Politie Midden- en West Brabant

Jongen 17 aangehouden voor mishandeling meisje

Datum: 10/7/2002
Auteur: R.v.Kuik

Etten-Leur: Een 17 jarige jongen is vanmorgen door de politie Etten-Leur aangehouden, omdat hij tijdens de Etten-Leurse kermis een 18 jarige plaatsgenote zou hebben mishandeld. Het slachtoffer kreeg een vuistslag in het gezicht en liep een flinke bult op haar hoofd op. Een meningsverschil zou de aanleiding zijn geweest.

De 17 jarige verdachte kwam tijdens de kermis een 18 jarige plaatsgenote tegen. De 17 jarige was kennlijk uit op een confrontatie, omdat hij met enkele vriendin om het 18 jarige meisje kwam staan en haar betichtte dat zijn vriendin in het verkeer door haar was gehinderd. Toen zij aangaf zich hier totaal niets van te weten sloeg hij haar in het gezicht. Die klap kwam zo hard aan, dat ze even duizelig werd en uiteindelijk toch kans zag uit de groep te komen die om haar heen stond. Toen ze diezelfde avond weer haar belager tegenkwam begonnen de dreigementen weer opnieuw en werden meerdere jongeren opgetrommeld om de zaak eventueel met vrienden van het slachtoffer uit te vechten. De twee op de kermis surveillerende wijkagenten die later op de avond van de moeilijkheden op de kermis hoorden besloten een onderzoek in te stellen. Dit leidde vandaag tot de aanhouding van de 17 jarige verdachte.

Jongen 17 jaar aangehouden voor beroving

Breda: De politie heeft vanmorgen een 17 jarige Bredase jongen aangehouden, omdat hij eind april een 15 jarig meisje uit Baarle-Hertog van haar handtas en een plastic draagtas zou hebben beroofd. De beroving vond plaats in een Bredase stadsbus kort voor een halteplaats in de Haagse Beemden. De politie stelt een onderzoek in en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Volgens het slachtoffer was ze van de Bredase binnenstad met een lijndienst op weg naar de Haagsde Beemden toen er enkele jongeren vlakbij haar kwamen zitten. Kort voor een halteplaats merkte ze, dat een van de jongeren haar plastic draagtas probeerde te stelen. Toen ze zich hiertegen verzette ontstond er een vechtpartij en moest ze noodgedwongen de draagtas loslaten. Gelijk daarna stapten de vier jongeren uit en bleek ook haar handtas te zijn verdwenen. Het slachtoffer deed hiervan aangifte bij de politie. Vanmorgen leidde dit tot de aanhouding van de 17 jarige verdachte. Het onderzoek duurt voort.

Fietsendief op scooter met fiets op zijn nek er vandoor

Breda: De politie heeft gistermiddag na een snelle actie van slachtoffer, getuige en met inzet van enkele politie eenheden een verdachte van fietsendiefstal op een scooter in de kraag kunnen grijpen. Het slachtoffer had haar fiets op slot tegen een gevel van een winkel gezet toen een brutale scooterberijder de fiets op zijn nek nam en ermee vandoor ging. Na een snelle actie kon de 27 jarige Bredanaar op aanwijzingen van slachtoffer en getuige worden aangehouden, maar de fiets was al verdwenen.

Het slachtoffer was rond halfzes een dierenzaak in de Bredase binnenstad ingegaan toen een winkelbediende tegen haar zei: is dat uw fiets die daar wordt weggehaald?. De vrouw zag een scooterrijder haar fiets op zijn nek nemen en ermee vandoor gaan. Onmiddellijk werd de politie gebeld, die direct een onderzoek in de omgeving instelde. Samen lieten ze er geen twijfel over bestaan: slachtoffer en winkelbediende achter in de politieauto op zoek naar de verdachte. Op de hoek van de Haagdijk herkenden het slachtoffer en getuige de scooterberijder, maar de fiets was al wel verdwenen. Aan het bureau bleek de verdachte op straat ook nog een valse naam te hebben opgegeven. Hij ontkent echter iets met de diefstal te maken te hebben. Waar de fiets zo snel is gebleven is tot nu toe een raadsel. Tegen de Bredanaar is wel proces verbaal opgemaakt.

Bredase verdacht van meerdere winkeldiefstallen

Breda: De politie heeft gisteravond een 21 jarige Bredase vrouw aangehouden, die op heterdaad werd betrapt toen ze in een zelfbedieningszaak in de wijk Belcrum toiletartikelen probeerde te stelen. De politie denkt dat de vrouw nog meerdere diefstallen in winkels op haar geweten heeft en stelt daar een onderzoek naar in. De vrouw is in verzekering gesteld.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 10-07-2002 '
Lees ook