Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda

11 februari 2003

Computers en beeldschermen in trek bij dieven

BREDA: Een bedrijf aan de Doornboslaan ontdekte vanmorgen dat een ruit van het kantoor was ingegooid en vier flatscreens waren gestolen. Aan het Minervum moesten de medewerkers vanmorgen aan de slag met minder computers. Via een vernielde ruit waren vier systeemkasten gestolen. Bij een bedrijf aan het Steenenhoofd verdween via een ingeslagen ruit een notebook. De politie merkt de laatste tijd dat dieven het regelmatig gemunt hebben op computers en zogenaamde flatscreens.

Bedrijven waar computers kort bij ramen zijn opgesteld vormen een aantrekkelijk doelwit voor de daders. Een bedrijf aan de Bouvignelaan had pech. Uit eerdere inbraken waren alle computers al via een speciale beveiliging aan de bureaus vastgemaakt op één computer na. Die wist de dader dan ook door het vernielen van een ruit buit te maken.

De politie waarschuwt bedrijven voor deze inbraaktechniek en vraagt voorzorgsmaatregelen te nemen om deze vluchtige manier van stelen onmogelijk te maken. Voor weinig kosten zijn voorzieningen te treffen die niet alleen schade maar vooral de overlast kunnen voorkomen.

Man van portemonnee beroofd

BREDA: Een 24 jarige Bredanaar is maandagmorgen rond 04.15 op de Terheijdenseweg beroofd van zijn geld. Twee jongens op een scooter kwamen naast hem rijden en dwongen hem tot stoppen. De man kreeg een trap in zijn maag en zakte in elkaar. De daders pakten zijn portemonnee af, sprongen op de scooter en gingen er vandoor. Het slachtoffer wist de politie te melden dat het vermoedelijk om twee mannen gaat van rond de 23 jaar met een donker uiterlijk. Van de daders ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Diefstal bromfietsen

BREDA: Op de Kasterleestraat is een bromfiets, merk Puch, kleur zwart verzekeringsplaatje TXP-311, gestolen. Opvallend detail: zilver gevlamd handschoenenkastje. Bij het Baroniecollege aan de Terheijdenseweg is een bromfiets van het merk: Peugeot met het verzekeringsplaatje SLB-732, gestolen.

Handtas uit rollator gestolen

BREDA: Een 64 jarige vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan dat ze tijdens het winkelen in de Bredase binnenstad haar handtas is kwijtgeraakt die in haar rollator lag. De vrouw mist vooral haar persoonlijke papieren die in de tas zaten. Van de daders is niets bekend.

Diefstal personenauto

ZEVENBERGEN: Van zaterdag op zondag 09/10 februari 2003 is vanaf de Koperslagerij te Zevenbergen een groene Audi ontvreemd.

Inbraken personenauto

ZEVENBERGEN: In het weekeind (van zaterdag op zondag) is op de Perwijs te Zevenbergen ingebroken in een Zwarte Volkswagen. Men is de auto binnengekomen door een portierslot te forceren. Een autoradio werd onvreemd.

In dezelfde nacht is ingebroken in een zwarte Fiat. Deze stond geparkeerd op de Melijn te Zevenbergen. Ook van deze auto werd een portierslot geforceerd. Uit deze auto werd een autoradio ontvreemd.

Ook in dezelfde nacht is geprobeerd in te breken in een beige Volkswagen. Het portierslot werd geforceerd. Er werd niets weggehaald.

Op de Hoogmade te Zevenbergen werd in het weekeind ingebroken in een grijze Hyundai. Ook hier werd een portierslot geforceerd. Een autoradio is uit de auto gehaald.

Hetzelfde geldt voor een zwarte Audi. Deze stond geparkeerd op de Azelmastraat te Zevenbergen. Ook hier werd een portierslot geforceerd. Een autoradio werd meegenomen.

Auto in brand

FIJNAART: Dinsdagmorgen omstreeks 09.30 uur vloog spontaan een personenauto in brand op de afrit Fijnaart van de Rijksweg A59, nabij de aansluiting A29/A59 van Rotterdam naar Bergen op Zoom. Brandweer heeft brand geblust. De 32 jarige bestuurder uit Spijkenisse wist zich tijdig in veiligheid te brengen. Oorzaak en schade zijn onbekend.

Bron: R.v.Kuik

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 11-02-2003 '
Lees ook