Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 10 juli 2002, district Oosterhout

Datum: 10/7/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkdam Woudrichem:

Brutale inbrekers op parkeerplaats A27
HANK: Een echtpaar, afkomstig uit Oekraïne, lag op 10 juli omstreeks 02.30 uur, in de auto te slapen. Ze hadden hun auto stil gezet op een parkeerplaats aan de A27 onder Hank. Terwijl ze lagen te slapen werd er ingebroken in hun auto. De daders hadden de raamrubbers van een zijruitje weggesneden, waardoor de ruit uitgenomen kon worden. Vervolgens namen zij uit de auto een tasje weg met daarin enkele documenten zoals rijbewijs, kentekenbewijs en paspoorten, alsmede een geldbedrag van 1300 euro. De man werd wakker en is de daders nog achterna gelopen. De daders zijn vervolgens weggereden in een donkerblauwe Mitsubishi personenauto voorzien van een Duits kenteken.

Draaiende motor: weg auto
ALMKERK: Een inwoner uit Andel had op 9 juli omstreeks 16.00 uur zijn Mercedes terreinauto, voorzien van het kenteken 99-JL-HL, met draaiende motor korte tijd onbeheerd laten staan aan de Almweg te Almkerk. Een getuige zag vervolgens dat deze auto gestolen werd. De auto heeft een waarde van ongeveer 81.700 euro. In de auto was nog een hond aanwezig; een Duitse herder, reu, met leren halsband. Van de auto en de hond ontbreekt nog elk spoor. De politie te Woudrichem heeft de zaak in onderzoek.

Diefstal van buitenboordmotoren
ANDEL: In de nacht van woensdag 10 juli zijn er werden diverse buitenboordmotoren gestolen. De motoren waren bevestigd aan boten die lagen afgemeerd aan een steiger lagen aan de Hoge Maasdijk te Andel. Om deze motoren weg te kunnen nemen werden diverse sloten geforceerd. Tevens werden op de boten diverse vernielingen aangericht. Tot op heden zijn er 2 aangiftes binnen bij de politie.

Team Loon op Zand:

Inbraak in bedrijfspand
LOON OP ZAND: In de nacht van 10 juli 2002 is er ingebroken in een bedrijfspand in het recreatiepark 't Blauwe Meer te Loon op Zand. De daders hadden het rolluik van de snackcorner vernield en de ruit daarachter ingeslagen. Door het alarm gewaarschuwde sleutelhouder constateerde dat er waarschijnlijk niets was ontvreemd.

Niets gestolen bij woninginbraak
LOON OP ZAND: Een bewoner aan de Kasteellaan te Loon op Zand ontdekte op 10 juli 2002 dat er ingebroken was in zijn woning. Dit is gebeurd terwijl hij lag te slapen. De dader(s) zijn, nadat zij de deur aan de achter-zijde van de woning hadden opgebroken, de woning binnengegaan. Voor zover bekend is er niets ontvreemd.

Team Gilze en Rijen:

Bromfietser gewond bij verkeersongeval
GILZE: Een automobilist uit Gilze reed op 10 juli omstreeks 08.00 uur over de Nieuwe Maastrichtsebaan te Gilze. Over de Chaamseweg reden een fietser en een bromfietser afkomstig uit Chaam. De fietser liet zich op dat moment voorttrekken door de bromfietser. Op de kruising van deze wegen verleende de automobilist vermoedelijk geen voorrang aan deze fietser en bromfietser. Hierop ontstond een aanrijding tussen alle betrokken bestuurders. De bromfiets- en de fietsbestuurder werden overgebracht naar het ziekenhuis. Voor zover nu bekend heeft de bromfietsbestuurder zijn linker bovenbeen gebroken. De politie maakt proces-verbaal op.

Team Geertruidenberg Drimmelen:

Snelheidscontrole
GEMEENTE DRIMMELEN: Op dinsdag 9 juli is er door de politie Midden & West Brabant opnieuw in de plaatsen Hooge Zwaluwe en Made een snelheidscontrole gehouden. In het totaal werden er 822 voertuig gecontroleerd, hiervan waren er 109 in overtreding. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 74 km/u daar waar 50 km/u is toegestaan.

Inbraak in woning te Made
MADE: Tussen dinsdag 9 juli 22:00 uur en woensdag 10 juli 07:30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Fresiastraat in Made. Om in de woning te komen werd een gat in het kozijn geboord. Door het ontstane gat heeft men vermoedelijk een ijzerdraadje gestoken, waarmee men de raamhendel ontgrendelde. Hierna kon men de woning binnengaan. Uit een tas werd een portemonnee met geld en enkele pasjes weggenomen.

Team Waalwijk:

Verkeersongeval met licht gewonden
WAALWIJK: Op de Biesbosweg ter hoogte van de kruising met de Midden-Brabantweg vond op dinsdagmiddag 09 juli 2002 omstreeks 17.00 uur een verkeersongeval plaats. Bij deze aanrijding waren twee personenauto's en een bestelauto betrokken.. De bestuurder van de bestelauto, een 19-jarige inwoner van Oosterhout kon zijn voertuig vermoedelijk niet tijdig tot stilstand brengen en botste op de aldaar voor het verkeerslicht stilstaande voertuigen. Een van de bestuurders is overgebracht naar het ziekenhuis en kon na onderzoek weer naar huis.

Team Oosterhout:

Politie ontmantelt hennepkwekerij
OOSTERHOUT: Op dinsdag 9 juli omstreeks 13.15 uur vond de politie, op de zolder van een woning aan de Goselingstraat te Oosterhout, een hennepkwekerij. De politie trof in de woning 5433,20 gram henneptoppen aan. In de woning werden tevens een 8-tal assimilatielampen en een koolstoffilter in beslag genomen. De bewoners een 36 jarige man en een 32 jarige vrouw uit Oosterhout zijn door de politie verhoord. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Opiumwet.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 10-07-2002 '
Lees ook