Politie Midden- en West Brabant

Dronken Belg ziet overstekende hond en rijdt in sloot

Datum: 9/7/2002
Auteur: R.v.Kuik

Breda: Een 63 jarige inwoner van Borgerhout (België) is gisteravond rond 19.00 uur op ongeveer 100 meter afstand van de Belgisch-Nederlandse grens op de Meirseweg in een sloot beland. Volgens de Belg zag hij een soort hond oversteken waar hij voor was uitgeweken. Aan het alcoholpromillage van 1,4 o/oo had het in ieder geval niet gelegen, aldus de onfortuinlijke Belg. Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen. Na een proces-verbaal kreeg de bestuurder nog een rijverbod opgelegd en kon hij met een taxi naar huis.

Man doet zich voor als politieagent

Breda: Een vrouw uit Chaam is gisteravond op de Bouvignelaan 50 Euro lichter geworden toen ze door een man in een blauw overhemd naar de kant van de weg werd gedirigeerd. De man sprak de vrouw aan en deed zich voor als politieagent. Toen de zogenaamde agent haar mobieltje op de bijrijdersstoel zag liggen zei hij dat dit niet meer mag. De overtreding kostte haar 50 Euro. Later realiseerde het slachtoffer zich, dat de man in het blauwe overhemd toch ook niet echt op een politieagent leek en zij in de maling was genomen. Toen ze de politie belde om dit te melden, bleek al snel dat het niet klopte. Het signalement van de man: een klein postuur, donkerbruin haar, lichtblauw overhemd, zwarte schoenen en geen rangonderscheidingen of pet op.

De politie waarschuwt burgers voor dit soort nep-verhalen. Een politieagent schrijft op straat wel de bekeuring uit, maar int niet ter plaatse het geld voor de gepleegde overtreding. De betaling loopt via het Justitieel Incassobureau. Vroeger gebeurde dit wel, maar deze regeling is al lang afgeschaft. Betaling ter plaatse of aan het bureau vindt alleen nog plaats voor overtreders, die niet in Nederland wonen!

Auto na proefrit uitgebrand teruggevonden

Breda: Een Bredase garagehouder is gistermiddag behoorlijk bedrogen uitgekomen toen hij aan een vrouw en twee mannen een gebruikte Volvo uitleende voor een proefrit. De auto werd later op de avond uitgebrand teruggevonden op de Roskam in Rijsbergen. Onderzoek door de politie wees uit, dat de vrouw zich met een vals rijbewijs had gelegitimeerd. Het rijbewijs bleek bij een woninginbraak begin deze maand in Bergen op Zoom te zijn gestolen. De waarde van de auto wordt geschat op 12.500 Euro. Van de daders ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Aanrijding met twee gewonden

Breda: In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 juli reden omstreeks 00.10 uur twee personenautos op de kruising Heksenwiellaan en het Kroontjeskruid in Breda op elkaar. De personenauto, die vanaf het Kroontjeskruid reed, en bestuurd werd door een 22 jarige Bredase, verleende geen voorrang aan de auto die vanaf de Heksenwiellaan kwam. Twee Bredase inzittenden van de auto die over de Heksenwiellaan reed werden licht gewond. Een van de slachtoffers werd vervoerd naar het ziekenhuis, maar kon na behandeling naar huis. Beide autos, die aan de voorkant waren beschadigd, werden met een takelwagen afgevoerd.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 09-07-2002 '
Lees ook