Politie Midden- en West Brabant

persberichten 10 juni 2002 district Oosterhut

Datum: 10/6/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Teams Werkdam Woudrichem:
Eenzijdig ongeval / Auto in sloot.
Op zondag 09 juni 2002 omstreeks 20.45 uur vond er op de Provinciale weg te Dussen een eenzijdig ongeval plaats. Doordat de 20 jarige bestuurder uit Nieuwendijk zijn auto niet onder controle kon houden raakte hij in een slip. Vervolgens belande de auto met de voorzijde in een naast de weg gelegen sloot. Geen van de drie inzittenden raakte gewond. De auto moest middels een ter plaatse geroepen takelbedrijf uit de sloot getakeld worden.

Inbraak in woning.
Tussen 06 juni en 09 juni 2002 werd er ingebroken in een woning aan het Munnikenland te Sleeuwijk. Bij thuiskomst ontdekte de bewoners dat de woning door inbrekers was bezocht. De buit is nog onbekend.

Inbraak in bedrijf.
Tussen zaterdag 08 en maandag 10 juni 2002 werd er ingebroken in een pand aan het Bagijnhof te Veen. Via het dak zijn de daders in het pand geklommen en hebben het pand doorzocht. Uit het pand zijn audio apparaten weggenomen.

Team Loon op Zand:
Winkeldiefstal bij de Efteling.
Op zondag 09 juni 2002 werden in de Efteling te Kaasheuvel twee minderjarige meisjes aangehouden. Beiden hadden gepoogd om uit het winkeltje bij de Fata-Morgana een paar armbandjes mee te nemen zonder deze bij de kassa af te rekenen. Gezien alle spullen beveiligd zijn, ging het diefstalalarm af en werden beide meisjes aangehouden en overgedragen aan de politie. De meisjes zijn na het in kennis stellen van de ouders naar huis gestuurd.

Team Dongen:
Geen bijzonderheden.

Team Gilze en Rijen:
Geen bijzonderheden.

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Agressief rijgedrag
Een 31 jarige autobestuurder uit Willebroek (Belgie) haalde zondagmiddag op de A-27 ter hoogte van Raamsdonkveer een vrachtauto aan de rechterzijde in. Na het passeren reed hij meteen naar de linkerrijstrook waar hij de auto van een 40 jarige inwoner van Nieuwendijk raakte. Vervolgens gaf de man gas en reed door. De ontdane Nieuwendijker volgde de auto en dwong hem verderop tot stoppen op de rijstrook. Hierdoor ontstond een file.
Omdat de andere bestuurder niet uit wenste te stappen sloeg hij een portierruit in.
Beide mannen werden naar het bureau te Geertruidenberg overgebracht waar verhoor plaatsvond. Beiden kregen een proces - verbaal. Voor de man uit Willebroek terzake zijn agressieve rijgedrag en de Nieuwendijker terzake vernieling van een autoruit.

Team Waalwijk:
Inbraak in Foto/Videozaak.
In de nacht van zondag 09 op maandag 10 juni 2002, werd er ingebroken in een fotozaak op de Markt te Waalwijk. Met een breekvoorwerp werd het rolluik vernield waarna in de winkel enkele vitrinekasten werden vernield. Uit de vitrines zijn diverse fotocamera's en enkele videocamera's weggenomen. Door het vernielen van de vitrines zijn diverse andere foto- en videocamera's beschadigd.

Aangetroffen olievat.
Op zondag 09 juni 2002, werd op de Winterdijk te Waalwijk een vat aangetroffen. Het vat zat vol met olie. Mogelijk is het vat van een auto gevallen of daar bewust achtergelaten. Uit het vat is een aantal liters olie over het wegdek in het riool gelopen waardoor de gemeente het riool moest schoonmaken. De herkomst van het vat is onbekend.

Team Oosterhout:
Kindermishandeling.
Een 52 jarige inwoner van Breda is afgelopen zondagmiddag door getuigen en personeel van het recreatiepark Surea aangehouden en aan de politie overgedragen. Hij sloeg hij aan Sureaweg te Dorst, gemeente Oosterhout, een 12 jarige jongen in het gelaat zonder dat daar enige aanleiding toe was. Hij ontving een boete van 200 Euro.

Einde berichtgeving.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 10-06-2002 '
Lees ook