Politie Midden- en West Brabant

Berichten uit het district Breda

Datum: 10/6/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Breda: Dronken inbreker aangehouden in bakkerij

Een 39-jarige Bredanaar is vanmorgen omstreeks 06.30 uur op heterdaad betrapt door de eigenaar van een bakkerij op de Nieuwe Boschstraat te Breda. De inbreker was dronken.

Vanmorgen zag een bakker op de Nieuwe Boschstraat te Breda omstreeks 06.30 uur dat het licht brandde in zijn zaak. Hij trof in het ketelhuis een dronken inbreker aan. De man was binnen gekomen door een lichtkoepel op het dak open te breken. In de bakkerij waren vernielingen aangericht. Zo waren drie rekken met totaal 90 eieren op de grond gegooid en waren de vriezers open gezet. Ook had de verdachte van de salades gegeten en bier gedronken. De politie heeft de inbreker over genomen, het betreft een voor de politie bekende DRC-klant, de 39-jarige V.R. uit Breda. De verdachte is in verzekering gesteld.

Breda: Auto-inbreker aangehouden

Een politieman in burger heeft vanmorgen omstreeks 09.15 uur op een parkeerterrein aan de Langendijk te Breda een 23-jarige man op heterdaad aangehouden tijdens een auto-inbraak.

Vanmorgen reed een surveillance-eenheid van de politie omstreeks 09.15 uur over de Langendijk te Breda. De agenten zagen dat zij gewenkt werden door een man die een andere man vasthield. Ter plaatse bleek dat het een Dordrechtse politieman was die een auto-inbreker op heterdaad had betrapt. Op de parkeerplaats stond een Daewoo waarvan de ruit van het rechtervoorportier was ingeslagen. Het frontje van de Cd-speler ontbrak. Bij het onderzoek aan de kleding van de verdachte werd bedoeld frontje aangetroffen. Tevens had hij inbrekersgereedschap en een GSM-telefoon bij zich die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig is. De verdachte, een 23-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats (J.B.) is in verzekering gesteld.

Breda: Vrouw aangerand in Valkenberg

Een 18-jarige vrouw uit Bergen op Zoom heeft bij de politie van team Centrum aangifte gedaan van aanranding gepleegd in het stadspark Valkenberg. De politie stelt een nader onderzoek in.

Het slachtoffer fietste op donderdag 6 juni jl. omstreeks 21.00 uur vanaf het Kasteelplein het Valkenberg in. Ze reed in de richting van het station. Ter hoogte van de hondenuitlaatplaats werd ze aangesproken door een man die haar om een vuurtje vroeg. De vrouw werd door de man vastgepakt en onzedelijk betast. Hij probeerde haar jas los te trekken, het slachtoffer riep om hulp en schopte de man tegen zijn schenen. Op het hulpgeroep reageerde een voorbijganger die op hen afliep. Hierop liet de dader haar los en rende weg in de richting van het station. De behulpzame voetganger hielp het slachtoffer overeind en bracht haar naar het station. Het slachtoffer meldde het voorval later bij de politie.

De politie van het team Centrum wil graag in contact komen met de behulpzame voorbijganger of met andere getuigen van dit incident. Hiervoor kan contact opgenomen worden met het team Centrum, telefoonnummer 0900-8844. Het signalement van de dader luidt: Afrikaans / negroïde man circa 25 a 30 jaar, lengte circa 1.75 meter a
1.80 meter.


Etten-Leur: Mishandeling

Gisteravond, omstreeks 18.30 uur liep een man over het pad naast het winkelcentrum naar de pinautomaat. Hij werd daarbij gepasseerd door een automobilist die daar niet mocht rijden. De automobilist moest ook bij de pinautomaat zijn en drong daarbij voor. De eerstgenoemde man sprak de automobilist aan op diens rijgedrag. De automobilist zette vervolgens zijn bril af en gaf de man vier klappen tegen het hoofd. Hierna vertrok de automobilist. Het slachtoffer liep licht letsel aan zijn hoofd op. Hij wist nog wel het kenteken van de automobilist te noteren. Nader onderzoek naar de automobilist volgt.

Etten-Leur: Bedrijfsinbraken

Afgelopen nacht werd er ingebroken in een bedrijf aan de Hermelijnweg. Nadat men het afgesloten terrein had betreden werd een ruit op de eerste etage ingeslagen waarna men de toegang tot het pand verkreeg. Uit het pand werd een autoradio-cd-speler gestolen. Vanuit een op het terrein geparkeerd staande auto werd een gereedschapskoffer gestolen. Ook aan de Vossendaal werd ingebroken in een bedrijf. Met behulp van een ladder werd via een ruit op de eerste etage de toegang verschaft. Het is nog niet bekend of er iets uit het pand werd ontvreemd.

Breda: Melding snelheidswedstrijd

Kwam er zondagmiddag 9 juni jl. omstreeks 14.30 uur een melding binnen op de meldkamer dat men een snelheidswedstrijd aan het houden zou zijn op een parkeerterrein aan de Konijnenberg te Breda. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen waren er slechts drie VW-Golfjes aanwezig. De bestuurders van deze auto's verklaarden dat zij naar het racen hadden gekeken. Er zouden 35 auto's bij aanwezig zijn geweest. De racers zijn niet meer aangetroffen

Breda: Poging inbraak woning Terheijdenstraat

Aan de achterzijde van een woning aan de Terheijdenstraat heeft men zondagmorgen 9 juni jl. omstreeks 08.00 uur getracht in te breken.

De dader heeft de tuin achter de woning vrij kunnen betreden. Hierna heeft de dader getracht om via een openstaand bovenlicht te toegang tot de woning te krijgen. Hij ging daarbij op een vensterbank en een deurhaakje staan. Door het geluid van een windgong, die achter het bovenlicht hing, is de bewoonster wakker geworden. Toen zij ging kijken zag zij de inbreker voor de deur staan. Toen zij riep:" Opzouten" is de inbreker rustig weggewandeld in de richting van de singel. Signalement verdachte: getinte man, ongeveer 1.70 mtr lang, donker kort stijl haar tot halverwege de oren, blauwe jas en een donkere broek.

Moerdijk: Aanhouding verdachte

Kreeg de politie op maandag 10 juni 2002, omstreeks 02.30 uur melding van de Nederlandse Veiligheidsdienst dat een man op het Industrieterrein Moerdijk zou lopen met een jerrycan en een slang die mogelijk brandstof zou gaan overhevelen vanuit een andere auto. Hierop ging de politie ter plaatse en hebben de man aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van een gestolen vrachtauto uit Tilburg. De man had geen identiteitspapieren bij zich, maar verklaarde afkomstig te zijn uit Polen. De man is ingesloten voor diefstal auto dan wel heling van deze vrachtauto.

Zevenbergen Insluiping in woning

Vandaag vond een insluiping in een woning plaats aan het Haveneind te Zevenbergen. De bewoner was bezig met werkzaamheden en had de deur open staan. Hiervan heeft een niet genodigde gast gebruik van gemaakt en is naar binnen gegaan en daarbij werd circa 180 euro gestolen en een pakje sigaretten.

In Zundert duikt vals biljet van 50 Euro op

Gisterenmiddag heeft een winkel in Zundert, tijdens de aarbeienfeesten, een vals bankbiljet van 50 Euro geaccepteerd. De vervalsing werd later ontdekt. Het gaat duidelijk om een fotokopie. Het biljet is inbeslag genomen.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 10-06-2002 '
Lees ook