Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 10 februari 2003

Team Altena:
Overval mislukt
HANK - De politie zoekt de dader van een mislukte overval op de Rabobank in Hank.
Een nog onbekende man probeerde op vrijdagavond 7 februari rond 20.00 uur het kantoor van de Rabobank aan de Kerkstraat in Hank te overvallen. De man kwam tegen sluitingstijd het kantoor binnen. Hij droeg een bivakmuts over zijn hoofd en bedreigde het aanwezige personeel met een vuurwapen. Hij eiste geld. Wat de man niet wist is dat in het kantoor van de Rabobank geen contant geld aanwezig was. Het is een zogenaamd advieskantoor. Er kan alleen geld opgenomen worden via de aanwezige geldautomaat. Het is overigens landelijk beleid dat er in dit soort kleine Rabobanken pertinent geen geld meer aanwezig is en dat daar ook geen geldhandelingen meer kunnen plaatsvinden. Nadat het personeel de dader overtuigd had van het feit dat er echt geen geld aanwezig was, vertrok de dader zonder buit. Vlakbij het bankkantoor begon om 20.00 uur een Sauwelavond . De politie gaat er van uit dat een aantal bezoekers van deze Sauwelavond de dader mogelijk gezien hebben. Getuigen worden dan ook verzocht om contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Vernieler op heterdaad betrapt SLEEUWIJK De politie greep het afgelopen weekend een 17 jarige jongen uit Sleeuwijk in de kraag. De knul maakte deel uit van een groep luidruchtige jongeren. De groep misdroeg zich dusdanig dat de politie besloot om hen te volgen. De politie hield extra toezicht omdat er de afgelopen drie weken al eerder straatmeubilair in Sleeuwijk was vernield en ruiten waren ingegooid. Er volgde een arrestatie op het Elsje van Houweningepad, nadat de verdachte eerst een lantaarnpaal onklaar maakte. Door hard met de lantaarnpaal te schudden ging de verlichting kapot. Even later trok hij een straatnaambord scheef. De politie pakte de verdachte op. Dat was op 9 februari omstreeks 04.15 uur. Achteraf bleek dat de groep ook verantwoordelijk is voor de vernieling van een bloembak, omgebogen lantaarnpalen in diezelfde nacht. Ook probeerde de groep een kleine personenauto omver te duwen. De identiteit van de andere personen uit de groep is bekend bij de politie. Zij worden binnenkort door de politie verhoord over hun aandeel.

Team Loon op Zand
Vieze man
LOON OP ZAND - De politie betrapte op heterdaad een schennispleger die stond te masturberen langs de openbare weg. Dit gebeurde op maandagochtend 10 februari 2003 rond 08.00 aan het Kraanven in Loon op Zand. De man stond zichzelf af te trekken langs het fietspad. De verdachte wilde dit kennelijk doen ten overstaan van de passerende schooljeugd.
Hij was zo druk met zichzelf bezig dat hij de politie niet aan zag komen. De politie betrapte hem dan ook op heterdaad. De man, een 37 jarige inwoner van Udenhout, werd voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau te Waalwijk. Daar legde hij een bekentenis af. De politie onderzoekt of het signalement van de verdachte overeenkomt met andere gevallen van schennispleging. De verdachte is overigens weer in vrijheid gesteld.

Team Dongen:
Diefstal auto
DONGEN - In de nacht van zaterdag op zondag werd de vrouw des huizes wakker van een draaiende motor. Het bleek de motor van haar eigen Opel Vectra te zijn, die op de oprit van de woning aan de Eindsestraat stond. Omdat haar echtgenoot naast haar lag te slapen, werd haar vermoeden bevestigd toen ze uit het slaapkamerraam keek. Onbekende daders gingen er op dat moment met hun personenauto vandoor. Ze zag nog net de auto met hoge snelheid verdwijnen in de richting van Tilburg. Het kenteken van de auto luidt: NX-XH-25.

Politie zoekt vluchtauto overvallers DONGEN De politie is op zoek naar de vluchtauto die de overvallers van het tankstation gebruikten. Op vrijdagmiddag 7 februari omstreeks 15.00 uur werd het Shell-station aan de Steenstraat in Dongen overvallen. Twee daders met bivakmutsen over hun hoofd bedreigden het aanwezige personeel met een vuurwapen. Twee andere mannen bleven in de vluchtauto wachten toen de overval zich afspeelde De daders maakten een geldbedrag buit en vertrokken daarna in een zwarte Opel Kadett voorzien van het Nederlandse kenteken XY-73-FD. Deze auto is de bewuste vrijmiddag, tussen 12.30 en 14.30 uur gestolen vanaf de Markendaalseweg te Breda.

Team Waalwijk:
Inbraak in woning
WAALWIJK - Op 9 februari is er ingebroken in een woning aan de Pieter Breugelstraat in Waalwijk. De nog onbekende daders kwamen de woning binnen door aan de achterzijde een raam te forceren. Uit de woning werden diverse sieraden weggenomen. De gedupeerde bewoners ontdekten de inbraak bij thuiskomst. De inbraak is vermoedelijk gepleegd tussen 17.15 en 19.15 uur.

Inbraak in jongerencentrum WAALWIJK - In de vroege ochtend van zondag 9 februari is er ingebroken in jongerencentrum Tavenu aan de Taxandriaweg. Men is binnengekomen door een raam te forceren. Er werd een kluis met inhoud ontvreemd.

Team Oosterhout:
Hennepkwekerij ontdekt na brand op zolder OOSTERHOUT: In de nacht van zondag 10 februari omstreeks 00.35 uur ontstond er brand op de zolder van een woning aan de Sterkenburg in Oosterhout. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat de bewoners al waren ondergebracht bij vrienden in de buurt. De brandweer bluste het vuur. Daarna gingen de brandweer en de politie de woning binnen om de oorzaak van de brand te onderzoeken. Op de zonder van de woning trof de politie een hennepkwekerij van 120 wietplantjes aan. Alleen de zolder van de woning is afgebrand. Het vermoeden bestaat dan ook dat de brand in de hennepkwekerij is ontstaan. Over de exacte toedracht kan de politie echter nog geen uitsluitsel geven. Feit blijft dat het aanleggen van een hennepkwekerij niet zonder gevaren is. Volgens de brandweer hebben de naast gelegen woningen geen brandschade en/of waterschade opgelopen. Mogelijk hebben de buren wel last gehad van stankoverlast van de rook.

Alcoholcontrole
OOSTERHOUT: Op zondag 9 februari hield de politie een alcoholcontroles op de Hoofseweg, de Statendamweg, de Burgemeester Elkhuizenlaan en de Slotlaan te Oosterhout. In totaal werden 194 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Bij twee automobilisten is een te hoog alcoholgehalte vastgesteld. Deze bestuurders bliezen respectievelijk 330 ug/l en 340 ug/l. Beiden kregen een transactie aangeboden van 190 en een rijverbod van 2 uur opgelegd.

Bron: Jeroen Steenmeijer

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 10-02-2003 '
Lees ook