Politie Midden- en West Brabant

Vier personen aangehouden in verband met valse verblijfstitels

Tilburg 11 februari 2003

De politie van de regio Midden en West Brabant heeft op dinsdag 11 februari 2003 in de ochtenduren vier personen aangehouden. Het gaat daarbij om een 47-jarige man, die werkzaam is als administratief medewerker bij de Vreemdelingendienst uit die regio en drie andere personen. De administratief medewerker wordt verdacht van valsheid in geschrifte (het voorzien van mensen uit het buitenland van een valse verblijftitels) en ambtelijke corruptie (het aannemen van steekpenningen, in relatie tot de valse verblijftitels).

Verder werd een 40-jarige inwoner uit Bergen op Zoom aangehouden die wordt verdacht van medeplichtigheid. De overige twee personen, een 24-jarige vrouw en een 21-jarige man, woonachtig in Bergen op Zoom waren in het bezit van valselijk verkregen verblijfstitels. Met de aanhoudingen werd op drie plaatsen in de regio zoeking gedaan. Zowel in de woning van de verdachte als op zijn werkplek werden administratieve bescheiden in beslaggenomen.

Het onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie zal zich nu richten op de rol die ieder van de verdachten in dit proces heeft gespeeld. De ambtenaar is door zijn aanhouding van rechtswege met onmiddellijke ingang geschorst. Welk voordeel de man heeft gehad met zijn frauduleuze handelingen zal uit het verdere onderzoek moeten blijken. Alle verdachten zijn ingesloten, in verzekering gesteld en worden gehoord.

Bron: Enny de Wit

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 11-02-2003 '
Lees ook