drie automobilisten en een bromfietser bekeurd voor het "rijden door rood". Op dinsdag 9 juli 2002 werd deze controle op de Duiventorenbaan herhaald. Hierbij werden negen bestuurders bekeurd. Het rijden door rood licht kost : een automobilist : 86 euro
een bromfietser : 34 euro
een fietser : 23 euro
een voetganger : 17 euro
Dit zijn overigens door Justitie landelijk vastgestelde bedragen.

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Diefstal bromfiets uit berging
MADE: Tussen zaterdag 6 en maandag 8 juli heeft men vanuit de berging van een woning aan de Burgemeester van Campenhoutstraat te Made een Yamaha bromfiets gestolen. De bromfiets, type scooter, is voorzien van het verzekeringsplaatje FWX-287. De politie heeft de aangifte opgenomen en de scooter landelijk als gestolen gesignaleerd.

Snelheidscontrole
GEMEENTE DRIMMELEN: De politie blijft op uitdrukkelijk verzoek van het gemeentebestuur van Drimmelen snelheidscontroles houden. Op maandag 8 juli controleerde de politie Midden & West Brabant in de plaatsen Hooge Zwaluwe en Made de snelheid van passerende automobilisten. In het totaal werden er 713 voertuig gecontroleerd, hiervan waren er 98 in overtreding. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 75 km/u, daar waar wettelijk 50 km/u is toegestaan.

Politie pakt jeugdige brandstichtertjes op
RAAMSDONKSVEER: Drie jeugdige inwoners uit Hank zijn door de politie van het team Geertruidenberg & Drimmelen i.v.m. brandstichting op 9 juli aangehouden. De dadertjes hadden op 8 juli brandgesticht in de oude sporthal van de Pontonnierskazerne te RAAMSDONKSVEER: Doordat één van de dadertjes zijn rugzak had achterlaten kon men achter hun identiteit komen. De drie jongens zullen worden doorverwezen naar bureau HALT. Doordat het pand leegstond bleef de schade gelukkig beperkt.

Team Waalwijk:
Inbraakalarm verjaagt inbrekers
SPRANG-CAPELLE: Op maandag 8 juli omstreeks 16.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Louise de Colignystraat te Sprang-Capelle. De daders kwamen de woning binnen door een open staand raam aan de achterzijde van de woning. De daders werden gestoord door het inbraakalarm en verlieten de woning zonder iets weg te nemen.

Diefstal uit woning
WAALWIJK: Op maandag 8 juli tussen 14.00 en 15.45 uur werd er ingebroken in een woning aan de Burgemeester Dalleustraat te Waalwijk. De daders verschaften zich de toegang tot de woning door het forceren van een raam. De gehele woning werd doorzocht. Voor alsnog is het onbekend wat er werd weggenomen.

Team Oosterhout:
Politie vindt ontmantelde hennepkwekerij
OOSTERHOUT: In een woning aan de Johannieterstraat te Oosterhout werd door de politie van het team Oosterhout, een gedeeltelijk ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. De politie trof in de woning 122 hennepplanten en 278,2 gram henneptoppen aan. In de woning werden tevens in beslag genomen een drietal assimilatielampen en twee koolstoffilters. De bewoner een 27 jarige man uit Oosterhout is door de politie verhoord. De man zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden bij de rechter.

Vernieling flitspaal
OOSTERHOUT: Een flitspaal(snelheidscontrole) aan de Beneluxweg te Oosterhout is in de nacht van 9 juli 2002 met vuurwerk vernield. De flitsapparatuur is door de politie veiliggesteld. Het schadebedrag is onbekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inbraak in school
OOSTERHOUT: In een school gelegen aan de Santrijnhof te Oosterhout is in de nacht van dinsdag 9 juli ingebroken. Een ruit werd vernield om binnen te komen. Uit de school verdween o.a. beeldapparatuur. In diezelfde nacht werd er ook ingebroken in een bedrijf aan de Wilhelminakanaal-Zuid te Oosterhout. In het bedrijfspand probeerde men een kluis te kraken, hetgeen mislukte. Wat er wordt vermist is onbekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 09-07-2002 '
Lees ook